Hva er rentefrie dager på kredittkortet?

|Posted by | Definisjoner, Kredittkort
Tags: , , ,

Rentefrie dager på kredittkortet

Du har kanskje sett at flere kredittkort opererer med 45 eller 50 rentefrie dager. Hva betyr dette egentlig, og hvordan fungerer det i praksis? I denne artikkelen skal vi se på hvordan din kredittkortbruk gir utslag på antall rentefrie dager.

Rentefrie dager er antall dager du kan ha kreditt uten å betale renter. Fra dagen du trekker kortet, er det bestemt et visst antall dager det er mulig å få rentefri betalingsutsettelse. 45 og 50 rentefrie dager er som regel maksimum, og i noen tilfeller har du ikke mer enn 15 rentefrie dager. Hvor mange dager du får rentefrie avhenger ikke bare av hvilket kredittkort du har, men også hvilken dag det er i måneden. 

Antall rentefrie dager kommer an på når du bruker kredittkortet

Dersom du har et kredittkort med 45 rentefrie dager, så er ikke det ensbetydende med at du alltid kan vente i 45 dager fra du bruker kortet til renten begynner å løpe. Det er terminforfall som avgjør når renten påløper. Antall rentefrie dager kommer altså an på hvor tett opp til fakturadato du gjør dine kjøp. 

La oss ta et eksempel hvor du har inntil 45 rentefrie dager på ditt kredittkort. Dersom din forfallsdato er den 15. hver måned, vil denne fakturaen vise alt du har brukt kortet til forrige måned. Fakturaen genereres ca 15 dager før forfall, dermed er fakturadato 1. samme måned. Det du kjøper med kredittkortet den 1. har du 45 dagers rentefri kreditt på. Dersom du bruker kortet dagen før fakturadato, vil du kun ha 15 dagers rentefri kreditt på beløpet. Når du bruker kortet ditt avgjør dermed hvor mange dager det tar før det påløper renter på det du kjøper: jo lenger inn i måneden du kommer, jo færre rentefrie dager har du.

Betal alltid i tide! 

Det er viktig at du er kjent med hvor mange rentefrie dager du maksimalt har i dine kortbetingelser. Holder du oversikt over forfalls- og fakturadato, kan du handle strategisk og dermed dra nytte av så mange rentefrie dager som mulig. Husk å alltid betale hele beløpet i tide ved forfall – ikke bare minimumsbeløpet. Skulle du ikke betale beløpet ved forfall, påløper renter fra datoen du brukte kortet ditt.

Vær også oppmerksom på at denne formen for betalingsutsettelse kun gjelder når kredittkortet belastes for kjøp av varer og tjenester, og ikke når du bruker kredittkortet til å ta ut penger i en minibank.

Les mer om dette: I disse situasjonene bør du ikke bruke kredittkortet

Få inntil 50 rentefrie dager

Det vanlige er at bankene og kredittkortleverandørene opererer med maksimum 45 dager hvor renter ikke påløper. Det finnes allikevel flere kort som gir deg inntil 50 rentefrie dager:

Ikano Visa
Komplett Bank MasterCard

Pangea Ecocard
Santander Red
SAS EuroBonus World MasterCard
Shell MasterCard
Skandiabanken Visa
VIP CreditCard
Volvo MasterCard
yA kredittkort
YX Visa

Credits fra BB Finans opererer med inntil 51 dagers betalingsutsettelse, og er dermed et av markedets beste kort når det kommer til rentefrie dager.

For å finne ut hvilket kredittkort som er best for deg, er ikke kun antall rentefrie dager et viktig parameter. Du bør også sammenligne fordeler, renter, og årlige gebyrer side om side. Dette kan du gjøre på våre sammenligningssider, vil hjelpe deg med å se hvilket kredittkort som vil gi deg mest utbytte.

sammenlign alle kredittkort