Kredittkort for studenter 2017

|Posted by | Kredittkort
Tags: ,

Kredittkort for studenter 2017Mange kredittkort for studenter frister med rentefrie dager og utallige rabatter og cashback-tilbud. Med en stram studentøkonomi er det ikke bare viktig å velge riktig kredittkort, det er også viktig å bruke det på riktig måte. 

6 prosent av unge mellom 18 og 29 år tar opp kreditt- eller forbrukslån for å dekke daglig forbruk. Dessverre fører dette til at mange bruker penger de egentlig ikke har, og ender opp med en stor gjeld med påløpende renter. I dette innlegget forklarer vi hvordan du kan få mest mulig ut av kredittkortet, fremfor at kredittkortet får mest mulig ut av deg.  

Vurder alle kredittkort for studenter

Mange unge er kunde i samme bank som mor og far – ofte typiske storbanker som DNB, Sparebank 1 eller Nordea. Med en kjapp sammenligning finner man fort ut at disse bankene ikke nødvendigvis er de beste for studenter. Ofte tilbyr mindre banker og kredittselskaper goder og vilkår som gjør deres tilbud langt mer attraktive. Når du skal sammenligne kredittkort for studenter, finnes det en rekke muligheter utover banken din.Velg riktig kredittkort for deg

Kortene under er gode eksempler på kredittkort som kan være lønnsomme for studenter – så lenge de blir brukt riktig. Betal alltid det totale utestående beløpet på kredittkortfakturaen hver måned slik at du unngår at det du kjøper blir dyrere grunnet rentene. Eksempel ved utsatt betaling: Eff. rente 22,4%, 15000 o/12 m. Totalt: 16.711.

Alle kortene du vil se i oversikten er gebyrfrie, og inkluderer reise- og avbestillingsforsikring dersom minimum 50% av reisen er betalt med kortet.

Globetrotteren 

Bank Norwegian-kortet
Studerer du utenlands, eller liker du å reise? Da kan Bank Norwegian-kortet være perfekt for deg. Kortet gir deg 20% CashPoints på Norwegian Flex-billetter, 5% på Norwegian LowFare-billetter og 1% på alle andre varekjøp. CashPoints benyttes til å betale reiser med Norwegian (1 CashPoint = 1 NOK). Det gir også gebyrfrie kontantuttak i utlandet.

 

 

Den fornuftige studenten  

ya-kredittkort
Er du en av mange som ønsker å spare penger på dagligvarehandelen? I så fall kan yA Kredittkort være løsningen for deg. Du kan selv velge din egen rabatt hver måned. Du kan alltid velge 3% på all dagligvarehandel. Alternativt kan du i august velge å få 3% på utenlandsk valuta, 5% på fly, hotell og duty free eller 5% på klær og sko. Maksimal opptjening er kr 500 per måned / kr 6.000 per år.

 

 

Vinglepetteren 

IkanoVisa
Med Ikano Visa får du nye rabatter hver måned. I august får du eksempelvis 10% på helse og velvære. Du får alltid 2% cashback på Shell, samt 1% på dagligvarer og øvrige bensinstasjoner. Kortet har en fleksibel tilbakebetaling hvor du kan få rentefri utsettelse av betalingen i 2, 4, 6 eller 9 måneder mot et gebyr (kr 99-450, avhengig av lengden på utsettelsen). Maksimal cashback er 5.000 kroner per kalenderår.

 

 

Champagne-studenten 

VIP-Credit-Card-VISA
Med VIP Credit Card får du gratis inngang på enkelte utesteder. I tillegg får du rabatter på et utvalg klesbutikker, frisør og spa gjennom er fleksibelt cashback-program hvor du selv velger kategori hver måned. Kortet inkluderer Priority Pass som gir adgang til over 850 VIP-lounger verden over mot en inngangsavgift  på €22.

 

Vurder alle fordeler

Som vi har sett eksempler på er noen kredittkort gode for flybonus, mens andre er gode for netthandel. Det finnes også kort som er ypperlig for dagligvarer, og noen er lønnsomme når det gjelder drivstoff. Finn derfor ut hva du bruker mest penger på, og hvor du har størst mulighet for å spare. Velg ditt kort basert på dette.

I tillegg til ulike rabatter og cashback, gir også kredittkortet deg trygghet. Som tidligere nevnt inkluderer de aller fleste kredittkort reise-og avbestllingsforsikring. Det er også tryggere å handle på nett. Handler du med et kredittkort kan du nemlig rette krav mot kredittyter på lik linje som mot selger, dersom selgeren ikke har overholdt sine forpliktelser overfor deg som kjøper (Finansavtaleloven § 54b).

no_inline_w03_mothersday02-1

Betal alltid fakturaen i sin helhet

Med kredittkort får du ofte et antall rentefrie dager etter kjøpet ditt, som i praksis er en slags rentefri betalingsutsettelse. Etter disse dagene vil rentene begynne å løpe.

Alle som har vært student en gang vet at det kan komme perioder hvor økonomien er litt trangere enn vanlig. Har du ikke mulighet til å betale innenfor den rentefrie perioden, kan et høyt rentenivå fort overkjøre de andre fordelene du har opptjent ved å bruke kredittkortet.

Vær derfor påpasselig med å sette opp et godt budsjett hver måned, og hold oversikt over dine inntekter og utgifter. På denne måten oppnår du kontroll over forbruket. Slik sikrer du også at du alltid kan betale det utestående beløpet på kredittkortfakturaen hver måned, og dermed kan nyte godt av de mange fordelene kredittkort tilbyr.