Priority Pass: Slik får du tilgang til lounge med kredittkort

|Posted by | Kredittkort
Tags: , ,

Priority Pass: Slik får du tilgang til lounge med kredittkort

Tidligere var flyplasslounger kun for elitemedlemmer. I dag kan derimot alle få adgang – uavhengig av koden eller klassen på boardingkortet. Med Priority Pass inkludert i kredittkortet får du tilgang til flyplasslounger verden over.

Reiser du ofte og er lei av overfylte flyplasser med ukomfortable sitteplasser? Flyplassloungene gjør reisen hyggeligere. Som et perfekt sted å slappe kan du enten jobbe med dine prosjekter, lese en avis eller nyte god mat og drikke. Finn roen og la pulsen senke seg før du flyr avsted til din neste destinasjon!

Slik fungerer Priority Pass

De fleste flyplasslounger tilbyr kaffe, snacks, internett og aviser. Noen av de mer luksuriøse tilbyr også spa, dusj, og treningsmuligheter.

For å få adgang til flyplasslounger kan du enten kjøpe medlemskap hos en loungetilbyder, eller betale for en enkel inngangsbillett. Priority Pass er verdens største uavhengige loungetilbyder, og gir deg adgang til mer enn 900 flyplasslounger i over 120 ulike land. Enkelte kredittkort inkluderer Priority Pass, og gir deg dermed tilgang til flyplasslounger i hele verden – Vi har laget en oversikt over hvilke.  

Et Priority Pass medlemskap koster fra €99 til €399 i året og er nok mest aktuelt for deg som reiser ofte. Du kan velge mellom tre ulike medlemskap; Standard, Standard Plus eller Prestige. Disse medlemskapene varierer i form av adgangstilbud, hvor et Standard medlemskap gir det adgang til en redusert pris, mens et Prestige medlemskap gir deg ubegrenset tilgang uten ekstra kostnader.
Slik fungerer Priority Pass

Kredittkort med Priority Pass  

Kredittkortene som inkluderer Priority Pass er ofte blant leverandørens mest eksklusive kredittkort og stiller vanligvis strenge krav til innvilgelse. Flere av kredittkortene er firmakort, og passer for deg som reiser mye i forbindelse med jobben.

Andre kredittkort, som for eksempel SAS Eurobonus Platinum American Express, er mer egnet til deg som reiser som privatkunde. Legg imidlertid merke til at kredittkortet har et inntektskrav på minimum 600.000 kroner i året.

Kredittkort med Priority Pass
Kredittkort Adgangspris kortholder Adgangspris gjest Krav for innvilgelse Årsavgift
Danske Bank
Word Elite
Ubegrenset gratis besøk 1 gjest gratis
kr 190 for øvrige gjester
Kunde i Private Banking kr 0**
Eurocard Platinum 218 kr per besøk* kr 218 per besøk* Inntektskrav på min.
kr 200.000
kr 1.650
Nordea Black Ubegrenset gratis besøk 1 gjest gratis
kr 190 for øvrige gjester
Kunde i Private Banking
(kun for utvalgte kunder)
kr 0**
Nordea Platinum 10 gratis besøk i året kr 190 Kunde i Private Banking kr 0**
Nordea Premium 4 gratis besøk i året Inntektskrav på min.
kr 800.000
 kr 0
SAS Eurobonus Platinum
American Express
kr 162 kr 190  Inntektskrav på min.
kr 600.000
kr 1700
Sparebank 1 MasterCard
Platinum
kr 192 kr 190 Kunde i Private Banking kr 0
Danske Bank Corporate Gold Ubegrenset gratis besøk kr 190 Firmakort kr 1100
(kr 595 uten PP)
Danske Bank Corporate
Platinum
Ubegrenset gratis besøk 1 gjest gratis
kr 190 for øvrige gjester
Firmakort kr 1595
Eurocard Corporate kr 218 per besøk* kr 218 per besøk* Firmakort kr 245

*Omregnet fra Euro til NOK, valutakurs 9,1 kroner/Euro per 03.04.2017
**Det kreves en avgift for Private Banking medlemskap

I tabellen ovenfor kan du se at kredittkortene varierer i både årsavgift og adgangsvilkår. Dersom du vurderer å søke om et kredittkort som inkluderer Priority Pass, bør du først tenke over dine adgangsbehov. Ønsker du ubegrenset tilgang, eller holder det kanskje med ti besøk i året? Husk at Priority Pass ikke er den eneste fordelen disse kredittkortene inkluderer, og det kan derfor være lurt å undersøke hvilke av kortene som også tilbyr andre fordeler du kan dra nytte av.

For å få tilgang til flyplassloungene er det viktig at du medbringer ditt Priority Pass når du reiser, da du må vise kortet for å få adgang til loungene.

 

Andre kredittkort inkluderer også flyplasslounge-fordeler  

Andre kredittkort, spesielt de som er utstedt av- eller tilknyttet et flyselskap, har også loungetilgang blant sine inkluderte fordeler. Ønsker du adgang til flyplasslounger, men eksempelvis ikke møter kravene til et kredittkort med Priority Pass, kan disse kortene være mer aktuelle for deg.

Diners Club Privat gir sine medlemmer tilgang til over 650 flyplasslounger verden over. Dette kredittkortet har ikke like strenge inntektskrav som enkelte av de tidligere nevnte kredittkortene, men det krever imidlertid at du betaler 125 kroner per loungebesøk. Også innehavere av Eurocard Gold får lounge-tilgang, men kredittkortet er tilknyttet færre lounger enn tilbyderens andre kredittkort, Eurocard Corporate og Platinum. Kostnaden per besøk med Eurocard Gold varierer mellom de ulike loungene.   

Før du bestemmer deg for hvilket kredittkort du skal velge kan det være lurt å sammenligne de ulike kredittkortene på markedet for å finne det kredittkortet som best passer dine behov. Er du mye ute å reiser, vil muligens et kredittkort som gir deg flybonus-poeng ved bruk og en god reiseforsikring være det riktige for deg.  

Få med deg denne: Beste kredittkort med flybonus

Få adgang til flyplassloungene med Priority Pass