I disse 4 situasjonene bør du unngå å bruke kredittkort

|Posted by | Kredittkort
Tags: , , , ,

I disse 4 situasjonene bør du unngå å bruke kredittkortEt kredittkort kan gi deg mange fordeler som forsikring og cashback, men bør man bruke kredittkort til å betale for alt mulig?

Kredittkort kan gi deg mange fordeler. Du kan blant annet få cashback, samle flybonus og reise tryggere gjennom kredittkortets reiseforsikring. Samtidig er det viktig å vite når du heller bør la kredittkortet ligge. I dette innlegget tar vi for oss 4 spesifikke situasjoner hvor du i stedet bør betale med kontanter, debetkort eller fra brukskonto i nettbanken.

1. Ikke ta ut penger med kredittkortet

I det du bruker kredittkortet til å ta ut penger vil rentene begynne å løpe, enten minibanken er i Norge eller i utlandet. Derfor er det viktig at du setter deg inn i kortets rentefrie dager.

De fleste kort vil også ta gebyrer for hvert kontantuttak du foretar deg. Hvis du bruker et debetkort kan du spare deg for bortkastede renter, og heller bruke kredittkortet til kjøp av produkter og tjenester.

Sammenlign kredittkort: Finn kortet med fordelene for deg

2. Unngå å betale regninger med kredittkort

Du skal selvsagt ikke unngå å betale regninger, men du bør ikke bruke kredittkortet til å gjøre det. Bruk heller andre brukskontoer i banken.

Ved å betale regninger med et kredittkort vil rentene begynne å løpe straks du overfører penger fra kortet ditt, enten du betaler for treningssenteret eller strømregningen. Dermed kan du ende med å betale mye mer enn selve strømprisen eller den månedlige medlemskapsavgiften.

For å sørge for at man alltid har penger tilgjengelig for å betale sine regninger, og dermed slippe å betale med et kredittkort, kan en egen regningskonto være et smart grep.

Eksempelvis kan man opprette en egen regningskonto og få lønnen overført til denne. Fra denne kontoen kan man betale sine regninger manuelt, samt opprette AvtaleGiro for alle faste løpende utgifter.Unngå å betale regninger med kredittkort

3. Ikke kjøp på kreditt om du ikke har råd

Det anbefales å ta med og bruke kredittkort når du reiser, men husk også å ta med deg økonomiske fornuft. Når man har kredittkort, kan det fort bli fristende å bruke mer penger enn det man har av tilgjengelige midler i utgangspunktet. En slik tankegang kan straffe seg i lengden om man ikke evner å betale ved forfall.

4. Ikke bruk kredittkortet på postkontoret

Varekjøp i en butikk med kredittkortet ditt er vanligvis kostnadsfritt. Men du må ikke bruke kredittkortet ditt på postkontoret. Varekjøp blir regnet som kontantuttak på postkontorer rundt om i landet, og du må betale gebyrer og renter hvis du bruker kredittkortet ditt som betalingsløsning på postkontoret.

Her er det fort gjort å gå i fellen, og ende med å betale hundrevis av kroner i gebyrer og renter for pakken du sendte til Amerika.

Les også: Det kan bli dyrt å bruke kredittkort hos posten