4 smarte sparemåter: Slik bruker du cashback i kredittkort best

|Skrevet av | Kredittkort

Slik sparer du mest med cashback i kredittkortCashback i kredittkort betyr på godt norsk å få penger tilbake når du handler. Betaler du regningene i sin helhet før forfall, kan du spare mye på det du bruker mest på. Hvorfor ikke spare penger hver gang du trekker kortet? 

Med cashback som en egen fordel i betalingskortet ditt, får du en prosentandel av kjøpesummen tilbake på kortet du betaler med. Enkelte kort er best egnet for netthandel, mens andre er gode for å spare penger på drivstoff eller dagligvarer.

«Hva bruker familien min og jeg mest penger på i måneden?»

Stiller du deg selv dette spørsmålet og bruker svaret som utgangspunkt for hva du velger å få cashback på, er det svært mye penger å spare!

1. Spar penger på en av månedens største utgifter

Etter bolig er mat den største utgiftsposten i de aller fleste husholdninger. Det er også her det er størst sparingspotensiale. Ved å betale med et kort som gir prosentvis rabatt hver gang man handler, vil man selv med en tilsynelatende lav rabatt kunne spare flere tusenlapper i året. Mange bekker små, gjør en stor Å.

Kortet som gir deg den høyeste dagligvarerabatten i markedet er yA kredittkort, hvor du får 3% på dagligvarer. I motsetning til andre dagligvarekort, behøver du ikke å tenke over hvor du handler. Rabatten gjelder uansett butikk og på alle dagligvarer. Her kan du dermed kutte kraftig ned på hosholdningsbudsjettet. Faktisk kan du spare inntil 6.000 kroner i året, som tilsvarer rabatt på dagligvarehandel opptil 200.000 kroner.

Spar inntil kr 6.000 årlig

 

Spar penger på en av månedens største utgifter2. Spar penger hver gang du fyller tanken

Mens bensinprisene krøp opp til sitt høyeste nivå noensinne i begynnelsen av året, viste tall fra SSB senere at nordmenns samlede kjørelengde hadde økt med 2,2% fra året før. I løpet av 2016 tilbakela norske personbiler hele 35 milliarder kilometer på norske og utenlandske veier!

Men med den generelle økningen i drivstoffpriser og nordmenns bruk av bil, har mange blitt mer bevisst på pengesluket som følger hver gang man parkerer ved drivstoffpumpene.

Ikke bare har nordmenn blitt mer opptatt av å fylle drivstoff på de rette tidspunktene. Det også blitt mer vanlig å skaffe et kredittkort med drivstoffrabatt. Med disse to grepene kan man spare flere tusen kroner i året.Spar penger hver gang du fyller tanken

Dersom du ikke er en lojal kunde hos en bestemt bensinkjede, er det smart å bruke et kredittkort som gir fleksibilitet og mulighet til å spare penger uansett hvor du fyller tanken. Kortene som gir høyest drivstoffrabatt på alle stasjoner er Santander Flexi og DNB SAGA-Gold, med sine 4% rabatt på totalbeløpet. Vær oppmerksom på at du med disse kortene har en begrenset sparing på inntil 2.000 kroner på drivstoff i året, noe som tilsvarer rundt 300 fylte liter i måneden.

Dersom du i likhet med mange ikke ønsker begrensinger for sparingen, kan du med Shell MasterCard spare på drivstoff hele året, uten øvre grense for hvor mye du kan spare. Med kortet får du penger tilbake gjennom Trumf-bonus, hvor bonusen når som helst overføres til din bankkonto. Første måneden får du 80 øre/liter i rabatt, og deretter 40 øre/liter.

Spar ubegrenset på drivstoff hele året

 

3. Spar tusenlapper og handle tryggere på nett

Handler du ofte over nett? Du er ikke alene. Nordmenn bruker faktisk over 20.000 kroner i snitt i året på netthandel, ifølge tall fra Post Nord. Hvis du kjenner deg igjen i denne statistikken, er det for deg mye penger å spare på å bruke et kredittkort som gir cashback på netthandel.

Ikke bare er det penger å spare – det er også mye tryggere å klikke varene hjem med kredittkort som betalingsløsning. Sammenlignet med et vanlig bankkort, kan du med et kredittkort rette et identisk krav mot kredittyter som mot selger, dersom selger ikke har overholdt sine forpliktelser overfor deg som kjøper. Dette reguleres gjennom Finansavtaleloven § 54b

Med Komplett Bank MasterCard får du 2% rabatt på all netthandel – det vil si uansett hvilken nettbutikk du handler fra, og uansett hva du kjøper. Handler du på Komplett.no får du 3% bonus som du kan få tilbake på kontoen. Bruker du heller bonusen på nye kjøp hos Komplett, dobles bonusen til 6%.

Spar penger på all netthandel

 

Spar tusenlapper og handle tryggere på nett

4. Spar fleksibelt med rabattkalender

Det er også mulig å spare fleksibelt. Med Ikano Visa kan man hver måned dra nytte av en ny rabatt, og dermed handle smart. Rabatten gjelder både i Norge og utlandet hos samtlige brukersteder tilknyttet en bestemt bransje, så lenge brukerstedene er tilknyttet Visa.

Gjenstående rabattkalender for 2017:

  • August: 10% på helse og velvære
  • September: 5% på hage og oppussing
  • Oktober: 6% på bil og tilbehør
  • November: 5% på elektronikk
  • Desember: 4% på dagligvare i desember

En annen unik mulighet med Ikano Visa er muligheten for rentefri og fleksibel nedbetaling med kortet. Mens de fleste kort tilbyr rentefrie dager, tilbyr Ikano Visa rentefrie måneder – mot et mindre gebyr. Du kan nemlig utsette betalingen i 2, 4, 6 eller 9 måneder mot kr 99-450, avhengig av lengden på utsettelsen.

Fleksibel tilbakebetaling og nye rabatter hver måned

 

Husk at uansett hvilket kort du velger, vil du kun få full uttelling for sparingen dersom du alltid er påpasselig med å betale kredittkortfaktueraen i sin helhet før forfall.

no-inline-whatisthedifferencebetweendebetandcreditcard01-w21