Meny
Ring
Ring 22 95 22 95 Man-Fre 9:00-17:00

På utkikk etter Norges beste bensinkort?

Visste du at du kan få billigere bensin og diesel med riktig kredittkort? Enkelte kredittkort gir deg opptil 5000 kroner i rabatt hvert år!
Beste bensinkort Drivstoff blir stadig mer kostbart, og du kan enkelt spare flere tusen kroner på drivstoff i året ved å velge et kredittkort som gir deg gode rabatter på nettopp dette.

Det finnes to ulike typer kort som gir deg drivstoffrabatt. Den ene typen vil gi deg en fast rabatt per liter drivstoff. Den andre typen gir deg en prosentrabatt på beløpet du kjøper for, ofte i form av cashback. Rabatter gir deg direkte avslag på drivstoff, mens cashback gir deg penger tilbake som du kan bruke ved en senere anledning.

Enkelte bensinkort gir deg rabatt på samtlige bensinstasjoner, mens andre er tilknyttet et utvalg stasjoner.

På Samlino.no finner du over 20 forskjellige kredittkort i denne kategorien. Selv om ett spesifikt kort tilbyr høyest drivstoffrabatt, betyr ikke det nødvendigvis at kortet passer best for deg eller at det er dette kortet du vil spare mest med. Det er viktig å vurdere kortet ut ifra helhetsinntrykket.

Hvilket bensinkort du bør velge avhenger nemlig blant annet av hvilken stasjon du vanligvis fyller hos, samt hvilke andre fordeler du ønsker i kortet ditt. Derfor er det viktig at du sammenligner alle bensinkort på markedet, for å finne det kortet som passer best for deg og ditt bruk.

Sammenlign kredittkort og spar penger

Kredittkort med drivstoffrabatt gir deg rabatt per liter drivstoff du betaler for med kredittkortet. Det finnes to typer kredittkort som gir deg drivstoffrabatt. Den ene typen vil gi deg en fast rabatt per liter drivstoff, eksempelvis 40 øre/liter bensin eller diesel. Beløpet trekkes fra umiddelbart når du betaler. Den andre typen er drivstoffrabatt i form av cashback, som gir deg en prosentrabatt på beløpet du kjøper for, eksempelvis 4% på alt du fyller. Dette beløpet trekkes fra på din neste kredittkortregning. For drivstoffrabatt i form av cashback vil rabatten øke med pumpeprisen.
Søknadsprosessen er enkel og gjøres over nettet. I Norge har vi kommet langt med elektronisk identifikasjon, så de fleste aktører lar deg søke om kredittkort gjennom å signere med BankID. Du vil få et søknadsskjema hvor du fyller inn informasjon om deg selv og din økonomi som sendes videre til kortutsteder til vurdering.
Ja, dette er mulig. Noen kortutstedere lar deg bestille såkalte tilleggskort til familiemedlemmer. Disse kortene kan brukes på samme måte som hovedkortet, og mottar derfor samme rabatter. Vær oppmerksom på at kredittgrensen deles mellom kortene, samt eventuelle maksgrenser på rabattopptjening. Vit også at det er personen med hovedkortet som er ansvarlig for alle utstedte tilleggskort.
Dette kommer an på hvor høy rabatt som tilbys, men du kan som regel spare fra 20 til 90 øre per liter drivstoff du fyller.

Å få rabatten er enkelt. Alt du trenger å gjøre er å betale med et kredittkort som gir deg drivstoffrabatt.
Enkelte kort gir deg rabatt på alle stasjoner i Norge, mens andre kort gir deg rabatt hos spesifikke stasjoner som Circle K, Shell, Uno-X, Esso og YX. Dette må du derfor sjekke med kortutsteder før du tar i bruk kortet, da du må fylle på et sted som kvalifiserer for rabatten.
Ja det kan være andre fordeler inkludert. Noen kredittkort med drivstoffrabatt tilbyr reise- og avbestillingsforsikring dersom minst halve reisen er betalt med kortet, og andre fordeler som inkluderer cashback og tilleggsforsikringer, samt annen bonusopptjening.
Noen kortutstedere har satt en maksimal opptjeningsgrense på rundt 2000 kroner per kalenderår. På den annen side tilbyr noen kredittkort ubegrenset opptjening. Du kan finne de ulike kortene med drivstoffrabatt og deres opptjeningsgrenser på våre tider.
For å søke om kredittkort med drivstoffrabatt må du oppfylle visse minimumskrav. Kravene kan variere basert på kortutsteder, men generelt kreves det at du:
  • Er minimum 18 år
  • Har en liknet inntekt i Norge de siste 3 årene
  • Ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg
Det er fullt mulig å ta ut penger i minibanken, men uttak med kredittkortet kan fort koste deg ekstra penger avhengig av hvilket kredittkort du har og hvor i verden du befinner deg. Det lureste er å bruke et debetkort for å ta ut penger i minibank, så er du sikker på at du ikke blir trukket uttaksgebyr eller at renten begynner å løpe. Dersom du har et gebyrfritt kredittkort kan dette benyttes på samme måte som et debetkort i minibanken.
Ja, det er en stor fordel å kjøpe varer med kredittkort da du er sikret gjennom finansavtaleloven paragraf 54b. Har du kjøpt en skadet eller mangelfull vare, og selger ikke ivaretar sine forpliktelser, vil kredittselskapet dekke varekostnadene for deg.
Ikke nødvendigvis. Noen kortutstedere og banker vil kreve medlemskap, men i de fleste tilfeller vil du kunne få kredittkort uten å være medlem. Vær oppmerksom på at noen kortutstedere krever at du er medlem av spesifikke organisasjoner eller institusjoner før du får kredittkort fra dem.
Ja, det kan du. Ifølge Finansavtaleloven paragraf 51b kan du si opp avtalen innen 14 kalenderdager fra dagen kredittavtalen ble inngått. Deretter har du 30 kalenderdager etter meldingen ble sendt til å tilbakebetale utestående kredittbeløp samt renter. I tillegg kan du når som helst velge å si opp kredittkortavtalen og nedbetale kreditten du skylder. Dette er også en form for “angrerett”.
Ja dette er mulig, men det anbefales at du betaler hele kredittkortgjelden innen forfallsdato hver måned. På denne måten unngår du akkumulering av rentekostnader. Kredittkortgjelden vil nemlig bli mye dyrere dersom renten får løpe, da rentesatsen for kredittkort er vesentlig høyere enn for andre finansielle produkter.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.