Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det beste kredittkortet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign kredittkort og spar penger

Vi kjenner hele kredittkortmarkedet og har derfor full oversikt over hvilke kredittkort som er best innenfor kategoriene bonus, cashback, drivstoffrabatt, flybonus og reiseforsikring. Derfor har vi laget en «Beste kort»-kategori som inneholder våre toppvalg fra de andre kategoriene. Alle kortene i er plassert her av en grunn. Det er kredittkort som skiller seg ut fra konkurrentene, enten fordi de har lave renter og gebyrer eller gir eksepsjonelle fordeler. Velger du et av disse kredittkortene kan du være sikker på at du får et bra kredittkort.
Kredittkort kommer godt med når uforutsette hendelser skjer, eksempelvis at vaskemaskinen ryker, og du ikke har økonomisk kapasitet til å erstatte den på det tidspunktet. Med kredittkort får du økonomisk trygghet; du kan enkelt låne penger umiddelbart og rentefritt til neste lønning kommer på konto. Vær oppmerksom på at du må betale hele kredittkortfakturaen innen forfallsdato for å unngå rentene.
Våre anbefalte kredittkort gir deg gode fordeler, som inkluderer bonus, cashback, flybonus, reise- og avbestillingsforsikring og drivstoffrabatt. Mer lukrative fordeler som bare tilbys av eksklusive kredittkort inkluderer Priority Pass og Concierge Service.

Noen av kredittkortene gir deg bonuspoeng når du handler på butikker og nettsteder som kortutsteder samarbeider med. Slike bonuser kan gi deg rabatter på neste kjøp eller poeng som kan brukes på å booke hotellrom og andre tjenester.

En annen fordel noen kredittkort tilbyr er cashback, som gir deg tilbake en prosentandel av beløpet du handler for. Cashback gjelder som regel i et utvalg butikker, og derfor bør du sjekke hvor du kan opptjene cashback med kortutsteder.

Hovedforskjellen mellom cashback og bonus er at bonus opptjenes hos spesifikke butikker eller nettsteder og må som regel brukes på spesifikke steder eller produkter. Det finnes noen unntak. Et av dem er Trumf som tilbyr bonus du enten kan få utbetalt i form av kontanter eller som EuroBonus-poeng hos SAS. Cashback, på den annen side, trekkes vanligvis fra neste faktura og kan derfor brukes på det du ønsker.

Med flybonus som fordel får du bonuspoeng hos bestemte flyselskaper som du tjener opp ved å bruke kredittkortet. Poengverdiene varierer basert på flyselskapene og bankene, men slike kredittkort egner seg godt for deg som liker å reise. Noen kredittkort gir deg også velkomstgave i form av flybonus-poeng når du skaffer deg kortet.

Mange kredittkort tilbyr reise- og avbestillingsforsikring dersom minst halve reisen betales med kredittkortet. Vilkårene varierer for hver spesifikke kortutsteder, og du bør derfor lese deg opp på vilkårene før du tar i bruk forsikringen. I noen tilfeller vil forsikringen dekke både deg og et reisefølge på opptil et spesifikt antall personer. Dette bør du også sjekke i vilkårene før du reiser.

Drivstoffrabatt er et godt alternativ dersom du tilbringer mye tid bak rattet. Hvilke bensinstasjoner som gir deg rabatt og hvor høy rabatt du blir tilbudt varierer ut ifra kortutsteder. Noen kredittkort tilbyr rabatten i form av en prosentandel, som betyr at rabatten vil øke med pumpeprisen. Andre kredittkort har en fast sum i rabatt per liter.

Et utvalg kredittkort tilbyr Priority Pass som gir deg tilgang til hundrevis av flyplasslounger over hele verden. Her kan du nyte god mat og drikke i rolige omgivelser før avgang. Vær oppmerksom på at du fortsatt må betale for å få tilgang til loungen, men at prisen ofte er lavere med Priority Pass. Kredittkortet ditt blir som regel direkte belastet når du får adgang til loungen. Dersom du ønsker kan du også betale for å ta med gjester. Du bør lese betingelsene hos din kortutsteder før du tar i bruk Priority Pass.

Concierge Service kan bistå deg med booking av hotell, flyreiser, samt bordbestilling på restaurant og billetter til konserter, teater, sportsbegivenheter og arrangementer verden over. Dette er en fordel kun et utvalg kredittkort tilbyr, på lik linje med Priority Pass.
Dersom kredittkortet tilbyr tilleggsforsikringer, vil det som regel være et utvalg av disse:
  • Betalingsforsikring
  • Beskytter deg hvis en uforutsett hendelse skulle hindre deg i å betale utestående terminbeløp hver måned som avtalt med kortutsteder
  • Egenandelsforsikring leiebil
  • Dekker deg om bilen du leier skulle bli skadet eller stjålet
  • ID-tyveriforsikring
  • Bistår deg dersom noen skulle bruke din identitet til å søke om lån, kredittkort, mobilabonnement eller lignende finansielle tjenester, samt åpne bankkonto i ditt navn
Alle kortutstedere krever at du oppfyller visse minimumskrav før de gir deg kredittkort. Dette er fordi de ønsker å forsikre seg om at du kommer til å bruke kredittkortet ansvarlig og betale tilbake det du skylder innen gitte tidsfrister. Disse kravene varierer basert på kortutsteder, men generelt kreves det at du:
  • Er minimum 18 år
  • Har en liknet inntekt i Norge de siste 3 årene
  • Ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg
Ja, det anbefales på det sterkeste at du tar med deg kredittkortet når du reiser. På denne måten har du noe å falle tilbake på hvis du skulle være uheldig å miste eller bli frastjålet bankkortet ditt. I tillegg tilbyr veldig mange kredittkort reiseforsikring inkludert i kortet, dersom du betaler minst halve reisen med kortet. Da er du dekket dersom du må avbestille reisen, blir syk under oppholdet eller må kjøpe nye klær grunnet forsinket bagasje.
Ja du beskyttes av kredittkortet, takket være kredittkjøpsloven. Dersom du forskuddsbetaler, står du svakere hvis varen ikke blir levert, eller om du blir svindlet eller firmaet du kjøper fra går konkurs. Ved å bruke kredittkortet kan du klage til banken din ved uoverensstemmelser med selger og på denne måten få erstattet beløpet.
Nei, som regel er det kortutsteder som setter en kredittgrense på kortet. Grensen settes basert på din søknad og en kredittvurdering som blir gjort av deg. Du kan søke om å få øke eller redusere grensen. Dersom du ønsker å øke grensen kreves det ofte at du har opplevd positive endringer i din personlige økonomi.
Tilgjengelig kreditt er hvor mye av kredittgrensen du har tilgjengelig på kredittkortet. Hvis du har en kredittgrense på 60.000 kroner og har brukt 10.000 kroner vil du ha 50.000 kroner i tilgjengelig kreditt. Husk at du ikke trenger å bruke den tilgjengelige kreditten, da renten kun påløper på brukt kreditt. Et kredittkort er tross alt et kortsiktig lån du kan ha i bakhånd hvis det trengs.
Det anbefales at du betaler hele ned innen forfallsdato, så du slipper unna rentekostnader. Hvis dette ikke lar seg gjøre kan du betale ned så mye du ønsker, helt ned til et fastsatt minimumsbeløp. Vær oppmerksom på at ved å kun betale minstebeløpet vil rentene gjøre kredittkortgjelden mye dyrere enn planlagt. Dette er fordi rentevilkårene på kredittkort er høyere enn på lån.
Effektiv rente er totalbeløpet du faktisk må betale for å låne kreditt. Dette inkluderer gebyrer og renter, som begynner å løpe etter den rentefrie perioden.
Valutapåslag er en prosentandel som blir lagt til når du bruker kredittkortet i utlandet. Påslaget dekker valutarisiko, avgifter og andre kostnader bankene har når kredittkortene de utsteder brukes i utlandet. Du kan lese mer om valutapåslag på vår blogg.
Dersom du ikke betaler kredittkortregningen innen forfallsdato vil du bli belastet et purregebyr. Hvis dette gjentar seg kan saken i verste fall havne i inkasso og føre til betalingsanmerkning. En betalingsanmerkning kan gjøre det vanskelig å skaffe seg lån og andre finansielle tjenester i fremtiden, så derfor bør du alltid betale fakturaen innen forfallsdato.
Nei, kredittkortene under «Beste kort» krever ikke at du har medlemskap eller lignende tilknytning noen steder. Generelt sett er det noen unntak, der du trenger konto gjennom kortutsteder eller medlemskap i spesifikke foreninger. Et eksempel er Landkreditt MasterCard som krever at du har kundeforhold i Landkreditt Bank.
Du tegner avtale med kortutsteder og eventuelle samarbeidspartnere - inkludert selskap som MasterCard eller VISA. Da Samlino.no kun fungerer som en referanse og guide, trenger du ikke tegne avtale med oss. Det er lurt å se over avtalevilkårene fra kortutsteder før du går inn i en avtale. På denne måten vet du dine rettigheter og hva kortutsteder krever fra deg.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.