Meny
Ring
Ring 22 95 22 95 Man-Fre 9:00-17:00

Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det beste kredittkortet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign kredittkort og spar penger

Kredittkort med bonus gir deg mulighet til å opptjene bonuspoeng for hvert kjøp du gjør i spesifikke butikker. Eksempelvis gir kredittkortet fra Komplett Bank deg 6% bonus på alle kjøp på Komplett.no og Blush.no, som du kan bruke til å redusere prisen neste gang du handler. I tillegg får du 2% bonus på all annen handel du gjør på nettet, og 1% bonus på øvrige varekjøp.
Dersom du er en fast kunde på enten en dagligvarebutikk, nettbutikk, klesbutikk, restaurant eller en byggevareforretning, bør du sjekke om du kan få bonuspoeng hver gang du handler med et spesifikt kredittkort rettet mot disse bransjene. På denne måten kan du spare penger hver gang du handler innen dine favorittbransjer.
For å spare mest mulig penger, må du første finne ut hvilket kredittkort med bonus som passer best for deg. Om du handler mye på Coop-butikker er kanskje Coop MasterCard det beste, men om du vanligvis handler på Kiwi er Trumf Visa et bedre valg. Kjøper du vanligvis elektronikk og media over nettet, er kanskje Komplett Bank MasterCard veien å gå.
Søknadsprosessen er enkel. I Norge har vi kommet langt med elektronisk identifikasjon, så de fleste aktører lar deg søke om kredittkort på nett og signere avtalen med BankID. Du vil få et søknadsskjema hvor du fyller inn informasjon om deg selv og din økonomi som sendes videre til kortutsteder til vurdering.
Ja, dette er mulig. Noen kortutstedere lar deg bestille såkalte tilleggskort til familiemedlemmer. Disse kortene kan brukes på samme måte som hovedkortet, og mottar derfor samme bonuser. Vær oppmerksom på at kredittgrensen deles mellom kortene, samt eventuelle maksgrenser på bonusopptjening. Vit også at det er personen med hovedkortet som er ansvarlig for alle utstedte tilleggskort.
Du må betale for varer og tjenester på bestemte steder med kredittkortet for å opptjene bonus. Noen kredittkort tilbyr bonus innenfor egne bonusprogram og har derfor begrensninger på hvor du får rabatter. Andre kredittkort gir bonus på varer innenfor egne kjeder. Bonusopptjening på dagligvarer ekskluderer som regel konkurrerende matbutikker fra bonusprogrammet, mens andre bonusprogrammer ikke gjelder i nettbutikk.
Det er ikke sikkert bonuspoengene fungerer på denne måten. Noen kredittkort gir deg opptjent bonus i form av utbytte én gang i året, mens andre kredittkort gir deg poengene som cashback eller som flybonus. I tillegg er det noen utvalgte kredittkort som gir deg bonus i form av rabatter på restauranter, klesbutikker med mer.
Ikke nødvendigvis. Noen kortutstedere tillater ubegrenset bonusopptjening, mens andre setter opp maksbeløp du ikke kan overskride. Vær oppmerksom på at dersom bonusopptjening er begrenset til 2500 kroner i året må du ved 1% bonus bruke over 250.000 kroner på kredittkortet for å overskride maksgrensen. Derfor bør ikke en eventuell bonusbegrensning stoppe deg fra å skaffe kredittkortet du ønsker deg.
Hovedforskjellen mellom cashback og bonus er at bonus opptjenes hos spesifikke butikker eller nettsteder og må som regel brukes på spesifikke steder eller produkter. Det finnes noen unntak som for eksempel Trumf som tilbyr bonus du enten kan få utbetalt i form av kontanter eller som EuroBonus-poeng hos SAS. Cashback får du rett tilbake på bankkontoen etter betalingen er gjennomført og kan brukes på det du ønsker.
Noen kortutstedere tilbyr nye bonuskategorier hver måned, mens andre har fastsatte kategorier eller spesifikke steder du kan opptjene bonus. Sjekk med din kortutsteder så du utnytter kredittkortet ditt til det fulle.
Ja det kan være andre fordeler inkludert. Noen kredittkort med bonus tilbyr reise- og avbestillingsforsikring dersom minst halve reisen er betalt med kortet, og Priority pass som gir deg tilgang til flyplasslounger flere steder i verden. Andre fordeler som kan være inkludert er drivstoffrabatt og tilleggsforsikringer, samt flybonus og cashback.
Det er ikke alle kredittkort med bonus som tilbyr tilleggsforsikringer, da dette kommer an på kortutsteder. Dersom kredittkortet tilbyr ulike forsikringer vil det som regel koste et månedlig eller årlig gebyr. Følgende tilleggsforsikringer blir tilbudt av ulike kortutstedere:
  • Betalingsforsikring
  • Denne forsikringen beskytter deg hvis uforutsette hendelser skulle hindre deg fra å betale ned kredittkortgjelden din
  • Egenandelsforsikring leiebil
  • Med denne forsikringen blir du dekket om leiebilen din blir skadet eller stjålet
  • ID-tyveriforsikring
  • Denne forsikringen bistår deg dersom noen bruker din identitet til å åpne bankkonto, søke om lån eller lignende tjenester i ditt navn
For å søke om kredittkort med bonus må du oppfylle visse minimumskrav. Kravene kan variere fra én leverandør til en annen, men generelt kreves det at du:
  • Er minimum 18 år
  • Har en liknet inntekt i Norge de siste 3 årene
  • Har kontroll på egen økonomi
Det er fullt mulig å ta ut penger i minibanken, men uttak med kredittkortet kan fort koste deg ekstra penger avhengig av hvilket kredittkort du har og hvor i verden du befinner deg.
Dersom kortet ditt er borte eller har blitt stjålet, burde du umiddelbart sperre kortet. Dette gjør du ved å ringe selskapet som utstedte kortet. Det er lurt å ha denne informasjonen lagret på telefonen så du kan handle raskt. Deretter kan du bestille et nytt kredittkort gjennom nettbanken eller fra kortutsteder over telefon eller e-post.
Ja, det er en stor fordel å kjøpe varer med kredittkort da du er sikret gjennom finansavtaleloven paragraf 54b. Har du kjøpt en skadet eller mangelfull vare, og selger ikke ivaretar sine forpliktelser, vil kredittselskapet dekke varekostnadene for deg.
Et kortselskap er selskapet som står for den tekniske overføringen av transaksjonene som blir gjort med ditt debet kort eller kredittkort, og står for betalingssystemet, mens en kortutsteder er banken som utsteder kortet for å kunne tilby betalingsalternativer til sine kunder gjennom sitt varemerke, herunder vanlige debet kort som trekker penger direkte fra din brukerkonto, og kredittkort hvor du låner penger av banken som du betaler tilbake på et senere tidspunkt. Eksempler på kortselskaper er selskapene Visa og MasterCard, mens eksempler på kortutstedere er DNB, Danske Bank, Bank Norwegian etc. Videre er det også andre varemerker som benytter seg av betalingssystemet til Visa eller MasterCard og sikkerheten til de store bankene, til å tilby egne kredittkort med sine varemerker. Dette gjelder kredittkort som Cirkle K kredittkort, Esso MasterCard, Volvo MasterCard etc. hvor da bankene utsteder kortet.
Ikke nødvendigvis. Noen kortutstedere og banker vil kreve medlemskap, men i de fleste tilfeller vil du kunne få kredittkort uten å være medlem. Vær oppmerksom på at noen kredittkort krever medlemskap i spesifikke organisasjoner eller institusjoner.
Dette kommer an på kortutsteder og din bostedsadresse. I de fleste tilfeller vil kredittkort bli levert innen en uke etter bestilling.
Ja, så lenge kredittkortet er utstedt etter en viss dato og har symbolet for kontaktløs betaling inngravert. Symbolet ligner på WiFi-ikonet og du finner det på forsiden av kortet. Med et kontaktløst kredittkort kan du betale beløp opptil 200 kroner uten å taste inn din PIN-kode. Du simpelthen holder kortet inntil terminalen til du hører eller ser et signal som bekrefter at betalingen er gjennomført.
Det er veldig vanlig å tro at VISA og MasterCard utsteder kredittkort og tilbyr kreditt, men de gjør faktisk ingen av delene. VISA og MasterCard utfører kun den tekniske overføringen av penger fra et sted til et annet når du bruker ditt kredittkort. Selskapene tjener penger hver gang et kredittkort med deres logo blir brukt. Begge betalingsmetodene aksepteres de fleste steder i verden. I tillegg er det også vanlig å tro at VISA kun utsteder debetkort. Sannheten er at kredittkort kan enten bruke VISA eller MasterCard sin betalingsløsning.
Ja, det kan du. Ifølge Finansavtaleloven paragraf 51b kan du si opp avtalen innen 14 kalenderdager fra dagen kredittavtalen ble inngått. Deretter har du 30 kalenderdager etter meldingen ble sendt til å tilbakebetale utestående kredittbeløp samt renter. I tillegg kan du når som helst velge å si opp kredittkortavtalen og nedbetale kreditten du skylder. Dette er også en form for “angrerett”.
Den effektive renten er det totale beløpet du betaler når renten begynner å løpe, altså det beløpet du faktisk må betale for selve lånet av kreditt. Dette inkluderer renten og andre gebyrer. Husk at du ikke trenger å betale renter så lenge du betaler ned hele kredittbeløpet innen forfallsdato.
Valutapåslag er ekstra tilleggskostnader det koster å ta ut penger eller bruke enten kredittkort eller debetkort i utlandet. Grunnen til at kortutsteder tar dette gebyret er for å dekke valutarisiko, avgifter til Visa og andre kostnader bankene har ved kortbruk i utlandet.
Nei, kredittkort med bonus på våre sider har ingen årsgebyr. Dersom du sammenligner alle kredittkort vil du finne flere typer kredittkort hvor du må betale et årsgebyr. Dette gjelder ofte eksklusive kredittkort som tilbyr ekstra fordeler og tjenester.
Rentefrie dager er antall dager du kan låne kreditt ved hjelp av kredittkortet før rentene begynner å løpe. Denne perioden ligger normalt på 30-45 dager, men varierer mellom de ulike tilbyderne. Da det er terminforfallet som avgjør når renten påløper, er det dette som viser deg hvor mange rentefrie dager du maksimalt får med kredittkortet. Antall rentefrie dager kommer altså an på hvor tett opp til fakturadato du gjør dine kjøp. Du kan lese mer om rentefrie dager og hvordan det fungerer på vår våre sider.
Ja, du har mulighet til å kun betale minstebeløpet. Dette oppgis i din faktura, og er som regel en prosentandel av beløpet eller et fast beløp. Det anbefales likevel å betale hele kredittkortgjelden innen forfallsdato hver måned, da rentene på kredittkortet er høye. Ved å betale ned hele utestående beløp innen forfallsdato vil du unngå at påløpte renter gjør kredittkortgjelden mye dyrere enn planlagt.
Ikke alle kortutstedere tilbyr betalingsutsettelse, og dette er derfor noe du må sjekke hos den aktuelle kortutsteder. Dersom du får betalingsutsettelse vil den ofte være rentefri, men du vil som regel måtte betale et mindre gebyr for å dekke utsettelsesperioden.
Noen kortutstedere lar deg gjøre dette, men i de fleste tilfeller vil du motta en gitt kode fra kortutsteder. Dersom du får tilbudet om å lage din egen PIN-kode, kan du som regel ordne dette gjennom nettbanken knyttet til kredittkortet.
Som regel vil kortutsteder sette en kredittgrense basert på din søknad og en kredittvurdering som blir gjort av deg. Du kan søke om å få øke denne grensen, men da trenger du som regel å ha fått en lønnsforhøyelse eller andre endringer i din finansielle situasjon. Du kan også få økt kredittgrensen ved å være en lojal kunde og punktlig tilbakebetaler. Dersom du ønsker å få redusert kredittgrensen kan du be om dette.
Tilgjengelig kreditt er hvor mye av kredittgrensen du har tilgjengelig på kredittkortet. Hvis du har en kredittgrense på 60.000 kroner og har brukt 30.000 kroner vil du ha 30.000 kroner i tilgjengelig kreditt. Du trenger ikke nødvendigvis bruke den tilgjengelige kreditten dersom du ikke behov for det. Husk at et kredittkort er rett og slett et kortsiktig lån som du ikke trenger betale renter på om kreditten ikke brukes.
Bruker du over kredittgrensen vil du som regel bli trukket et overtrekksgebyr. I en slik situasjon bør du nedbetale beløpet så fort som mulig slik at du unngår at overtrekket fører til ekstra utgifter på toppen av kredittkortgjelden.
Noen kortutstedere lar deg gjøre dette, så du må sjekke med kortutsteder om dette er greit. Overføring av utestående beløp er lønnsomt dersom kredittkortet du vil overføre beløpet til har bedre rentevilkår. Vær oppmerksom på at du som regel må betale et overføringsgebyr for å få overføre utestående beløp.
Hvis du ikke betaler kredittkortregningen innen forfallsdato vil du bli belastet et purregebyr. Dersom dette gjentar seg kan saken i verste fall havne i inkasso og føre til betalingsanmerkning. Derfor er det viktig å betale regningen innen forfallsdato.
For det første må du gi beskjed umiddelbart til kortutsteder ved eventuelle endringer av personlig informasjon som telefon eller e-postadresse. Du må også passe på å signere baksiden av kredittkortet når du mottar det i posten og kontrollere hver kontoutskrift. I tillegg må du huske å tilbakelevere eller makulere kredittkortet når avtalen med kortutsteder opphører. Flere opplysninger finner du i avtalevilkårene oppgitt av kortutsteder.
Kortutsteder skal gi deg skriftlig beskjed på forhånd ved eventuelle renteendringer.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.