Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det beste kredittkortet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign kredittkort og spar penger

Et kredittkort med cashback gir deg penger tilbake på dine kjøp, enten det er dagligvarer, reiser, drivstoff, klær og sko, interiør eller elektronikk. Cashback gis som en prosentandel av kjøpet, vanligvis 1-5%. Alt du trenger å gjøre er å bruke kredittkortet til å gjennomføre handelen.
Takket være elektronisk identifikasjon er søknadsprosessen relativt enkel. I Norge lar de fleste aktører deg søke om kredittkort på nett gjennom å signere med BankID. Du vil få et søknadsskjema hvor du fyller inn informasjon om deg selv og din økonomi som sendes videre til kortutsteder til vurdering.
Rent praktisk får du cashback ved at din kredittkortfaktura automatisk reduseres i henhold til cashback-andelen. Handler du eksempelvis for 6.000 kroner en måned, og bruker et kredittkort som gir deg 5% cashback, vil din faktura bare være på 5.700 kroner. Dermed sparer du 300 kroner den måneden ved å benytte kredittkortet.
Hovedforskjellen mellom cashback og bonusopptjening er at bonus opptjenes hos spesifikke butikker eller nettsteder og må som regel brukes på spesifikke steder eller produkter. Det finnes noen unntak som for eksempel Trumf som tilbyr bonus du enten kan få utbetalt i form av kontanter eller som EuroBonus-poeng hos SAS. Cashback får du rett tilbake på bankkontoen etter betalingen er gjennomført og kan brukes på det du ønsker.
Flere kortutstedere har satt en maksimal opptjeningsgrense på 2000 til 6000 kroner per kalenderår. Samtidig er det også noen kredittkort som ikke har grense på hvor mye du kan spare med cashback. Du kan finne de ulike kortene med cashback og deres opptjeningsgrenser på våre tider.
Ja det kan være andre fordeler inkludert. Noen kredittkort med cashback tilbyr reise- og avbestillingsforsikring dersom minst halve reisen er betalt med kortet, og Priority pass som gir deg tilgang til flyplasslounger flere steder i verden. Andre fordeler som kan være inkludert er drivstoffrabatt og tilleggsforsikringer, samt flybonus og annen bonusopptjening.
For å søke om kredittkort med cashback må du oppfylle visse minimumskrav. Kravene kan variere fra én leverandør til en annen, men generelt kreves det at du:
  • Er over en viss aldersgrense - som regel 18, 20 eller 23 år
  • Har hatt en liknet inntekt i Norge de siste 3 årene
  • Ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg
Ja, kredittkort med cashback kan brukes i utlandet. Kredittkort beskytter deg dersom du blir svindlet eller kjøper varer med mangler. Det eneste du bør unngå å bruke kredittkortet til i utlandet er uttak i minibanken. Dette er fordi det ofte forekommer høye uttaksgebyrer og valutapåslag ved uttak. Det samme gjelder i Norge. Det anbefales at du bruker debetkort for å ta ut penger i minibanken, så lenge du ikke har et gebyrfritt kredittkort.
Rentefrie dager er antall dager du kan ha uoppgjort kreditt uten å betale renter. Normalt ligger denne perioden på inntil 30-45 dager, men varierer mellom de ulike kortutstederne. Det er viktig at du er kjent med antall rentefrie dager du maksimalt har i dine kortbetingelser, ettersom det er terminforfallet som avgjør når renten påløper. Antall rentefrie dager kommer altså an på hvor tett opp til fakturadato du gjør dine kjøp. Du kan lese mer om rentefrie dager på vår blogg.
Ingen av kredittkortene med cashback på våre sider har årsgebyr, så det trenger du ikke. Vær oppmerksom på at det kan være andre gebyrer tilknyttet kortet, som administrasjonsgebyr, overtrekksgebyr med mer. Du trenger ikke betale disse gebyrene dersom du bruker kortet jevnlig og ikke bruker mer enn kredittgrensen tillater.
Effektiv rente er totalbeløpet du faktisk må betale for å låne kreditt. Dette inkluderer gebyrer og renter, som begynner å løpe etter den rentefrie perioden.
Valutapåslag er en prosentandel som blir lagt til når du bruker kredittkortet i utlandet. Påslaget dekker valutarisiko, avgifter og andre kostnader bankene har når kredittkortene de utsteder brukes i utlandet. Dersom du ønsker å vite mer, kan du lese om valutapåslag på vår blogg.
Som regel vil kortutsteder sette kredittgrensen på kredittkortet. Dette vurderes ut ifra din søknad og en kredittvurdering kortutsteder får tatt av deg. Dersom du ønsker å øke kredittgrensen som settes kan du søke om dette. Vær oppmerksom på at dette som regel krever at du har hatt en positiv endring i din økonomiske situasjon. Du kan også få redusert kredittgrensen om du skulle ønske dette.
Ja, kortutsteder vil oppgi hvor mye du må betale innen forfallsdato, og på denne måten kan du betale fakturaen med delbetaling. Vær oppmerksom på at dette ikke anbefales, da rentevilkårene på kredittkort er ugunstige. Derfor bør du betale hele utestående kredittbeløp innen forfallsdato hver måned. På denne måten utnytter du fordelene med kredittkortet, mens du ikke må betale ekstra i renteutgifter.
Hvis du ikke betaler kredittkortregningen innen forfallsdato vil du bli belastet et purregebyr. Ved gjentagende purringer kan saken til slutt havne i inkasso og føre til betalingsanmerkning. Sistnevnte kan gjøre det vanskelig å skaffe seg lån og andre finansielle tjenester i fremtiden, så derfor bør du alltid betale fakturaen innen forfallsdato.
Ja det må du. Ved å signere avtalen samtykker du at du vil følge avtalevilkårene. Derfor anbefaler vi deg å se over vilkårene fra kortutsteder før du tegner avtalen.
Ved vesentlig mislighold fra din side kan kortutsteder heve avtalen mellom dere. I tillegg kan kortutsteder si opp avtalen dersom det foreligger saklig grunnlag. Dette må gjøres skriftlig og med minst to måneders varsel.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.