Meny
Ring
Ring 22 95 22 95 Man-Fre 9:00-17:00

Få penger tilbake - hver gang du trekker kortet!

Cashback betyr at du får en prosentandel av kjøpesummen tilbake på kortet du betaler med.
Hvor stor denne prosentandelen er kommer an på hvilket kort du har. Nettopp derfor bør du sammenligne kort slik at du kan velge det beste for deg!
Cashback

«Hva bruker jeg mest penger på i måneden?»

Stiller du deg selv dette spørsmålet og bruker svaret som utgangspunkt for hva du velger å få cashback på, er det svært mye penger å spare!

Det er vanlig at kortene gir cashback innenfor en viss kategori. Dette kan for eksempel være klær, dagligvarer eller drivstoff. Derfor er det viktig at du setter deg inn i hva de ulike kortene tilbyr, blant annet er enkelte kort er gunstige for netthandel, mens andre er gode for dagligvarer.

Sammenlign kredittkort og spar penger

Et kredittkort med cashback gir deg penger tilbake på dine kjøp, enten det er dagligvarer, reiser, drivstoff, klær og sko, interiør eller elektronikk. Cashback gis som en prosentandel av kjøpet, vanligvis 1-5%. Alt du trenger å gjøre er å bruke kredittkortet til å gjennomføre handelen.
Takket være elektronisk identifikasjon er søknadsprosessen relativt enkel. I Norge lar de fleste aktører deg søke om kredittkort på nett gjennom å signere med BankID. Du vil få et søknadsskjema hvor du fyller inn informasjon om deg selv og din økonomi som sendes videre til kortutsteder til vurdering.
Rent praktisk får du cashback ved at din kredittkortfaktura automatisk reduseres i henhold til cashback-andelen. Handler du eksempelvis for 6.000 kroner en måned, og bruker et kredittkort som gir deg 5% cashback, vil din faktura bare være på 5.700 kroner. Dermed sparer du 300 kroner den måneden ved å benytte kredittkortet.
Hovedforskjellen mellom cashback og bonusopptjening er at bonus opptjenes hos spesifikke butikker eller nettsteder og må som regel brukes på spesifikke steder eller produkter. Det finnes noen unntak som for eksempel Trumf som tilbyr bonus du enten kan få utbetalt i form av kontanter eller som EuroBonus-poeng hos SAS. Cashback får du rett tilbake på bankkontoen etter betalingen er gjennomført og kan brukes på det du ønsker.
Flere kortutstedere har satt en maksimal opptjeningsgrense på 2000 til 6000 kroner per kalenderår. Samtidig er det også noen kredittkort som ikke har grense på hvor mye du kan spare med cashback. Du kan finne de ulike kortene med cashback og deres opptjeningsgrenser på våre tider.
Ja, det kan være andre fordeler inkludert. Noen kredittkort med cashback tilbyr reise- og avbestillingsforsikring dersom minst halve reisen er betalt med kortet, og Priority pass som gir deg tilgang til flyplasslounger flere steder i verden. Andre fordeler som kan være inkludert er drivstoffrabatt og tilleggsforsikringer, samt flybonus og annen bonusopptjening.
Ja, kredittkort med cashback kan brukes i utlandet. Kredittkort beskytter deg dersom du blir svindlet eller kjøper varer med mangler. Det eneste du bør unngå å bruke kredittkortet til i utlandet er uttak i minibanken. Dette er fordi det ofte forekommer høye uttaksgebyrer og valutapåslag ved uttak. Det samme gjelder i Norge. Det anbefales at du bruker debetkort for å ta ut penger i minibanken, så lenge du ikke har et gebyrfritt kredittkort.
Ingen av kredittkortene med cashback på våre sider har årsgebyr, så det trenger du ikke. Vær oppmerksom på at det kan være andre gebyrer tilknyttet kortet, som administrasjonsgebyr, overtrekksgebyr med mer. Du trenger ikke betale disse gebyrene dersom du bruker kortet jevnlig og ikke bruker mer enn kredittgrensen tillater.
Hvis du ikke betaler kredittkortregningen innen forfallsdato vil du bli belastet et purregebyr. Ved gjentagende purringer kan saken til slutt havne i inkasso og føre til betalingsanmerkning. Sistnevnte kan gjøre det vanskelig å skaffe seg lån og andre finansielle tjenester i fremtiden, så derfor bør du alltid betale fakturaen innen forfallsdato.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.