LEVERANDØRDETALJER

Diners Club

Kredittkort fra Diners Club

Diners Club lanserte allerede i 1950 verdens første kredittkort, og det var først kjent som et kredittkort for de aller rikeste, og det kunne bare brukes på de mest eksklusive restaurantene i USA. Mye har skjedd siden den gang, og i dag inkluderer kortene en rekke fordeler og unike tilbud som gjør kortet perfekt for livsnyteren. Som kunde i Norge kan du få kredittkortet Diners Club Privat, som blant annet kommer med innebygd reise- og avbestillingsforsikring. Vær oppmerksom på at reise- og avbestillingsforsikring kun gjelder hvis halve reisen er betalt med kortet.

Søknadsprosess for Diners Club Privat

Når du søker om Diners Club Privat finner du alle nødvendige søkedokumenter online. Søknaden er i PDF-format og må skrives ut. Du må først fylle inn personlige opplysninger som navn, adresse, e-post og telefonnummer. Deretter blir du bedt om å oppgi arbeidsrelatert informasjon, inkludert arbeidsgiver og bruttoinntekt. Til slutt må du fylle inn din hovedbankforbindelse før du signerer søknaden. Det vil også bli foretatt en kredittsjekk av deg, som du samtykker til når du skriver under søknaden.

Kriterier for Diners Club Privat

Diners Club Privat har ingen øvre grense for hvor mye du kan handle for, og du har fortsatt mulighet for delbetaling som med andre kredittkort. Dette skiller bankens kredittkort fra mange andre kort på markedet, da det er svært vanlig å sette en fast kredittgrense vurdert ut fra søkerens kredittscore. Alt som kreves er at du betaler fakturaen din når den kommer hver måned. Hvis du skal gjøre større kjøp (over 50.000 kroner) er det ønskelig at du tar kontakt med Diner Clubs medlemsservice og informerer om det. Du får inntil 45 dagers rentefri kreditt og faktura sendes i begynnelsen av hver måned. Kortet har en årsavgift på 695 kroner.

Eksklusivt fordelsprogram

Enten du har et Diners Club Privat eller et SAS EuroBonus Diners Club får du gjennom fordelsprogrammet Privileges tilgang på eksklusive internasjonale tilbud i over 70 ulike land. Dette er perfekt dersom du skal på reise, og ønsker rabatt på hotellovernatting, restauranter eller opplevelser. Som Diners Club-kunde i Norge får du også muligheten til å bli Fineart fordelskunde, i tillegg til at du får inntil 15% rabatt på booking av leiebil gjennom tjenester som AVIS og Budget. Er du opptatt av kunst, handler mye på nett og er ofte på reise, kan kredittkortet være en god følgesvenn.

Kortet inkluderer også, som nevnt tidligere, reise- og avbestillingsforsikring, i tillegg til tilgang på et hundretalls internasjonale flyplasslounger samt gode tilbud og rabatter på hotell, konserter, restauranter med mer. Du kan logge inn på Mitt Kort med Diners Club-appen, hvor du kan sjekke din saldo, dine fakturaer og ufakturerte kjøp, direkte fra mobilen. I tillegg kan du lage din egen PIN-kode som er enkel å huske. Diners Club tilbyr også tilleggstjenester, inkludert ID-forsikring med Egenandelsdekning LEIEBIL og Vertikal Helseforsikring. Tilleggstjenester du bestiller vil bli belastet ditt Diners Club-kort.

Bruk av kort på reise

Når du betaler med kortet ditt i utlandet eller på utenlandske nettbutikker kan du få spørsmål om du vil betale i lokal valuta eller norske kroner. Det beste er å betale i lokal valuta, siden vekslingskursen vil være gunstigere. Sørg også for at kortet ikke utløper mens du er på reise og ikke glem at kortet har innebygget reise- og avbestillingsforsikring, så lenge halve reisen er betalt med kortet.

Avtalevilkår

Som kunde har du rettigheter og ansvarligheter, inkludert meldeplikt ved endring av navn, adresse, telefonnummer eller arbeidsgiver. Eventuelle reklamasjoner må tas opp med brukerstedet. Hvis reklamasjonen mot brukerstedet ikke lar seg fullføre kan den rettes mot Diners Club. Selskapet skal da varsles om reklamasjonen ikke senere enn 60 dager etter hendelsen. Resten av avtalevilkårene finner du hos Diners Club.

Angrerett

Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du mulighet til å si opp din avtale med leverandøren innen 14 kalenderdager fra dagen kredittavtalen ble inngått. Etter oppsagt avtale har du 30 kalenderdager etter meldingen ble sendt, til å tilbakebetale kredittbeløpet og betale nominelle renter som er påløpt fra kortet ble tatt i bruk til kredittbeløpet blir tilbakebetalt. I tillegg kan du når som helst velge å si opp kredittkortavtalen og nedbetale kreditten du skylder. Dette er også en form for “angrerett”.

For å sammenligne kredittkort fra Diners Club med andre kredittkort på markedet, besøk vår sammenligningsside for kredittkort.

provider-cc.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken fordel ønsker du deg ved kredittkortet?