Meny
Ring
Ring 22 95 22 95 Man-Fre 9:00-17:00

Ofte stilte spørsmål om kredittkort

Et kredittkort gir deg tilgang til kreditt, altså lån, slik at du kan kjøpe varer og tjenester og betale for dem senere. De fleste kortene lar deg benytte kreditt rentefritt i opptil 45 dager eller mer. Dersom du ikke betaler tilbake innen de rentefrie dagene, vil det påløpe rentekostnader.
Med kredittkort kan du kjøpe ting på stedet, uten å måtte vente på neste lønnsslipp. Det kan komme godt med dersom det skulle oppstå uforutsette hendelser som at vaskemaskinen din ryker eller bilen din streiker. I tillegg er det anbefalt å betale med kredittkort når du er på reise eller når du handler på nett. Du kan også oppnå visse fordeler når du betaler med kredittkort, som cashback, rabatter, bonuspoeng og gratis reiseforsikring.

Bruk kredittkort med omhu. Ikke kjøp over egen evne slik at du havner i et økonomisk uføre.
Ja, dersom du skal handle på nett har du mer trygghet om du betaler med kredittkortet, fordi du er beskyttet mot tap av gods via kredittkjøpsloven. Sjekk likevel alltid at siden du handler på er seriøs og pålitelig før du gjennomfører en handel.
For å kunne søke om kredittkort må du minst være 18 år og ha hatt fast bopel i Norge de siste 3 årene. Kravene varierer fra bank til bank, men generelt kreves det ofte en fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Basert på din inntekt og betalingsevne, vil kredittgrensen settes. Noen banker gir deg lavere kredittgrense i starten, for så gi deg mulighet til å øke den etterhvert hvis du viser gode betalingsvaner.
Maksbeløpet du kan bruke på kredittkortet ditt kalles kredittgrense. Beløpet avhenger av type kort du har og hvilken avtale du har med banken.
Det mange ulike kredittkort som har ulike karakteristikker. Noen tilbyr lavere renter enn andre kort, noen inkluderer gratis forsikringer, og andre kort tilbyr goder som bonuspoeng, cashback og drivstoffrabatt. Sjekk ut vår sammenligningstjeneste for å finne kredittkortet som passer ditt bruk, eller besøk vår blogg for mer informasjon om de ulike typene kredittkort.
Kredittkortene kan ha ulike gebyrer, eksempelvis årsavgift, fakturagebyr, gebyr for varekjøp, gebyr for kontantuttak, overtrekksgebyr og gebyr ved inaktivt kredittkort. Sørg for at du kjenner alle kostnadene knyttet til kredittkortet før du søker om kortet. Vi gir deg full oversikt over kostnadene ved alle kredittkortene – sammenlign nå og finn kortet for deg.

Sammenlign i tre enkle steg

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Siste artikler

Hold deg oppdatert på siste nytt om finansielle produkter og personlig økonomi. Se alle artikler.