Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det beste kredittkortet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign kredittkort og spar penger

Flybonus er bonuspoeng du får hos flyselskaper som en del av deres lojalitetsprogram. På denne måten kan du oppsamle bonuspoeng og fly gratis med hjelp av poengene. Mange flyselskap har egne kredittkort som lar deg opptjene ekstra flybonus når du bruker kortet. Hvis du er en hyppig reisende og bruker kredittkortet til å bestille flybilletter og overnattinger på regelmessig basis, kan du tjene mer flybonus raskere og benytte disse bonuspoengene til å kjøpe nye flybilletter, og hos noen flyselskaper bruke flybonusen til å oppgradere billetten, bestille leiebil eller booke hotellrom.
Takket være elektronisk identifikasjon har søknadsprosessen blitt mye enklere enn det den var. I Norge lar de fleste aktører deg søke om kredittkort på nett gjennom å signere med BankID. Du vil få et søknadsskjema hvor du fyller inn informasjon om deg selv og din økonomi som sendes videre til kortutsteder til vurdering.
Hver gang du gjør en transaksjon med et kredittkort med flybonus, vil du samle et visst antall bonuspoeng basert på beløpet du handler for. Eksempelvis med Norwegian-kortet får du 20 CashPoints for hver hundrelapp du bruker på kortet ditt når du bestiller Flex-billetter, som senere kan brukes til å kjøpe nye Norwegian-billetter. På den måten sparer du penger.
Ja det kan være andre fordeler inkludert. Noen kredittkort med flybonus tilbyr reise- og avbestillingsforsikring dersom minst halve reisen er betalt med kortet. Dette er en fordel som egner seg bra sammen med flybonus, da du samler opp flybonus og får reise- og avbestillingsforsikring samtidig når du betaler for reisen. Et utvalg kredittkort gir deg også Concierge Service som hjelper deg å skaffe billetter til forskjellige begivenheter og arrangementer over hele verden, samt flybilletter og hotellrom. Noen kredittkort gir deg også spesielle tilbud, rabatter og tilleggsforsikringer.
Det er ikke alle kredittkort med flybonus som tilbyr tilleggsforsikringer, da dette kommer an på kortutsteder. Dersom kredittkortet tilbyr ulike forsikringer vil det som regel koste et månedlig eller årlig gebyr. Hvis kredittkortet tilbyr tilleggsforsikringer er det ofte et utvalg av disse:
  • Betalingsforsikring
  • Denne forsikringen beskytter deg hvis uforutsette hendelser skulle hindre deg fra å betale ned kredittkortgjelden din
  • Egenandelsforsikring leiebil
  • Med denne forsikringen blir du dekket om leiebilen din blir skadet eller stjålet
  • ID-tyveriforsikring
  • Denne forsikringen bistår deg dersom noen bruker din identitet til å åpne bankkonto, søke om lån eller lignende tjenester i ditt navn
For å søke om kredittkort med flybonus må du oppfylle visse minimumskrav. Kravene kan variere basert på kortutsteder, men generelt kreves det at du:
  • Er minimum 18 år
  • Har en liknet inntekt i Norge de siste 3 årene
  • Ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg
Ja, det er en stor fordel å kjøpe varer med kredittkort da du er sikret gjennom finansavtaleloven paragraf 54b. Har du kjøpt en skadet eller mangelfull vare, og selger ikke ivaretar sine forpliktelser, vil kredittselskapet dekke varekostnadene for deg.
Det er fullt mulig å ta ut penger i minibanken, men uttak med kredittkortet kan fort koste deg ekstra i form av uttaksgebyr og/eller renter som påløper umiddelbart etter uttak. Det lureste er å bruke et debetkort eller et gebyrfritt kredittkort for å ta ut penger i minibank.
Ja, det kan du. Ifølge Finansavtaleloven paragraf 51b kan du si opp avtalen innen 14 kalenderdager fra dagen kredittavtalen ble inngått. Deretter har du 30 kalenderdager etter meldingen ble sendt til å tilbakebetale utestående kredittbeløp samt renter. I tillegg kan du når som helst velge å si opp kredittkortavtalen og nedbetale kreditten du skylder. Dette er også en form for “angrerett”.
Den effektive renten er det totale beløpet du betaler når renten begynner å løpe, altså det beløpet du faktisk må betale for selve lånet av kreditt. Dette inkluderer renten og andre gebyrer.
Valutapåslag er ekstra tilleggskostnader det koster å ta ut penger eller bruke enten kredittkort eller debetkort i utlandet. Grunnen til at kortutsteder tar dette gebyret er for å dekke valutarisiko, avgifter til Visa og andre kostnader bankene har ved kortbruk i utlandet.
Ja dette er mulig, men det anbefales at du betaler hele kredittkortgjelden innen forfallsdato hver måned. På denne måten unngår du akkumulering av rentekostnader. Kredittkortgjelden vil nemlig bli mye dyrere dersom renten får løpe, da rentesatsen for kredittkort er vesentlig høyere enn for andre finansielle produkter.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.