LEVERANDØRDETALJER

Gjensidige

Kredittkort fra Gjensidige Bank

Gjensidige Bank tilbyr kredittkortene Gjensidige Bank Visa og Gjensidige Bank MasterCard. Disse kredittkortene passer til deg som ønsker en buffer til uventede kostnader, men ikke er opptatt av fordeler som drivstoffrabatt eller flybonus. Kortene gir deg en reservekapital, og dermed trygghet, uansett hvor i verden du befinner deg.

Kredittramme

Gjensidige Bank Visa og MasterCard har en kredittgrense på inntil 100.000 kroner. Det er derimot ikke sikkert at du får innvilget maksimal kredittgrense med en gang, ettersom leverandøren gjerne ønsker bevis på at du er en god tilbakebetaler. Kredittgrensen vurderes individuelt og baseres på en kredittvurdering gjort på bakgrunn av dine kredittopplysninger. Dersom du allerede har et kredittkort fra Gjensidige Bank kan du søke om å øke din kreditt. For å søke om en økt kredittramme kan du legge inn en ny søknad om dette via nettbanken. Du må ha en god betalingshistorikk, og kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger for å kunne få den nye søknaden innvilget.

Pris og betalingsutsettelse

Mens Gjensidige Bank Visa er gratis å anskaffe, har Gjensidige Bank MasterCard en årsavgift på 100 kr, men denne gjelder kun dersom du ikke er aktiv kunde. Den effektive renten vil da også være noe høyere med Gjensidige Bank MasterCard. Å være aktiv kunde innebærer at lønnen din kommer inn i banken, du bruker Gjensidige Bank mobil- eller nettbank til å betale regninger, og du har minimum 10 transaksjoner på brukskontoen i måneden.

Du får du inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse med begge kortene. Ved kontantuttak, overføring og betaling på postkontor, beregnes rente og gebyrer fra uttak- eller overføringsdato. Du kan enkelt finne informasjon om transaksjoner og fakturaer på kredittkortet ditt i nettbanken.

Nordic Reward

Ved bruk av Gjensidige Bank Visa og MasterCard kan du få opptil 20% rabatt på blant annet serveringssteder, klær, interiør og fritidssteder, via bankens fordelsprogram Nordic Reward. Nordic Reward består av faste rabatter og ulike kampanjetilbud. Alt du behøver å gjøre for å opptjene de faste rabattene er å betale med et kredittkort fra Gjensidige Bank. Du betaler ordinær pris på varene og får deretter rabattbeløpet automatisk tilbakebetalt til din kredittkortkonto i løpet av 1-2 virkedager etter kjøpet. Beløpet vil fremkomme på din kontoutskrift. Dette gjelder kun for faste rabatter. For å benytte deg av kampanjetilbudene fra bankens samarbeidspartnere vil du ofte bli bedt om å oppgi en kode, eller vise tilbudet du har mottatt. Felles for kampanjetilbudene er at du får rabatten trukket fra totalbeløpet før du betaler for varen eller tjenesten.

Du kan få oversikt over tilgjengelige rabatter på Gjensidige Bank sin nettside eller ved å laste ned deres app. Appen viser kun kampanjetilbud fra butikker som er lokalisert i området hvor du befinner deg. Gjensidige Bank er stadig i kontakt med potensielle samarbeidspartnere, og oppdaterer oversikten over deres tilbydere hver måned.

Regionsperre

Kredittkortene fra Gjensidige Bank har regionsperre, som gjør at kortet ikke kan benyttes i utvalgte deler av verden. Denne funksjonen gjør at du kan redusere faren for kortsvindel. Du kan selv velge hvor du ønsker at kortet skal være gyldig, og kan endre region når du selv ønsker.

Betalingsforsikring

Du har mulighet til å kjøpe en betalingsforsikring til ditt kredittkort. En betalingsforsikring kan hjelpe deg med dine månedlige forpliktelser, og gir en ekstra trygghet hvis noe uforutsett skulle skje. Hvis du blir langvarig sykemeldt, arbeidsledig eller permittert vil forsikringen dekke avdrag og renter på utestående saldo med 5 % per måned. Resterende utestående saldo slettes etter 210 dagers sammenhengende sykemelding, arbeidsledighet eller permittering. Forsikringen er kun tilgjengelig for deg mellom 18 og 64 år.

Slik søker du

Du kan søke om kredittkort fra Gjensidige Bank i bankens nettbank. Søknaden sendes inn til behandling etter at alle steg er fullført. Dersom du får innvilget din søknad vil du motta kortet i din postkasse omtrent 7-10 dager etter bestilling. Når kortet ditt nærmer seg utløpsdato, vil det fornyes automatisk, og du vil motta et nytt kort i posten rundt to til tre uker før det utløper. Kortet ditt er gyldig i hele utløpsmåneden.

Kriterier for å få kredittkort fra Gjensidige Bank

For å søke om kredittkort fra Gjensidige Bank må du være fylt 18 år og ikke ha betalingsanmerkninger. Det vil også bli gjort en vurdering i forhold til inntekt og gjeld. Leverandøren setter disse kravene fordi de ønsker å forsikre seg om at du er i stand til å tilbakebetale beløpet du har i kreditt.

Slik avslutter du kortavtalen

Dersom du ønsker å avslutte kortavtalen vil Gjensidige Bank at du klipper kortet i to, og sender det i retur til dem, slik at de kan avslutte kortavtalen for deg. Adressen du sender kortet til er: Gjensidige Bank ASA, PB 33, 0101 Oslo.

For å sammenligne kredittkort fra Gjensidige Bank med andre kredittkort på markedet, besøk vår sammenligningsside for kredittkort.

provider-cc.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken fordel ønsker du deg ved kredittkortet?