LEVERANDØRDETALJER

Ikano Bank

Kredittkort fra Ikano Bank

Ikano Bank tilbyr kredittkortene Ikano Visa og Shell MasterCard. Begge kortene inkluderer drivstoffrabatt og passer derfor for deg som kjører mye bil. Du får også en rekke andre rabatter gjennom Ikano sitt fordelsprogram.

Ikano Visa

Ikano Visa er et internasjonalt kredittkort som er tilknyttet Visa-systemet. Med Ikano Visa kredittkort kan du få en kredittramme på inntil 100.000 kr. Kredittgrensen bestemmes ut ifra en kredittvurdering gjort på bakgrunn av dine kredittopplysninger. Dette kredittkortet inkluderer inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse på alle kjøp. Kortet er gratis å anskaffe og har heller ingen årsavgift.

Dette får du med Ikano Visa

Det som skiller Ikano Visa fra andre kredittkort er muligheten til å utsette betalingen i alt fra 2 til 9 måneder på Visa-kjøp over 2.500 kroner. Dersom du søker om betalingsutsettelse må du betale et utsettelsesgebyr, men du betaler ingen renter i denne perioden.

Med Ikano Visa får du også tilgang til Ikano sitt fordelsprogram. Fordelsprogrammet består av faste rabatter, månedsrabatter og en egen fordelsportal med tilbud og rabatter innenfor kategorier som elektronikk, møbler, klær og sko, ferieopplevelser med mer. Ikano Visa passer også til deg som kjører mye bil ettersom du får 2% rabatt på alle Shell bensinstasjoner, samt 1% rabatt på drivstoff fra alle andre stasjoner. Du får også 10% rabatt på leiebil fra rentalcars.com.

Du får også inkludert reise- og avbestillingsforsikring med ditt Ikano Visa kredittkort. Reise- og avbestillingsforsikringen gjelder kun dersom minst halve reisen er betalt med kortet. Du får også tankefeil-forsikring, som hjelper deg hvis du fyller feil drivstoff på tanken og betaler 100% av beløpet med ditt Ikano Visa-kort. Tankefeil-forsikringen aktiveres dersom du fyller minst 20-liter drivstoff med kortet og dekker inntil 3.000 i kostnader for sanering av tanken og bytte av drivstoff-filter. Forsikringen er aktiv i 60 dager og fornyes hver gang du fyller drivstoff med kredittkortet.

Kriterier Ikano Visa

For å søke om Ikano Visa må du ha fylt 23 år, ha fast inntekt og du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger. Leverandøren setter disse kravene fordi de ønsker å forsikre seg om at du er i stand til å tilbakebetale beløpet du har i kreditt.

Shell MasterCard

Shell MasterCard er et kombinert bonuskort og kredittkort tilknyttet Shell-stasjonene. Kredittkortet har en kredittramme på 75.000 kroner, med opptil 50 dagers rentefri kreditt. Du betaler ingen årsavgift eller etableringsgebyr for kredittkortet.

Dette får du med Shell MasterCard

Som Shell MasterCard-kunde er du automatisk medlem i Trumf. Trumf er et lojalitetsprogram hvor du kan spare bonuspoeng hver gang du betaler med kredittkortet. Shell MasterCard passer til deg som bruker mye penger på drivstoff. Dersom du fyller drivstoff på Shell stasjoner i Norge får du 40 øre i Trumf bonus per liter du fyller. Du får også 1% bonus på alle andre kjøp utenom drivstoff. Trumf-bonus kan du ta ut i kontanter. Når du betaler for drivstoff med ditt Shell MasterCard aktiverer du også tankefeil-forsikringen, som nevnt tidligere.

Med Shell MasterCard får du også tilgang til Ikano Bank sitt fordelsprogram. Med fordelsprogrammet får du faste rabatter, månedsrabatter og en egen fordelsportal med tilbud og rabatter innenfor ulike kategorier.

Kriterier Shell MasterCard

For å søke om Shell MasterCard må du være fylt 20 år og ha en fast inntekt. I likhet med mange andre banker krever også Ikano Bank at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Leverandøren setter dette kravet fordi de ønsker å forsikre seg om at du er i stand til å tilbakebetale beløpet du har i kreditt.

Betalingsbeskyttelse

Betalingsbeskyttelse fra Ikano Bank hjelper deg hvis det forutsette skulle skje. Du kan tegne forsikringen hvis du er hovedkortinnhaver, er mellom 18 og 65 år, heltidsarbeider og er frisk og ikke kjent med forestående sykehusinnleggelse eller arbeidsledighet. Det finnes flere forutsetninger for å få betalingsbeskyttelse og du finner alle vilkårene hos Ikano Bank. Forsikringspremien per måned er 0.7% av utestående saldo, så premien reduseres dermed ved nedbetaling av saldo. Premien faktureres sammen med terminbeløpet.

Angrerett

Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du mulighet til å si opp din avtale med leverandøren innen 14 kalenderdager fra dagen kredittavtalen ble inngått. Du må da betale tilbake det du skylder banken. I tillegg kan du når som helst velge å si opp kredittkortavtalen og nedbetale kreditten du skylder. Dette er også en form for “angrerett”.

For å sammenligne kredittkort fra Ikano Bank med andre kredittkort på markedet, besøk vår sammenligningsside for kredittkort.

provider-cc.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken fordel ønsker du deg ved kredittkortet?