LEVERANDØRDETALJER

KLP

Kredittkort fra KLP

KLP Banken tilbyr kredittkortet KLP Kredittkort, som er utstedt av EnterCard. Dette kortet passer for deg som ønsker en buffer til uventede kostnader og en fleksibel betalingsløsning, men ikke er opptatt av å ha andre fordeler som bonuser eller reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet.

Kredittramme

KLP Kredittkort har en kredittramme på inntil 100.000 kroner, men det er ikke sikkert du får innvilget maksimal kredittgrense med en gang. Du kan søke om å få øke din kreditt, og i så fall må du ha en god betalingshistorikk for å få søknaden innvilget. Ønsker du lavere kredittgrense kan du logge inn i nettbanken og endre grensen selv.

Om KLP Kredittkort

Med KLP betaler du 0 kroner i gebyr på varekjøp med kortet, både i Norge og i utlandet. På den måten kan du bruke kredittkortet på samme måte i utlandet som om du skulle brukt det hjemme i Norge, uten å merke forskjeller i kostnader. Du kan bruke kredittkortet på alle brukersteder som er merket med MasterCard. Kortet kan brukes i alle slags butikker, bortsett fra noen matbutikker i Norge. Bensinstasjoner, restauranter, hoteller og reisebyråer tillater kortbruken. Med kredittkortet kan du også ta ut kontanter i alle minibanker i både Norge og utlandet. Med kredittkortet får du inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Du kan velge om du vil dele opp betalingen eller betale hele fakturaen i en omgang. Du kan velge å ha forfallsdato den 1., 10., 15. eller 20. hver måned. Kredittkortet har ingen årsavgift eller etableringsgebyr. Du betaler heller ingenting for eFaktura.

Hver måned må du betale et minimumsbeløp på 300 kroner eller 3% av utestående beløp. Utover dette kan du betale det beløpet du ønsker. Det vil alltid lønne seg å betale fakturaen i sin helhet innen den rentefrie perioden er over. KLP Kredittkort er tilknyttet MasterCard-systemet og tilbyr sikker netthandel med MasterCard SecureCode. Når du handler på nett bør du alltid bruke kredittkort. Dette er fordi kredittyter da er ansvarlig hvis varen eller tjenesten du kjøper med kredittkort har en mangel, og selger ikke ivaretar sine forpliktelser. Du er også forsikret mot uautorisert bruk av kredittkortet ditt. Når du handler hos et brukersted som tilbyr MasterCard SecureCode, vil det dukke opp et vindu som sikrer din netthandel. Stadig flere brukersteder tar i bruk MasterCard SecureCode slik at du er sikret ved handel på nett.

Krav og vilkår

For å kunne søke om et kredittkort fra KLP må du være minimum 18 år og være kunde i KLP Banken. I likhet med mange andre banker krever også KLP at du må være fri for betalingsanmerkninger. Dette er fordi leverandøren ønsker å forsikre seg om at du er i stand til å tilbakebetale beløpet du har i kreditt. Det kreves videre at du har en folkeregistrert adresse i Norge. Leverandøren gjennomfører en kredittvurdering av deg når du søker om kredittkort, og derfor kreves det at du oppgir detaljert informasjon om deg selv. Fakturaen sendes en gang i måneden og inneholder alle uttak og kjøp du har gjort med kredittkortet i løpet av fakturaperioden.

Slik søker du

Dersom du allerede er kunde i banken fra før, behøver du kun å logge inn i nettbanken og følge søknadsprosedyren derfra. Hvis du derimot ikke er kunde i banken allerede, registrerer du deg som kunde og søker om kredittkortet på leverandøren sine nettsider. Svar på søknaden får du umiddelbart.

Avtalevilkår

Som kunde har du rettigheter og ansvarligheter. Du har retten til å avslutte kortavtalen hvis du ønsker. I så fall må du gi beskjed én måned før du vil at kundeforholdet skal avvikles. Oppsigelsen må skje skriftlig per post eller e-post til kortutsteder, i dette tilfellet EnterCard. Ved oppsigelse vil utestående beløp faktureres på vanlig måte inntil beløpet er innfridd. Blant dine plikter som kunde ligger ansvaret for å melde fra til kortutsteder dersom du har endret e-postadresse, telefonnummer eller annen relevant kontaktdata. Resten av avtalevilkårene finner du hos Eurocard, som utsteder KLP Kredittkort.

Angrerett

Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du mulighet til å si opp din avtale med leverandøren innen 14 kalenderdager fra dagen kredittavtalen ble inngått. Du må da betale tilbake det du skylder banken.

For å sammenligne kredittkort fra KLP med andre kredittkort på markedet, besøk vår sammenligningsside for kredittkort.

provider-cc.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken fordel ønsker du deg ved kredittkortet?