Meny
Ring
Ring 22 95 22 95 Man-Fre 9:00-17:00

Dette dekker et kredittkort med reiseforsikring:

MasterCard reiseforsikring1. Tapt eller forsinket reisegods

Vi har alle stått og ventet utålmodig ved bagasjebåndet vel fremme på den etterlengtede feriedestinasjonen. Som regel kommer bagasjen i tide, men hva når den ikke gjør det? Hva om den har blitt sendt med et annet fly, eller ikke kommer frem i det hele tatt? En god reiseforsikring i et MasterCard vil dekke kostnadene det medfører å vente på bagasjen, eller eventuelt erstatte tapt reisegods.

2. Sykdom

Sykdom er den vanligste årsaken til at vi mottar stadig høyere reiseerstatninger fra forsikringsselskapene. Sykdom utgjør omkring halvparten av utbetalingene, og dreier seg ofte om mer enn bare hosting og halsbetennelse. Med gyldig legeerklæring vil reiseforsikringen erstatter alle nødvendige sykeutgifter som den eller de sikrede pådrar seg på reise. Dette inkluderer blant annet legeundersøkelser, sykehusopphold og eventuell hjemtransport.

3. Ulykke

Mange er ikke klar over de høye kostnadene ved sykehusbehandling og hjemtransport, noe som kan skape store utfordringer for selv en stødig privatøkonomi. Utenriksdepartementet skrev i 2014 at dette er kostnader som fort kan vokse opp mot en halv million kroner. Har du reiseforsikring vil forsikringsselskapet ta seg av mesteparten av kostnadene.

4. Kansellering av reise

Dersom noe skulle hindre deg fra å reise, eller flyselskapet kansellerer flyvningen, vil du med reiseforsikring kunne være dekket for eventuelle hotellopphold eller andre kostnader som følger med kanselleringen.

De fleste MasterCard med reiseforsikring inkluderer avbestillingsforsikring. Du kan enkelt få oversikt over hvilke kredittkort som inkluderer reiseforsikring, samt vilkårene som gjelder på våre sider.

Andre fordeler

Mange opplever å aldri få bruk for forsikringen sin. Du kan gjerne være forsiktig, alltid se deg over skulderen og trå varsomt hvor enn du går, men hvor lenge orker du egentlig det? Og hva gjør du med de faktorene du ikke selv kan kontrollere?

Med reiseforsikring i MasterCard vil du ikke bare være beskyttet mot skader, tyveri og forsinkelser, men du vil også være beskyttet mot følelsen av utrygghet og usikkerhet.

Siden de fleste MasterCard inkluderer reise og -avbestillingsforsikring er det viktig at du også tenker på hvilke andre fordeler du vil ha i kredittkortet ditt. Sammenlign kredittkort, og finn det beste kortet for deg og ditt behov.

Sammenlign kredittkort og spar penger

Med veldig mange kredittkort får du gratis reiseforsikring inkludert dersom du betaler minst halve reisen med kortet, så sannsynligheten er stor. Likevel varierer vilkårene i kortene mye, og derfor er det viktig å være kjent med hva som gjelder i vilkårene for sitt kort. Har ditt MasterCard reiseforsikring slipper du å ha en egen reiseforsikring, og det sparer du penger på.

Forsikringene som er inkludert i kortet dekker som regel følgende tilfeller:

 • Lege- eller sykehusbesøk grunnet sykdom på reise
 • Avbestilling av reise grunnet uforutsette hendelser
 • Kjøp av klær og toalettartikler grunnet forsinket bagasje
Å søke om banktjenester i Norge er en ganske enkel prosess, og kredittkort er intet unntak. I Norge har vi kommet langt med elektronisk identifikasjon, så de fleste aktører lar deg søke om kredittkort på nett. Du kan signere med BankID, som gjør prosessen mer effektiv.
Ja, dette er langt fra uvanlig. Reiseforsikring fungerer ofte som en ekstra fordel på kredittkort, som har andre fordeler i form av cashback, flybonus og drivstoffrabatt med mer. Noen kredittkort gir deg også mer eksklusive fordeler som Priority Pass og Concierge Service. Førstnevnte gir deg tilgang til flyplasslounger over hele verden, mens sistnevnte hjelper deg med å skaffe billetter til forskjellige begivenheter og arrangementer over hele verden, samt flybilletter og hotellrom.
Noen kredittkort med reiseforsikring tilbyr også andre typer forsikringer som du kan skaffe deg. Disse koster som regel et månedlig eller årlig gebyr. Følgende tilleggsforsikringer kan være tilgjengelige i en MasterCard reiseforsikring:

 • Betalingsforsikring
 • En betalingsforsikring beskytter deg hvis uforutsette hendelser hindrer deg fra å betale utestående terminbeløp hver måned
 • Egenandelsforsikring leiebil
 • Denne forsikringen dekker deg om leiebilen din blir skadet eller stjålet
 • ID-tyveriforsikring
 • ID-tyveriforsikring bistår deg dersom noen bruker din identitet til å åpne bankkonto, søke om lån eller lignende tjenester i ditt navn
For å søke om kredittkort må du oppfylle visse minimumskrav. Kravene varierer ofte fra én kortutsteder til en annen, men generelt kreves det at du:

 • Er minimum 18 år
 • Har en liknet inntekt i Norge de siste 3 årene
 • Ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg
Ja, det er en stor fordel å kjøpe varer med kredittkort da du er sikret gjennom finansavtaleloven paragraf 54b. Har du kjøpt en skadet eller mangelfull vare, og selger ikke ivaretar sine forpliktelser, vil kredittselskapet dekke varekostnadene for deg.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.