Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det beste kredittkortet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign kredittkort og spar penger

Med veldig mange kredittkort får du gratis reiseforsikring inkludert dersom du betaler minst halve reisen med kortet. Da slipper du å ha en egen reiseforsikring, og det sparer du penger på. Forsikringene som er inkludert i kortet dekker som regel følgende tilfeller:
 • Lege- eller sykehusbesøk grunnet sykdom på reise
 • Avbestilling av reise grunnet uforutsette hendelser
 • Kjøp av klær og toalettartikler grunnet forsinket bagasje
Å søke om banktjenester i Norge er en ganske enkel prosess, og kredittkort er intet unntak. I Norge har vi kommet langt med elektronisk identifikasjon, så de fleste aktører lar deg søke om kredittkort på nett. Du kan signere med BankID, som gjør prosessen mer effektiv.
Ja dette er langt fra uvanlig. Reiseforsikring fungerer ofte som en ekstra fordel på kredittkort, som har andre fordeler i form av cashback, flybonus og drivstoffrabatt med mer. Noen kredittkort gir deg også mer eksklusive fordeler som Priority Pass og Concierge Service. Førstnevnte gir deg tilgang til flyplasslounger over hele verden, mens sistnevnte hjelper deg med å skaffe billetter til forskjellige begivenheter og arrangementer over hele verden, samt flybilletter og hotellrom.
Noen kredittkort med reiseforsikring tilbyr også andre typer forsikringer som du kan skaffe deg. Disse koster som regel et månedlig eller årlig gebyr. Følgende tilleggsforsikringer kan være tilgjengelige:
 • Betalingsforsikring
 • En betalingsforsikring beskytter deg hvis uforutsette hendelser hindrer deg fra å betale utestående terminbeløp hver måned
 • Egenandelsforsikring leiebil
 • Denne forsikringen dekker deg om leiebilen din blir skadet eller stjålet
 • ID-tyveriforsikring
 • ID-tyveriforsikring bistår deg dersom noen bruker din identitet til å åpne bankkonto, søke om lån eller lignende tjenester i ditt navn
For å søke om kredittkort må du oppfylle visse minimumskrav. Kravene varierer ofte fra én kortutsteder til en annen, men generelt kreves det at du:
 • Er minimum 18 år
 • Har en liknet inntekt i Norge de siste 3 årene
 • Ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg
Dersom kortet ditt har blitt stjålet, burde du umiddelbart sperre kortet. Dette gjør du ved å ringe selskapet som utstedte ditt kort. Det kan være lurt å ha denne informasjonen lagret på telefonen så du kan handle raskt, hvis en uforutsett hendelse som dette skulle skje. Deretter kan du bestille et nytt kredittkort gjennom nettbanken eller fra kortutsteder over telefon eller e-post.
Ja, det er en stor fordel å kjøpe varer med kredittkort da du er sikret gjennom finansavtaleloven paragraf 54b. Har du kjøpt en skadet eller mangelfull vare, og selger ikke ivaretar sine forpliktelser, vil kredittselskapet dekke varekostnadene for deg.
Den effektive renten er det totale beløpet du betaler når renten begynner å løpe, altså det beløpet du faktisk må betale for å låne kreditt fra kortutsteder. Dette inkluderer renten og andre gebyrer.
Valutapåslag er ekstra tilleggskostnader det koster å ta ut penger eller bruke enten kredittkort eller debetkort i utlandet. Grunnen til at kortutsteder tar dette gebyret er for å dekke valutarisiko, avgifter til Visa og andre kostnader bankene har ved kortbruk i utlandet. Du kan lese mer om valutapåslag på vår blogg.
Noen kortutstedere belaster kredittkortet ditt for et visst beløp dersom kortet har være inaktivt i 12 måneder. Derfor bør du bruke kredittkortet ditt minst én gang i året for å sørge for at du ikke taper penger på noe som ligger og samler støv i lommeboken. Vi anbefaler deg å bruke kredittkortet der det lar seg gjøre, spesielt hvis du får cashback eller lignende fordeler ved å bruke kortet, og betale utestående beløp innen forfallsdato for å slippe rentekostnadene.
Nei, dette kontonummeret gjelder som regel for alle kredittkort under utsteder. Derfor er det veldig viktig at du bruker KID-nummeret forbundet med ditt kredittkort så betalingen blir gjort til rett konto. I verste fall ender du opp med å betale ned en annens kredittkortregning.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.