LEVERANDØRDETALJER

yA Bank

Kredittkort fra yA Bank

yA Bank tilbyr kredittkortet yA Kredittkort med flere rabatter og andre fordeler. Kortet er blant annet 100% gebyrfritt både i Norge og i utlandet, noe som innebærer at du kan dra kortet når du vil uten å måtte betale for det. yA Bank utsteder også kredittkortene VIP Credit Card, YX Visa og Pangea Ecocard. Alle kredittkortene utstedt av yA Bank har inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, slik at du kan bruke kredittkortet uten å bekymre deg over umiddelbar tilbakebetaling før rentene påløper.

Fordeler med yA Bank kredittkort

Ved å skaffe deg kredittkort fra yA Bank får du et unikt fordelsprogram med mange rabatter. Hver måned kan du velge mellom rabatter på utvalgte kategorier. I likhet med mange andre kredittkort, inkluderer også yA Kredittkort reise- og avbestillingsforsikring. Denne forsikringen gjelder for eieren av kortet, samt resten av husstanden dersom vedkommende for eksempel har en samboer eller barn. Forsikringen gjelder ikke for personer over 70 år. Vær oppmerksom på at du må betale minst halve reisen med kortet før reise- og avbestillingsforsikringen trer i kraft. Du blir også forsikret ved gjeldsulykke.

Kriterier for å få yA Kredittkort

Du må ha fylt 20 år for å få kredittkort hos yA Bank. Samtidig må du ha en minimumsinntekt på 200.000 kroner i året. Dette kredittkortet utelukker dermed studenter uten noen form for inntekt. For å få kortet kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger. yA Bank skal være sikker på at du er en god tilbakebetaler.

Kredittramme

På alle kredittkortene utstedt av yA Bank kan du få inntil 100.000 kroner i kredittramme. Dette betyr ikke nødvendigvis at du får dette beløpet i kreditt. Hvor mye du får avhenger av en kredittvurdering og andre faktorer. Dersom du ønsker deg en høyere kredittramme kan du søke om dette. Dette vil være aktuelt dersom du for eksempel har fått høyere lønn eller en ekstra inntekt. Dersom du kan bevise at du har en god betalingshistorikk og dermed består den nye kredittsjekken, vil du også kunne få økt kredittramme. Med det nye søknadsskjemaet ønsker banken å finne ut av om det har skjedd noen betydelige endringer i din økonomi siden du fikk kredittkortet i første omgang.

VIP Credit Card

VIP Credit Card er et kredittkort for de som setter pris på uteliv og mote. Med kortet får du gratis inngang på enkelte utesteder og rabatter på blant annet klesbutikker, frisører og spa. VIP Credit Card er 100% gebyrfritt og inkluderer også reise- og avbestillingsforsikring samt gjeldsulykkeforsikring. Merk at reise- og avbestillingsforsikringen kun gjelder dersom minst halve reisen er betalt med kortet. Hver måned kan du velge en kategori der VIP Credit Card tilbyr rabatter. Rabatten gjelder på all bruk i en hel måned i kategorien du har valgt ut. Det er en aldersgrense på 23 år for å få skaffe seg VIP Credit Card.

YX Visa

YX Visa er et 100% gebyrfritt kredittkort som tilbyr mange unike fordeler, særlig ved bilbruk. YX Visa fungerer nemlig som bensinkort og kredittkort i ett. Kredittkortet inkluderer drivstoffrabatt, slik at du kan spare penger når du er ute og kjører. Du får 35 øre i rabatt per liter på alle betjente YX stasjoner, samt alle ubetjente Uno-X stasjoner i hele Norge når du betaler med YX Visa kredittkort. Rabatten oppnås på pumpepris på diesel og bensin. Du får i tillegg hver sjette maskinvask på alle betjente YX stasjoner gratis. Med YX Visa kredittkort kan du i tillegg hver måned velge mellom utvalgte rabatter. For å få YX Visa må du ha fylt 18 år, samt ha en minimumsinntekt på 200.000 kroner i året. I likhet med mange andre banker krever også YX at du ikke har noen betalingsanmerkninger.

Pangea Ecocard

Pangea tilbyr kredittkortet Pangea Ecocard. Kortet passer for deg som er miljøbevisst, og skiller seg fra andre kredittkort på markedet ved at 1% av beløpet du betaler med kortet går til Pangeas Miljøfond, uansett hvor du handler. Donasjonene er begrenset til 1.000 kroner i året per kredittkort. Kortet har ingen årsavgift eller etableringsgebyr, og i motsetning til mange andre kort har det ingen gebyrer ved kontantuttak i innland eller utland. Reise- og avbestillingsforsikring er inkludert hvis du betaler minst halve reisen med kortet. Det er en aldersgrense på 23 år for å få skaffe seg Pangea Ecocard.

Avtalevilkår

Som kunde har du rettigheter og ansvarligheter. Blant annet er du pliktig å gi skriftlig beskjed til banken ved endring av navn og adresse. Banken, derimot, er ansvarlig for uautoriserte uttak eller annen belastning av kortet der du ikke samtykket til betalingen. Resten av avtalevilkårene finner du hos yA Bank.

Angrerett

Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du mulighet til å si opp din avtale med leverandøren innen 14 kalenderdager fra dagen kredittavtalen ble inngått. Etter oppsagt avtale har du 30 kalenderdager etter meldingen ble sendt, til å tilbakebetale beløpet du skylder. I tillegg kan du når som helst velge å si opp kredittkortavtalen og nedbetale kreditten du skylder. Dette er også en form for “angrerett”.

For å sammenligne kredittkort fra yA Bank med andre kredittkort på markedet, besøk vår sammenligningsside for kredittkort.

provider-cc.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken fordel ønsker du deg ved kredittkortet?