Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det beste kredittkortet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign kredittkort og spar penger

En kortutsteder leverer kredittkort på vegne av seg selv eller andre, i motsetning til banker som utsteder egne kort. Dette betyr at begrepet kortutsteder dekker alle institusjoner som tilbyr kredittkort. Noen organisasjoner tilbyr kredittkort gjennom en tredjepart. Et eksempel er bilselskapet Volvo, som tilbyr kredittkortet Volvo MasterCard gjennom selskapet SEB. Her fungerer SEB som kortutsteder på vegne av Volvo.
Noen kortutstedere lar deg bestille såkalte tilleggskort til familiemedlemmer. Disse kortene kan brukes på samme måte som hovedkortet, i tillegg til at de mottar samme fordeler. Vær oppmerksom på at kredittgrensen deles mellom kortene, samt eventuelle opptjeningsgrenser på fordelene. Det er også viktig å vite at personen med hovedkortet er ansvarlig for tilleggskortene, selv om disse brukes av familiemedlemmer.
“Platinum”-kredittkort regnes som eksklusive kredittkort og kan også ofte være oppgraderte utgaver av kredittkort tilbudt av kortutsteder. Det er vanlig å få luksuriøse tjenester inkludert i disse kredittkortene, deriblant Concierge Service og Priority Pass. Mange “Platinum”-kredittkort har ubegrenset kredittgrense, i tillegg til høye årsavgifter.
Som regel vil kortutsteder sette en kredittgrense basert på din søknad og en kredittvurdering som blir gjort av deg. Du kan søke om å få øke denne grensen, men da trenger du som regel å ha fått en lønnsforhøyelse eller andre endringer i din finansielle situasjon. Du kan også få økt kredittgrensen ved å være en lojal kunde og punktlig tilbakebetaler. Dersom du ønsker å få redusert kredittgrensen kan du be om dette. Dette kan være fordelaktig dersom du trenger å stramme inn dine økonomiske vaner.
Tilgjengelig kreditt er hvor mye av kredittgrensen du har tilgjengelig på kredittkortet. Hvis du har en kredittgrense på 50.000 kroner og har brukt 10.000 kroner vil du ha 40.000 kroner i tilgjengelig kreditt. Husk at et kredittkort har tilgjengelig kreditt når du trenger det, men at det ikke nødvendigvis trenger å brukes opp. Et kredittkort er et kortsiktig lån som du ikke trenger betale renter på om betaler alt utestående innen forfallsdato.
Ja, dette er som regel mulig - men anbefales ikke. Ved å kun betale et minstebeløp vil rentene gjøre kredittkortgjelden mye dyrere enn planlagt. Dette er fordi rentevilkårene på kredittkort er høyere enn på lån. Det beste er å betale ned hele kredittkortgjelden innen forfallsdato hver måned. Hvis du ikke har mulighet til å gjøre dette kan du sette opp en nedbetalingsplan med kortutsteder. Du kan lese mer om hvorfor du bør betale mer enn minstebeløpet på vår blogg.
Ja dette er mulig, men du må sjekke med kortutsteder på forhånd. Dette er lønnsomt dersom kredittkortet du vil overføre utestående beløp til har bedre rentevilkår. Vær oppmerksom på at du som regel må betale et overføringsgebyr for å få overføre utestående beløp.
Ikke alle kortutstedere tilbyr betalingsutsettelse, så dette må du sjekke med din kortutsteder. Dersom du får betalingsutsettelse vil den ofte være rentefri. Alt du trenger å gjøre er å betale et mindre gebyr for å dekke utsettelsesperioden.
Det er en vanlig misforståelse at VISA og MasterCard utsteder kredittkort og tilbyr kreditt. Vit at de gjør ingen av delene. VISA og MasterCard utfører den tekniske overføringen av penger fra et sted til et annet når du bruker ditt kredittkort. Selskapene tjener penger hver gang et kredittkort med deres logo blir brukt. Begge betalingsmetodene aksepteres de fleste steder i verden. En annen misforståelse med disse selskapene er at MasterCard er kredittkort, mens VISA kun er debetkort. Realiteten er at et kredittkort også kan benytte VISA sitt betalingsnettverk.
De fleste kredittkort tilbyr, i tillegg til kreditt, ulike fordeler som gir deg ekstra insentiv til å bruke kredittkortet når du betaler. De mest vanlige fordelene er bonus, cashback, flybonus, reise- og avbestillingsforsikring og drivstoffrabatt. Mer lukrative fordeler inkluderer Priority Pass og Concierge Service.
Ikke alle kredittkort tilbyr tilleggsforsikringer, da dette kommer an på kortutsteder. Dersom kredittkortet ditt tilbyr slike forsikringer har de som regel en månedlig eller årlig pris som må betales for å få tilgang til forsikringen. Nedenfor får du en liste over noen av tilleggsforsikringene som tilbys av ulike kortutstedere:
 • Betalingsforsikring
 • Denne forsikringen beskytter deg hvis uforutsette hendelser skulle hindre deg fra å betale ned kredittkortgjelden din
 • Egenandelsforsikring leiebil
 • Med denne forsikringen blir du dekket om leiebilen din skulle bli skadet eller stjålet
 • ID-tyveriforsikring
 • Denne forsikringen bistår deg dersom noen bruker din identitet til å åpne bankkonto, søke om lån eller lignende tjenester i ditt navn
Ja, alle kredittkort kan brukes i utlandet, men vær varsom på hvilke gebyrer som trekkes for tjenester du bruker. Dette bør du sjekke med kortutsteder før du reiser. Det er uansett en fordel å bruke kredittkortet når du reiser til å kjøpe varer og tjenester, da du beskyttes av kortutsteder dersom du skulle bli svindlet eller varer du kjøper har mangler.
Ja, det er en stor fordel å kjøpe varer med kredittkort da du er sikret gjennom finansavtaleloven. Har du kjøpt en skadet eller mangelfull vare, og selger ikke ivaretar sine forpliktelser, vil kredittselskapet dekke varekostnadene for deg. Dette gjelder ikke for debetkort, da pengene går direkte ut fra din konto til å dekke varen. Et kredittkort, derimot, bruker kreditt som betales av banken og gis som faktura til deg i ettertid.
Ja det kan du, men det anbefales ikke - med mindre du har et gebyrfritt kredittkort. Grunnen er at det ofte trekkes uttaksgebyr når du gjør uttak i minibank, i tillegg til at renten som regel løper umiddelbart etter at uttaket er fullført. Derfor bør du heller bruke debetkort når du tar ut penger i minibank.
Med et kontaktløst kredittkort kan du betale småbeløp uten å taste inn din PIN-kode. Dette er både raskere og tryggere enn normal betaling. Du kan betale for varer opptil 200 kroner på denne måten. Alt du trenger å gjøre er å holde kortet inntil terminalen til du hører eller ser et signal som bekrefter at betalingen er gjennomført.
Rentefrie dager er antall dager du kan ha uoppgjort kreditt uten å betale renter. Normalt ligger denne perioden på inntil 30-45 dager, men varierer mellom de ulike kortutstederne. Det er viktig at du er kjent med antall rentefrie dager du maksimalt har i dine kortbetingelser, ettersom det er terminforfallet som avgjør når renten påløper. Antall rentefrie dager kommer altså an på hvor tett opp til fakturadato du gjør dine kjøp. Du kan lese mer om rentefrie dager på vår blogg.
Dette varierer basert på kortutsteder. Noen gir deg muligheten til å lage egen PIN-kode, mens andre gir deg en forhåndsdefinert kode du må bruke. Dersom du får lage din egen PIN-kode, lar kortutsteder deg som regel gjøre dette i nettbanken.
Å søke om banktjenester i Norge er en ganske enkel prosess, og kredittkort er intet unntak. I Norge har vi kommet langt med elektronisk identifikasjon, så de fleste aktører lar deg søke om kredittkort på nett ved å signere med BankID.
For å få kredittkort må du oppfylle visse minimumskrav. Kravene varierer basert på kortutsteder, men generelt kreves det at du:
 • Er minimum 18 år
 • Har en liknet inntekt i Norge de siste 3 årene
 • Har kontroll på egen økonomi
Hvis kredittkortet ditt blir stjålet må du sperre det umiddelbart. Dette gjør du ved å ringe selskapet som utstedte kortet. Det er lurt å ha denne informasjonen lagret på telefonen så du kan handle raskt dersom ulykken først er ute. Deretter kan du bestille et nytt kredittkort gjennom nettbanken eller fra kortutsteder over telefon eller e-post.
Ja det kan du som regel gjøre, men i de fleste tilfeller vil renten løpe fra dagen du legger inn regningen. Derfor bør du kun betale regninger med kredittkortet dersom du planlegger å betale tilbake beløpet umiddelbart. Samtidig kan det lønne seg å betale regninger med kredittkortet hvis du kan opptjene cashback eller bonuspoeng på betalingen.
Ja, det har du. Ifølge Finansavtaleloven kan du si opp avtalen innen 14 kalenderdager fra dagen kredittavtalen ble inngått. Deretter har du 30 kalenderdager etter meldingen ble sendt til å tilbakebetale utestående kredittbeløp samt renter. I tillegg kan du når som helst velge å si opp kredittkortavtalen og nedbetale kreditten du skylder. Dette er også en form for “angrerett”.
Effektiv rente er totalbeløpet du faktisk må betale for å låne kreditt. Dette inkluderer gebyrer og renter, som begynner å løpe etter den rentefrie perioden.
Valutapåslag er en prosentandel som blir lagt til når du bruker kredittkortet i utlandet. Påslaget dekker valutarisiko, avgifter og andre kostnader bankene har når kredittkortene de utsteder brukes i utlandet. Du kan lese mer om valutapåslag på vår blogg.
Dersom du overskrider kredittgrensen vil du som regel bli trukket et overtrekksgebyr. I noen tilfeller må du også betale høyere rentesats på den overtrekkede summen. Derfor bør du nedbetale overtrekksbeløpet så fort som mulig. På denne måten slipper du at overtrekket fører til ekstra utgifter på toppen av kredittkortgjelden.
Dersom du ikke betaler minimumsbeløpet på kredittkortregningen innen forfallsdato vil du bli belastet et purregebyr. Hvis dette gjentar seg kan saken i verste fall havne i inkasso og føre til betalingsanmerkning.
Fordi kontonummeret er det samme for alle forbrukere med kredittkort fra denne kortutstederen. Forskjellen er KID-nummeret. Derfor er det veldig viktig at du fyller inn KID-nummeret opplyst på din faktura, så du betaler inn til riktig konto. Dette er også viktig å huske ved betaling før forfall, da du som regel må gjøre dette som en betaling og ikke som overføring.
Flere kortutstedere tilbyr deg dette, men ikke alle. Det viktigste er å avskaffe papirfaktura, så du slipper å betale gebyr på dette hver måned. Mange kortutstedere tilbyr å sende deg fakturaen over e-post i stedet.
Nei, for kredittkort er det fast forfallsdato satt av kortutsteder. Derfor må du notere ned datoen så du vet hvor mange rentefrie dager du har.
Administrasjonsgebyr trekkes dersom kredittkortet ditt har vært inaktivt de siste 12 månedene. Ikke alle kortutstedere krever et slikt gebyr, men det anbefales at du sjekker dette med kortutsteder. Unngåelse av dette gebyret er enkelt, og krever kun en transaksjon for å vise banken at kortet fortsatt benyttes.
Ikke nødvendigvis. Noen kortutstedere krever medlemskap, men i de fleste tilfeller får du kredittkort uten å være medlem. Vær oppmerksom på at noen kredittkort krever medlemskap i spesifikke organisasjoner eller institusjoner.
Du tegner avtale med kortutsteder og eventuelle samarbeidspartnere av disse. Dette kan inkludere selskap som MasterCard eller VISA, samt banker kortutsteder samarbeider med for å gi deg kortet. Samlino.no fungerer som en referanse og guide du kan bruke til å finne kredittkortet som passer best for deg og derfor vil du ikke ha forpliktelser overfor oss. Vi anbefaler at du leser vilkårene fra kortutsteder nøye før du tegner avtalen, da du på denne måten vet hva som forventes av deg og hva du kan forvente fra kortutsteder.
 • Signatur på baksiden av kredittkortet umiddelbart etter mottakelse av kortet
 • Umiddelbar beskjed ved endring av adresse eller andre personlige opplysninger
 • Tilbakelevering eller makulering av kredittkort dersom avtalen skulle opphøre
 • Skriftlig redegjørelse ved eventuell tapssituasjon i form av kortmisbruk, feilaktig overtrekk eller lignende
 • At kortet blir brukt i samsvar med avtalevilkårene og i tråd med retningslinjer stilt av kortutsteder
Ja dersom det foreligger saklig grunnlag kan kortutsteder med minst to måneders varsel si opp avtalen ved å gi deg skriftlig beskjed. Kortutsteder kan også heve avtalen ved vesentlig mislighold fra din side.

Vi har hjulpet mer enn 20 millioner mennesker over hele verden

Priser innhentet siste 24 timer

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.