Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det billigste forbrukslånet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign forbrukslån og spar penger

Et båtlån kan brukes til å kjøpe en ny eller brukt båt med ønsket ekstrautstyr. Kredittgiveren har ikke behov for kvitteringer eller kjøpsbevis på hva du bruker båtlånet på, da et usikret båtlån er et forbrukslån.
Lånets løpetid varier mellom banker og lånets beløp. Normalt er nedbetalingstiden mellom 1 og 15 år, avhengig av hva slags bank og nedbetalingsplan du velger. Smålån kan ha kortere løpetid enn ett år. Vær oppmerksom på at du bør betale tilbake båtlånet så raskt du klarer for å unngå akkumulerte renter.
Når du skal kjøpe båt, ny eller brukt, kan du blant annet velge å ta opp et vanlig båtlån, søke om å øke boliglånet, eller å ta et usikret lån. Har du muligheten til å øke boliglånet for å kjøpe båt, i stedet for å ta opp et eget båtlån, er dette i noen tilfeller billigere. Rentesatsen er lavere når banken har pant i boligen din, noe som medfører at dine månedlige utgifter med boliglånet vil være mindre enn ved et usikret lån. Vær likevel oppmerksom på at totalkostnadene kan bli større, da et boliglån gjerne nedbetales over en betydelig lengre tid, gjerne opp mot 20 til 30 år. Ettersom det da påløper renter over lengre tid enn det eventuelle usikrede lånet - som normalt sett har nedbetalingstid på 3-5 år - vil det potensielt sett bli dyrere for deg å øke boliglånet for å finansiere båtdrømmen.

På våre sider kan du enkelt sammenligne usikrede båtlån helt gratis og uforpliktende.
Et usikret båtlån stiller ikke krav til båttype eller størrelse på båten, og betegnes som finansiering av en ny eller brukt fritidsbåt.
Har du mulighet til å finansiere deler av båten med oppsparte midler, vil dette være det rimeligste alternativet. Videre vil det lønne seg å betale ned lånet så raskt du kan, ettersom rentene løper fra dag én. Å lage en god betalingsplan på forhånd vil hjelpe deg nedbetale båtlånet med god sikkerhet og margin.
Alle båtlån på våre sider er usikrede lån og stiller dermed ikke noen krav til oppspart egenkapital. Med et usikret båtlån stiller du ikke pant i båten du ønsker å kjøpe, noe som gjør den fristilt for økonomiske heftelser som ellers kunne fulgt båten. Rentesatsen er høyere for usikrede båtlån sammenlignet med sikrede båtlån, og du bør nedbetale den dyreste gjelden først, så derfor vil du i en slik situasjon nedbetale et usikret båtlån før et sikret båtlån.
Båten du søker lån til skal helst ikke være eldre enn 25 år når lånet ditt er nedbetalt. Nedbetalingstiden bør heller ikke være lengre enn at lånesaldoen følger forventet verdifall på båten. Bortsett fra dette kan du ta opp et usikret båtlån på hvilken som helst type båt, selv om det anbefales å ta opp et usikret båtlån for å kjøpe en billigere båt så du unngår å må skaffe deg de dyreste forsikringstypene.
På våre sider kan du enkelt sammenligne båtlån fra forskjellige kredittgivere. Når du sammenligner båtlån bør du legge merke til den effektive renten på lånet. Vi legger alle gebyrer til den nominelle renten og dermed får du vite nøyaktig hva lånet kommer til å koste deg. Dette kalles den effektive renten. Vær oppmerksom på at den effektive renten oppgitt er en gjennomsnittsrente, da renten du blir tilbudt varierer ut ifra søknaden din samt andre faktorer.
Som regel er grunnen til at du får avslag på lånesøknaden at du ikke oppfyller kravene som stilles av kredittgiver. Dette kan være alder, inntekt, betalingshistorikk eller andre spesifikke krav kredittgiveren har satt. Det kan også være at du ikke har levert eller signert de rette lånedokumentene.
Ja, angreretten gjelder for båtlån. Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du rett til å gå fra låneavtalen innen 14 kalenderdager fra dagen båtlånet ble utbetalt. Ønsker du å trekke tilbake lånet må du meddele dette til kredittgiveren din innen fristen. Skal du sende en beskjed skriftlig, må denne være sendt innen fristen har utløpt. Lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

Vi har hjulpet mer enn 20 millioner mennesker over hele verden

Priser innhentet siste 24 timer

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.