Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det billigste forbrukslånet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign forbrukslån og spar penger

Dersom du ikke betaler en regning i tide kan kreditor sette ekstra kostnader i form av gebyrer på regningen. Kreditor kan gjøre dette tre ganger, og om du fortsatt ikke betaler etter å ha mottatt purringene, kan dette få konsekvenser for din økonomiske fremtid. I verste fall vil du motta en betalingsanmerkning som vil gjøre det svært vanskelig for deg å skaffe lån, kredittkort, mobilabonnement, og mer. En betalingsanmerkning kan stå registrert opptil fire år - og i noen spesielle tilfeller lengre - men de blir fjernet umiddelbart når du betaler det du skylder som forårsaket at betalingsanmerkningen ble registrert.

For å unngå en eventuell betalingsanmerkning er det verdt å ta opp et lån for å betale regningene. Vær oppmerksom på at du i så fall bør betale tilbake lånet så raskt som mulig. På denne måten unngår du at det blir akkumulert for mye renter på lånet.
Ja, det kan du. Sitter du med flere regninger som du ikke har mulighet til å betale, kan det være et alternativ å ta opp et lån. Da har du kun lånet å fokusere på, kontra flere purringer og eventuelle inkassokrav fra flere steder samtidig. Før du gjør dette er det lurt å planlegge og se om situasjonen du sitter i kun er midlertidig, da et forbrukslån også har påløpende renter og faste avdrag som må betales.
Lån til regninger er et usikret lån og du kan derfor låne fra 5000 til 600.000 kroner. Dette varierer basert på kredittgiver som tilbyr lånet. Selv om du søker etter en spesifikk lånesum, er det ikke sikkert du får innvilget lånesummen du ber om. Dette avgjøres ut ifra din søknad samt en kredittvurdering som kredittgiver gjør av deg. Dersom du ikke oppfyller kravene for å få lånt summen du ønsker, er det mulig du blir tilbudt en lavere sum i stedet - og det er i så fall opp til deg om du ønsker å godta tilbudet.
Løpetiden på lånet, altså hvor lang nedbetalingstid du kan velge, varierer fra 1 til 15 år. Smålån kan ha kortere løpetid enn ett år. Når du fyller ut søknaden vil du få spørsmål om hvor mye du ønsker å låne og hvor lang nedbetalingstid du vil ha. I noen tilfeller kan du ikke strekke lånet for tynt. Dette betyr at du som regel ikke kan be om en lav sum med 15 års nedbetalingstid, eller omvendt. Med lån til regninger trenger du ikke nødvendigvis låne store summer, så derfor kan du normalt sett nedbetale lånet relativt raskt.
Dette varierer ut ifra kredittgiver. Første minimumskrav for de fleste kredittgivere er at du må være over en viss alder. Aldersgrensen starter som regel på 18 år, men kan også være høyere. Et annet vanlig minimumskrav er at du ikke kan ha aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger mot deg. Det er heller ikke uvanlig at en kredittgiver krever at du tjener over en viss grense før de gir deg lån. Noen kredittgivere krever også at du har registrert norsk bostedsadresse, mens et utvalg kredittgivere krever medlemskap.
Lån til regninger betaler du tilbake med renter, som beregnes av den nominelle rentesatsen. Du må også - hos de fleste banker - betale et etableringsgebyr samt et termingebyr. Etableringsgebyr varierer fra 0 kroner til 2.500 kroner, mens termingebyr varierer fra 0 kroner til 70 kroner.

Du må også som regel betale gebyr i form av papirfaktura. Dette kan du unngå ved å velge elektroniske løsninger når du inngår låneavtalen. Det vil si at du bør signere lånepapirene med BankID, og du bør alltid be om efaktura.
Nei, det trenger du ikke. Du bestemmer selv hva du bruker pengene på, noe de fleste lånetilbydere av forbrukslån også tydelig understreker. Det viktigste er at du nedbetaler lånet i henhold til låneavtalen du signerer. Vær også varsom med hvordan du bruker pengene du låner, da det kan være fristende å bruke dem på andre ting enn planlagt. Husk også at renten påløper umiddelbart etter at du mottar lånesummen.
Alle kredittgivere er åpne for at du kan betale mer hver måned, eller betale ned hele lånet i sin helhet dersom du skulle ønske dette. I så fall må du betale rentekostnader du skylder i tillegg til lånesummen.

Noen kredittgivere tilbyr også såkalte avdragsfrie perioder, som betyr at du kan ta en kort pause fra å betale ned på lånet. Dersom du tenker å utnytte dette tilbudet bør du sjekke om renten påløper under de avdragsfrie periodene. Da forbrukslån har høyere rentesats enn andre lånetyper bør du ikke utsette å betale ned lånet for lenge.
I teorien er dette mulig, men ikke til å anbefale da et forbrukslån har renter som påløper. Vi anbefaler heller at du tar en titt på hvilke kredittkort som finnes der ute. Et kredittkort gir deg nemlig gratis tilgang på kreditt så lenge du betaler tilbake fullt utestående beløp hver måned - uten at du trenger å søke hver gang du bruker kortet.

På våre sider gir vi deg oversikt over alle kredittkort på markedet slik at du kan finne det kortet som passer best til dine behov. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.
Ja, du har angrerett på lån til regninger. Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du rett til å gå fra låneavtalen innen 14 kalenderdager fra dagen lånet ble utbetalt. Ønsker du å trekke tilbake lånet må du meddele dette til kredittgiveren din innen fristen. Skal du sende en beskjed skriftlig, må denne være sendt innen fristen har utløpt. Lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.