Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det billigste forbrukslånet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign forbrukslån og spar penger

Et bruktbillån, også kalt kaskofritt billån, er for deg som ønsker å kjøpe en bil under en viss verdi, og som ikke ønsker kaskoforsikring eller andre krav til bilens stand (alder, type bil etc.). I motsetning til et vanlig billån, trenger du med et bruktbillån verken kaskoforsikring eller å sette pant i bilen.

En kaskoforsikring koster gjerne mye, og om du er ung eller bilen er gammel er det ikke alltid lønnsomt, da man må betale høye summer hvert år for å holde forsikringen gyldig.

Et bruktbillån har gjerne litt høyere rente, men sluttsummen av forsikringer og lånekostnader kan bli rimeligere for biler som har en verdi under 100.000 kroner. Et bruktbillån krever kun ansvarsforsikring, som betyr at kun den involverte motpart er dekket i ulykker hvor du er ansvarlig.
Lånets løpetid varier mellom banker og lånets beløp. Normalt er nedbetalingstiden mellom 1 og 15 år, avhengig av hva slags bank og nedbetalingsplan du velger. Smålån kan ha kortere løpetid enn ett år. Husk at renter påløper fra dag én. Flere av bankene tilbyr også avdragsfrihet i form av betalingsfrie måneder eller fleksibel tilbakebetaling. Vær oppmerksom på at du bør betale tilbake bruktbillånet så raskt du klarer for å unngå akkumulerte rentekostnader.
Vanlige billån krever at bilen er ferdig nedbetalt før bilen er nådd en viss alder. Disse lånene krever også at man har full kaskoforsikring. Derimot vil det for et bruktbillån og andre lignende lånetyper hvor det ikke tas pant i bilen, være mindre krav. For disse lånene velger du selv hvilken forsikring du ønsker og hvilken alder bilen skal ha. Dette blir ofte aktuelt når man skal kjøpe bruktbiler.
Selv om kravene gjerne varierer mellom bankene, er det et par som normalt settes. Det vil alltid være nødvendig å oppfylle en nedre aldersgrense. Denne er gjerne 18 år - men flere setter den for eksempel på 23 år. Samtidig krever de fleste kredittgiverne at du ikke har aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger mot deg. Det er heller ikke uvanlig at en kredittgiver krever at du har en inntekt over et visst nivå før de gir deg lån. Noen kredittgivere krever også at du har registrert norsk bostedsadresse, mens et utvalg kredittgivere krever medlemskap.
På våre sider finner du bruktbillån fra flere ulike kredittgivere og du kan enkelt sammenligne lånevilkårene de tilbyr. Vi har oppgitt gjennomsnittlig effektiv rente på alle bruktbillånene, så du vet hva lånet koster deg i renter inkludert gebyrer. Tjenesten vår er helt gratis og uforpliktende.
Ja, angreretten gjelder for bruktbillån. Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du rett til å gå fra låneavtalen innen 14 kalenderdager fra dagen lånet ble utbetalt. Ønsker du å trekke tilbake lånet, må dette gis beskjed om til kredittgiver. Ved sending av skriftlig beskjed, må denne være stemplet og sendt innen fristen. Hele lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.