Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det billigste forbrukslånet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign forbrukslån og spar penger

Hvor mye du kan låne avhenger fra bank til bank. Noen tilbyr kun smålån på 5000 kroner, mens andre tilbyr opptil 600.000 kroner.
Kriteriene som bankene setter vil variere. Alle banker vil sette en nedre aldersgrense. De fleste har denne på 18 år, mens flere setter den høyere - som for eksempel 23 år. Din inntekt og hvor stabil den er spiller også en rolle. Det er heller ikke uvanlig at en kredittgiver gjør en kredittsjekk for å sjekke din betalingsevne. For eksempel vil en betalingsanmerkning gjøre det vanskeligere å få utbetalt et caravanlån, da det for banken kan virke som om du ikke har bra nok betalingsevne. Noen kredittgivere krever også at du har registrert norsk bostedsadresse, mens et utvalg kredittgivere krever medlemskap.
Normal løpetid på et caravanlån er 1 til 15 år, avhengig av hva slags nedbetalingsplan du velger. Smålån kan ha kortere løpetid enn ett år. De aller fleste nedbetaler caravanlån på 3-5 år. Det finnes også muligheter for avdragsfrihet eller fleksibel nedbetaling av lånet, men ikke la dette bli en hvilepute da det vil alltid påløpe renter på utestående gjeld. Så vær oppmerksom på at du bør nedbetale caravanlånet så raskt du kan, slik at du unngår at det akkumuleres for mye renter.
Nei, det må du ikke. Om du bør ha kaskoforsikring avhenger veldig av hva slags type caravan du ønsker å kjøpe, din egen økonomi og erfaring. Når du tar opp et ordinært billån eller leaser en bil må du også ha full kaskoforsikring. Det gjør at forsikringen dekker alle skader på kjøretøyet. For nye caravaner er det anbefalt å ha en kaskoforsikring som dekker alle skader, da verdien på caravanen er høy. Dersom du kjøper en eldre og rimeligere caravan trenger du ikke nødvendigvis skaffe deg kaskoforsikring.
Ja, det må du! Denne er pålagt av lov og dekker personskader og andre skader du påfører andre kjøretøy, gjenstander osv., men ikke skader på egen caravan.
Nei, det er ikke mulig da bankene krever et eierskifte. Vær dessuten oppmerksom på om det er heftelser i kjøretøyet du ønsker å kjøpe, da heftelser følger kjøretøyet - ikke eieren.
Ja du har angrerett på caravanlån. Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du anledning til å gå fra avtalen innen 14 kalenderdager fra dagen caravanlånet ble utbetalt. For å trekke tilbake lånet må du gi beskjed til banken din innen fristen, og betale tilbake hele beløpet du har mottatt - inkludert renter.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.