LEVERANDØRDETALJER

Coop

Forbrukslån fra Coop

Coop tilbyr forbrukslån uten sikkerhet kalt Coop Fordelslån. Lån uten sikkerhet betyr at du ikke trenger å knytte noe du allerede eier eller skal til å eie som sikkerhet til lånet ditt. Du kan låne opptil 350.000 kroner med en nedbetalingstid på inntil 12 år. Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene på, men du blir bedt om å oppgi dette på søknadsskjemaet i henhold til hvitvaskingsloven.

Kriterier Coop Fordelslån

For å få lån hos Coop må du oppfylle noen minimumskrav. Du må være over 18 år, ha fast inntekt og du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. I tillegg vil det bli gjort en kredittvurdering av deg, kalt en kredittscore. For å beregne din kredittscore bruker kredittgiver statistikk basert på din søknadsdata, data fra kredittbyrå og tidligere/nåværende betalingshistorikk. Renten du får ved godkjent søknad er individuell og fastsettes på bakgrunn av din kredittvurdering. Renten kan endres, og følger det generelle rentenivået i Norge. I tillegg til renter vil det være et etableringsgebyr og fakturagebyr på lånet. Løpetiden på lånet kan ikke overskride 12 år. Kun lån over 45.000 kroner har en løpetid på opptil 12 år. Du kan velge mellom den 1., 10., 15. og 20. som forfallsdato i måneden. I din nettbank kan du opprette avtalegiro. Du kan nedbetale all utestående gjeld når som helst uten ekstra kostnader. Hvis du betaler etter forfallsdato vil det påløpe en forsinkelsesrente.

Slik søker du om Coop Fordelslån

For å sende inn en søknad må du først velge lånebeløp og låneperiode. Videre må du fylle inn personlige opplysninger. Dette inkluderer ditt Coop medlemsnummer, personnnummer, fornavn og etternavn, mobilnummer og e-post. I tillegg må du oppgi ditt ansettelsesforhold, summen av ditt boliglån, antall barn under 18 år, månedsutgift for studielån, bil/motorsykkel/båt lån, kredittkortgjeld og annen gjeld. Deretter må du fylle ut boforhold, sivilstatus og hensikten med lånet. Etter å ha godkjent at kredittgiver kan hente informasjon om deg fra eksterne kilder, er det på tide å velge hvilket lån du vil ha. Til slutt er det bare å signere søknaden og sende den inn. Du kan også bli bedt om å laste opp den siste lønnsslippen og selvangivelsen din. Lønnsslippen må ikke være eldre enn to måneder, og vise brutto- og netto inntekt, i tillegg til skattetrekk. Dersom du har satt opp ekstra inntekter i søknaden din, må du kunne dokumentere dette. De trenger også hele selvangivelsen din slik at de kan se fradragene og gjeldsoversikten.

Oftest får du vite med en gang om søknaden din blir godkjent, avslått eller om de trenger mer informasjon dra deg for å bedømme den. I noen tilfeller, derimot, kan det ta tre til fire arbeidsdager før du får svar. Hvis du bruker BankID til å signere låneavtalen, vil utbetalingen av lånet gå raskere. Ved godkjent søknad vil du normalt få pengene på kontoen din i løpet av tre til fire arbeidsdager, selv om det i de fleste tilfeller går raskere enn dette.Du kan kun få utbetalt lånet til en konto du selv eier. Det må være et norsk kontonummer, så lånet kan ikke utbetales til en utenlandskonto. Du kan fordele lånet på flere kontoer så lenge alle kontoene eid av deg. I noen tilfeller kan långiver ikke tilby beløpet du ønsker å låne. I dette tilfellet kan det hende du får muligheten til å innvilge et lavere beløp, og du kan i så fall velge selv om du ønsker å ta imot tilbudet.

Avtalevilkår for Coop Fordelslån

Du har både rettigheter og ansvarligheter hvis du inngår i en låneavtale med Coop. Blant annet kan långiver øke renten hvis det finnes saklig begrunnelse for dette. I så fall skal du få beskjed angående grunnlaget, omfanget og tidspunktet for gjennomføring av endringen. I tillegg vil du bli varslet om gebyrer og andre kredittkostnader som vil belaste deg, hvis noen. Alle avtalevilkårene finner du hos Coop.

Angrerett

Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du mulighet til å trekke tilbake lånet innen 14 kalenderdager fra dagen lånet ble utbetalt. For å trekke tilbake lånet må du sende inn en skriftlig beskjed til Coop. Lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

For å sammenligne forbrukslån fra Coop med andre forbrukslån på markedet, besøk vår sammenligningsside for forbrukslån.

provider-pl.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken type lån er du ute etter?