Meny
Ring
Ring 22 95 22 95 Man-Fre 9:00-17:00

Ofte stilte spørsmål om forbrukslån

Behandlingstiden for forbrukslån varierer for hver bank. Enkelte banker behandler søknaden innen 24 timer, mens andre kan bruke lenger tid. Utbetaling av pengene skjer vanligvis innen 2 dager etter søknaden er ferdigbehandlet.
Generelt er det lurt å begrense låneopptaket til det beløpet som du faktisk trenger og har evne til å betale på. Som en tommelfingerregel bør du begrense din totale nedbetaling av gjeld (inkludert boliglån, studielån og andre lån) til ikke mer enn 30%-40% av din brutto månedsinntekt.
Først og fremst må du oppfylle minimumskravene til banken. Minimumskravene varierer fra bank til bank, men det er likevel noen krav som går igjen:
 • Du må være minimum 18 år
 • Du må ha hatt fast bopel i Norge siste 3 år
 • Du må ha en viss inntekt
 • Du må ha kontroll på egen økonomi

 • Når du søker om et forbrukslån, vil banken gjøre en kredittsjekk på det. Der vil banken få informasjon om din betalingshistorikk, inntekt, formue, gjeld og kredittscore. Utifra denne informasjonen tar banken stilling til om de vil gi deg et lån eller ikke. Noen banker tillater ingen betalingsanmerkninger, mens andre gir deg lån så lenge du ikke har aktive inkassosaker.

  I tillegg til ligningen din vil enkelte banker kreve at du sender inn de siste lønnsslippene dine. Alle krever at du legitimerer deg, men det kan du vanligvis enkelt gjøre med BankID.

  Ved å bruke vår sammenligningstjeneste forteller vi deg hvilke lån du møter minimumskravene til. Det er raskt og enkelt å få oversikt med Samlino.no.
  Maksimalt lånebeløp varierer fra bank til bank. Ved å bruke vår sammenligningstjeneste finner du enkelt banker som låner ut det beløpet du ønsker. Fortell oss hvor mye du ønsker å låne, og vi viser deg hvilke lån som er aktuelle.
  Den nominelle renten forteller hvor mye rentekostnadene dine er på et år. Den effektive renten inkluderer alle kostnader - både renter og gebyrer. Derfor er det den effektive renten du bør se på når du skal sammenligne lån. Ettersom den effektive renten inkluderer engangsgebyrer, termingebyrer og rentekostnadene, så vil ikke bankene kunne skjule høye etableringsgebyrer inn i lånet.

  Å regne ut den effektive renten er ikke lett å gjøre på kalkulatoren, fordi den varierer med både lånebeløpet og lånets løpetid. Heldigvis gjør Samlino.no det for deg! Bare fortell oss hvor mye du ønsker å låne og hvor lang nedbetalingstid du vil ha, og vi vil vise deg lånene som er aktuelle sortert etter effektiv rente. Så enkelt er det å spare tid og penger.
  Nei, renten er ikke endelig. For å få vite endelig rente må du søke lånet i den gitte banken, og de vil gi deg endelig rente før du signerer lånepapirene. Grunnen til at vi ikke kan gi deg endelig rente er at renten avhenger av hver enkelts kredittscore. Dersom du har høy inntekt og ingen betalingsanmerkninger, vil du typisk få lavere rente enn en med lavere inntekt og dårlig kredittscore. Siden disse kundene blir oppfattet som høyere risiko, betaler de mer i renter.

  Sammenlign i tre enkle steg

  Hvorfor bruke Samlino.no?

  100% gratis!
  Raskt og enkelt
  Uavhengig

  Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

  Testimonial person
  Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
  Leif, 29, Oslo

  Gratis sparetips

  Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.

  Siste artikler

  Hold deg oppdatert på siste nytt om finansielle produkter og personlig økonomi. Se alle artikler.