Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det billigste forbrukslånet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign forbrukslån og spar penger

Beløpet du kan låne varierer fra bank til bank, men det er mulig å få lån til reise fra 5000 kroner opptil 600.000 kroner. Du får ikke nødvendigvis låne maksimal grense, da dette baseres ut ifra din søknad samt en kredittvurdering som blir gjort av deg. Kredittgiver kan opplyse deg om at du ikke oppfyller kravene for lånebeløpet du ba om, men at du kan få et lavere beløp dersom du ønsker dette.
Når du tar opp et lån følger renter og gebyrer, som er med på å bestemme den totale lånekostnaden. Dette er noe du bør ha i bakhodet når du tar opp et lån. Gebyrer inkluderer ofte etableringsgebyr, samt termingebyr. Etableringsgebyr varierer fra 0 kroner til 2.500 kroner, mens termingebyr varierer fra 0 kroner til 70 kroner.
Løpetiden på lånet, altså hvor lang nedbetalingstid du kan velge, varierer fra 1 til 15 år. Smålån kan ha kortere løpetid enn ett år. Vær oppmerksom på at du bør nedbetale lånet så raskt du kan, da du på denne måten unngår akkumulering av renter.
Dersom du skal lånefinansiere en reise bør du vurdere hvilket lån som passer best. Noen velger å låne opp på boligen eller å søke om forbrukslån for å finansiere reisen, mens andre velger å ganske enkelt ta et kortsiktig lån på kredittkortet. Hva du bør gjøre avhenger av hvor stort lån du trenger og hvor lang tid du har tenkte å bruke på å tilbakebetale lånet.

Hvis lånebehovet er lite og du planlegger å nedbetale gjelden rask kan det være et godt alternativ å bruke et kredittkort. Velger du å betale reisen med kredittkort, vil du med mange kredittkortkort få med gratis reiseforsikring. De fleste kredittkort har en rentefri periode som normalt er på 45 dager. Du kan dermed anse disse rentefrie dagene som en mulighet til å låne penger gratis, og du slipper dermed å tenke på automatisk løpende renter og tilbakebetaling mens du er på ferie. Husk forøvrig å alltid betale utestående kreditt i sin helhet ved forfall, så du faktisk unngår rentene før de blir lagt til kredittkortregningen.

Om du velger å låne opp på boligen må du passe på at lånet ikke følger nedbetalingstiden på boliglånet da dette fort gjør lånet mye dyrere på grunn av de totale rentekostnadene som vil påløpe..

Et forbrukslån - sammenlignet med boliglån - gir deg fleksibilitet, da du ikke trenger å stille sikkerhet til lånet, men vær oppmerksom på at rentenivået er høyere for et forbrukslån. Derfor bør du betale ned lånet så raskt du klarer.
Du bør sette opp et budsjett for reisen med et overslag over alle kostnadene - inkludert transportutgifter, bokostnader, matpenger, kostnader for ulike aktiviteter og andre utgifter. Finn deretter ut hvor mye av reisekostnadene du eventuelt kan finansiere med egne sparepenger. For å dekke det utestående beløpet kan du vurdere et reiselån.
Nei, det behøver du nødvendigvis ikke. Et reiselån er det samme som et forbrukslån og du kan dermed velge hva du vil bruke pengene på, og kredittgiver trenger som regel ikke vite hva du planlegger å bruke pengene til.
Du kan enkelt søke om lån til å reise, og i mange tilfeller er prosessen raskt gjennomført. Det er derfor veldig viktig at du fyller ut informasjonen du blir bedt om så nøye som mulig. Husk at rentene på ferielånet løper fra dag én, så betal tilbake så fort du har mulighet for å unngå unødvendig høye rentekostnader.
Ja, angreretten gjelder for lån til reise. Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du rett til å gå fra låneavtalen innen 14 kalenderdager fra dagen reiselånet ble utbetalt. Vil du trekke tilbake lånet må du gi beskjed til kredittgiver gitt frist. Skal du sende en beskjed skriftlig, må denne være sendt innen fristen for angreretten går ut. Lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.