LEVERANDØRDETALJER

Gjensidige

Forbrukslån fra Gjensidige Bank

Gjensidige Bank tilbyr forbrukslån fra 10.000 inntil 500.000 kroner, med en nedbetalingstid på inntil 15 år, avhengig av hvor stort lånebeløpet er. Dersom du ønsker å forlenge den bestemte nedbetalingstiden på lånet ditt, kan du søke om dette ved å sende banken en e-post. Vær oppmerksom på at lang nedbetalingstid alltid vil være dyrere totalt sett, selv om de månedlige avdragene vil være mindre. Renten bestemmes individuelt og baseres på din betalingsevne. Lånet gis uten sikkerhet, som betyr at du kan få lånesøknaden innvilget, uten krav til sikkerhet i bolig, bil eller annen pant.

Du velger selv hvordan du ønsker å disponere lånet, men fordi Hvitvaskingsloven krever at banken innhenter opplysninger om låneformålet, vil du likevel bli bedt om å oppgi denne informasjonen i bankens søknadskjema. Du kan for eksempel bruke pengene til å rydde opp i økonomien eller til oppussing av huset. Dersom du har kredittkortgjeld eller andre smålån kan du refinansiere denne gjelden i et forbrukslån hos Gjensidige Bank. Det lønner seg å samle all gjeld hos én bank - på denne måten kan du få lavere månedsutgifter og gebyrer.

I tillegg til den nominelle renten vil det påfølge et etableringsgebyr, samt termingebyr dersom du får innfridd et forbrukslån. De fleste forbrukslån vil ha slike gebyrer og når alle gebyrene legges sammen med den nominelle renten får du den effektive renten på lånet.

Gjensidige Bank tilbyr også forbrukslån gjennom OPP Finans. Det er mulig å søke lån hos Gjensidige Bank selv om du allerede har et eksisterende forbrukslån hos OPP Finans, men det totale lånebeløpet kan ikke overskride 500.000 kroner. Du må ha vært kunde hos Gjensidige Bank eller OPP Finans og ha betalt regninger dine i tide for å få innvilget nytt lån hos banken. Hvor mye du får i lån vil være en individuell vurdering, og vil avhenge av din betalingsevne.

Kriterier for å få innvilget lånet

For å søke om forbrukslån krever banken at du må være minst 21 år. Søker du derimot med en medlåntaker kan du være 18 år. medlåntaker er ansvarlig med hovedsøker for å betjene lånet. Dette betyr at medlåntaker på lik linje med hovedsøker er ansvarlig for utestående lånebeløp, renter og gebyr ut avtalt tilbakebetalingsperiode.

Det å ha en medlåntaker vil også øke sjansen for å få låne det beløpet du trenger og få en lavere rente. For å få innvilget lånet må du ha en trygg og stabil inntekt, og en årsinntekt på minimum 200.000 kroner. Du må ha bodd i Norge i minst 3 år, og du kan ikke ha noen aktive betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot deg. I tillegg til disse grunnkravene vil det bli gjort en kredittvurdering av deg før du muligens får innfridd et forbrukslån fra Gjensidige Bank. Behandlingen tar kun hensyn til den informasjonen som banken har tilgjengelig når du sender inn lånesøknaden. Banken bruker kredittscoring til å vurdere din betalingsevne. Kredittscoring er en metode som benytter statistikk og baserer seg på søknadsdata, data fra kredittbyrå og din betalingshistorikk. Din kredittscore viser sannsynligheten for tilbakebetaling av utstedt kreditt, samt risiko for mislighold av kreditt (om du er en god eller dårlig betaler).

Slik søker du

Låneevnen din kan du få vite ved å sende inn et lånesøknad til Gjensidige Bank. Søknaden kan fylles ut på nett, og er helt uforpliktende. Gjensidige Bank har et team av saksbehandlere, som vil vurdere søknaden din. Før de kan godkjenne søknaden vil du bli bedt om å sende inn en kopi av siste lønnsslipp for hovedsøker og eventuelt medlåntaker. Lønnsslippen kan ikke være eldre enn to måneder, og må vise brutto- og nettoinntekt, i tillegg til trekk. Dersom du har satt opp ekstrainntekter i lånesøknaden, må du også dokumentere dette. I tillegg ønsker banken en kopi av siste selvangivelse fra deg og eventuell medlåntaker. Dersom du får godkjent lånesøknaden og er fornøyd med tilbudet, kan du enkelt laste opp dokumentasjonen og signere avtalen med BankID.

Angrerett

Dersom du skulle ønske å kansellere lånet, har du ifølge Finansavtaleloven § 51b mulighet til å trekke det tilbake innen 14 dager fra dagen lånet ble utbetalt. For å trekke tilbake lånet må du sende inn en skriftlig beskjed til banken. Lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

For å sammenligne forbrukslån fra Gjensidige Bank med andre forbrukslån på markedet, besøk vår sammenligningsside for forbrukslån.

provider-pl.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken type lån er du ute etter?