LEVERANDØRDETALJER

Instabank

Forbrukslån fra Instabank

Som kunde hos Instabank tilbys du blant annet forbrukslån og refinansiering av eksisterende smålån og kredittkortgjeld. Instabank er opptatt av å levere et lån som er tilpasset deg og din hverdag, og gir deg derfor muligheten til å velge fleksibel nedbetalingstid. Du kan bruke pengene til det du vil, om det så er renovering av bad, en ny båt eller reise. Du kan låne mellom 5.000 og 500.000 kroner, enten med en fastsatt nedbetalingstid på 3-15 år eller fleksibel nedbetaling. Merk at om du ønsker fleksibel tilbakebetaling, kan du maksimalt låne opptil 300.000 kroner.

Kriterier for å få innvilget lån hos Instabank

Et forbrukslån hos Instabank er et lån uten sikkerhet, men banken stiller likevel noen krav for å få godkjent søknaden:
  • Du må være fylt 23 år
  • ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger
  • Ha en bruttoinntekt på minimum 250.000 kroner i året
I tillegg kan ikke valgt nedbetalingstid overstige 80 år totalt når du legger til din egen alder. Instabank bruker en kredittscoremodell for å vurdere din søknad. Kredittscoremodellen bruker opplysningene du har oppgitt i søknaden og offentlig tilgjengelige opplysninger om deg for å vurdere din egnethet til å få lån.

Slik søker du

Det er enkelt å søke om forbrukslån fra Instabank via våre nettsider. Først velger du hvor mye du ønsker å låne og om du vil ha fleksibel nedbetalingstid. Hvis du ikke ønsker fleksibel nedbetalingstid velger du hvor mange år du trenger for å betale ned lånet (opptil 15 år). Dette gir deg summen du må tilbakebetale hver måned, i tillegg til en eksempelrente. Deretter må du fylle ut personopplysninger, inkludert fødselsnummer, mobilnummer, e-post, årsinntekt før skatt med mer. I de aller fleste tilfeller vil du få et umiddelbart svar etter innsendt søknad. Hvis ikke vil du som oftest få svar innen 24 timer. Du kan søke om lån med en medlåntaker, men da kan du ikke velge fleksibel nedbetaling.

Fleksibelt lån

Med et fleksibelt lån velger du selv hvor mye avdrag du ønsker å betale hver måned. Som et minimum må du betale renter og gebyrer hver måned. Vær oppmerksom på at kostnadene med fleksible forbrukslån og lang nedbetalingstid fort kan bli høye, spesielt om du ikke betaler noe avdrag over lang tid. Med fleksibel nedbetaling har du gode muligheter til å realisere store og små prosjekter, og nedbetale når du selv ønsker. Igjen er det viktig å være oppmerksom på at slike typer lån krever at du selv tar hånd om din økonomi og viser ansvar og disiplin.

Lån til kjøretøy

Instabank har lansert noen spennende produkter på det norske markedet. Dette inkluderer båtlån, billån og MC-lån. Du kan søke om lån fra 30.000 til 500.000 kroner med nedbetalingstid inntil 15 år. Alle disse lånene stilles uten krav til egenkapital, tinglysning eller kaskoforsikring. Dette gjør at disse lånene egner seg godt for deg som ønsker å finansiere et rimeligere kjøretøy. Du trenger ikke å ha gjennomført kjøpet før du mottar lånebeløp og kjøpet må ikke dokumenteres før to uker etter at du har mottatt lånet. Dette gir deg bedre forhandlingsgrunnlag med selger, da kjøretøyet kan betales umiddelbart etter at betingelsene er akseptert av begge parter.

Vær oppmerksom på at renten vil øke med 3% og lånet omgjøres fra opprinnelig lånetype til et personlån dersom du ikke dokumenterer kjøpet innen gitt tidsfrist. Dette gjelder også om du ikke tilbakebetaler overskytende del av lånet hvis kjøretøyet koster mindre enn 70% av lånet du fikk utbetalt. Vær også oppmerksom på at det kan stilles pant i kjøretøyet. I slike tilfeller vil du bli informert om dette når lånet etableres.

Refinansiering

Med Instabank kan du også velge å samle eksisterende gjeld i ett lån som gir deg bedre oversikt over egen økonomi, samt potensielt bedre rentevilkår. Dette kan være en god løsning for deg som har dyre smålån og kredittkortgjeld du fortsatt betaler på.

Betalingsforsikring

Dersom det uforutsette skulle skje vil betalingsforsikring fra Instabank gi deg trygghet i hverdagen. Dersom du blir arbeidsledig, syk eller arbeidsufør vil betalingsforsikringen sørge for at lånet blir betalt. Forsikringen koster ditt terminbeløp multiplisert med 2,6345 og legges til som et engangsbeløp på toppen av ditt lån. Dette vil utgjøre en liten sum per måned. Forsikringen gjelder i 36 måneder og nedbetales månedlig sammen med ditt terminbeløp.

Betalingsforsikringen omfatter tap av liv, midlertidig og fullstendig arbeidsuførhet, ufrivillig tap av arbeid og sykehusinnleggelse. Forsikringen gjelder for deg som er over 18 år, men under 67 år, med fast bosted i Norge og medlem av norsk folketrygd. I tillegg må du ikke være kjent med eksisterende sykdom eller forestående arbeidsledighet og du må være fast ansatt eller selvstendig næringsdrivende. Det er flere forbehold å sette seg inn i og resten av disse finner du hos Instabank.

Avtalevilkår

Som kunde har du rettigheter og ansvarligheter. Du har blant annet rett til å tilbakebetale lånet med umiddelbar virkning. I så fall må du betale renter og omkostninger for den benyttede kreditten, regnet fram til og med banken mottar oppgjøret. Resten av avtalevilkårene finner du hos Instabank.

Angrerett

Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du mulighet til å kansellere lånet innen 14 dager etter at lånet ble utbetalt. Du må da sende inn en skriftlig meddelelse om at du ønsker å kansellere lånet. Lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales senest 30 dager etter at du kansellerer lånet.

For å sammenligne forbrukslån fra Instabank med andre forbrukslån på markedet, besøk vår sammenligningsside for forbrukslån.

provider-pl.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken type lån er du ute etter?