Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det billigste forbrukslånet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign forbrukslån og spar penger

Beløpet du kan låne varierer fra bank til bank, men det er mulig å få lån til interiør fra 5000 kroner opptil 600.000 kroner.
Hvor mye du har behov for å låne avhenger av hvilke interiørplaner du har, samt hvor stor andel av prosjektet du ønsker å lånefinansiere. Sett opp et overslag over hvor mye fornyelsene av hjemmet kommer til å koste, og deretter bør du vurdere hvor mye du kan finansiere med egne oppsparte midler. Til slutt sitter du igjen med beløpet du kan finansiere med lån til interiør.
Et interiørlån kan brukes til å dekorere boligen slik at du kan føle deg hjemme, eller eksempelvis dersom du ønsker å vise boligen fra sin beste side før du skal selge den. Det nye interiøret kan skape en god atmosfære og et bedre førsteinntrykk av boligen, noe som er svært viktig under visningen.
Nedbetalingstiden vil variere mellom de ulike bankene, men ligger som oftest mellom 1-15 år. Smålån kan ha kortere løpetid enn ett år. Selv om bankene tilbyr opptil 15 år, vil nedbetalingstiden du blir tilbudt avgjøres basert på størrelsen på interiørlånet og din økonomiske situasjon. Det anbefales å tilbakebetale beløpet raskest mulig, da rentene løper fra dag én. Det er viktig å tenke på hvor mye du faktisk har mulighet til å betale per måned, fremfor hvor lavt månedsbeløp du kan få.
Nei, det er ikke noe krav om at du fremlegger kvittering på hva du har brukt pengene på. Banken vil ikke ta pant i det du kjøper da det er et usikret lån, og det er derfor heller ikke nødvendig å vise dokumentasjon på interiøret du kjøpte.
Renten på lånet kan både øke og synke i løpet av låneperioden. Dette kaller vi flytende rente, og betyr at lånet beveger seg i takt med markedet. I slike tilfeller har du krav på skriftlig beskjed fra kredittgiver før renten endres.
Dersom du ønsker å betale ned hele lånet før avtalt nedbetalingstid er nådd, er dette fullt mulig. Du kan enten betale mer i måneden for å minske nedbetalingstiden, eller betale ned lånet i sitt fulle. I så fall må du betale rentekostnader du skylder i tillegg til lånesummen.
Du kan også, i noen tilfeller, betale mindre på lånet. Noen kredittgivere tilbyr nemlig avdragsfrie perioder med fleksible lån. Vær forøvrig klar over at det alltid vil lønne seg å betale ned lånet så raskt som mulig, da det blir dyrere jo lengre tid du bruker på nedbetalingen grunnet rentene. I tillegg bør du sjekke om renten påløper under de avdragsfrie periodene, så du unngår ekstra utgifter.
Den totale prisen på et interiørlån blir høyere enn hva du opprinnelig lånte, da det påløper renter og gebyrer. Renten ligger normalt mellom 10-16%. Velger du å betale mer enn minstebeløpet på lånet hver måned, vil du kunne unngå mye av de ekstra rentekostnadene og samtidig bli tidligere ferdig med nedbetalingen.
På våre sider kan du velge hva du ønsker å låne penger til (oppussing, reise, interiør, med mer) og kan dermed enkelt sammenligne de forskjellige interiørlånene på hele det norske markedet. Vår tjeneste er helt gratis og uforpliktende. Vær oppmerksom på at den effektive renten vist på våre sider er en gjennomsnittsrente og vil variere ut ifra hver enkelt søker. Du får oppgitt dine rentevilkår når du søker om lånet, og de baseres på din søknad og en kredittvurdering som blir tatt av deg.
Ja, angreretten gjelder for lån til interiør. Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du rett til å gå fra låneavtalen innen 14 kalenderdager fra dagen lånet ble utbetalt. Ønsker du å trekke tilbake lånet må du gi beskjed til kredittgiver innen fristen. Skal du sende en beskjed skriftlig, må denne være sendt innen fristen har utløpt. Lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.