Meny
Ring
Ring 22 95 22 95 Man-Fre 9:00-17:00

Sammenlign og søk kaskofritt billån

Bankene vil kunne finansiere opptil 100% av kjøpssummen om du ønsker det. Du slipper altså noen form for egenkapital.
Kaskofritt billån

Kjøp av bruktbil fra privatperson

Du kan kjøpe bruktbil fra forhandler eller privatperson. Derfor er det viktig å vite forskjellen på rettighetene du har som kjøper i disse situasjonene. Ved å kjøpe fra en forhandler beskyttes du av forbrukerkjøpsloven, mens du kun beskyttes av kjøpsloven ved kjøp fra en privatperson.

Kjøpsloven gir deg begrensede rettigheter sammenlignet med forbrukerkjøpsloven og du bør derfor ha kunnskap om bil før du begir deg ut på biljakt blant private selgere. Dersom du har begrenset kunnskap om bil kan det være lurt å be om hjelp fra noen som er mer bilkyndig. På denne måten blir det vanskeligere for en uærlig selger å skjule feil og mangler på bilen som en bilkyndig person lett kan sjekke.

Be om tilstandsrapport
Det er lurt å be om en tilstandsrapport fra kjøper. Dette kan være i form av en NAF-test eller en rapport fra et verksted du stoler på. Dette gir deg pekepinner på bilens tilstand og hva som eventuelt må fikses. En tilstandsrapport koster mellom 1200 og 2500 kroner – og kan fort vise seg å være verdt pengene.

Sjekk eierskap
Du bør sjekke hvem som står oppført som eier av bilen, da du kan havne i trøbbel om du kjøper en bil fra en urettmessig eier. Det er et par måter å finne ut dette på, enten:
  • Ta kontakt med Statens vegvesen på telefon 02030 og be dem sjekke eierskapet i Motorvognregisteret
  • Send REGNR (mellomrom) og registreringsnummeret på kjøretøyet til 2282 (koster 3 kroner per mottatt melding)

Informasjonen du mottar fra Statens vegvesen er bilmerke, kjennemerke, navn på eier og bostedskommune; når bilen ble kontrollert sist, samt eventuelle avgifter som eier skylder på bilen.

I et fåtall tilfeller kan det forekomme at det ikke er informasjon tilgjengelig. Dette betyr som regel at kjøretøyet er unntatt fra å vises offentlig i Motorvognregisteret på grunn av sikkerhetsårsaker. Hvis dette skjer er det viktig å finne ut hvorfor, da det kan være en god grunn til at du ikke bør kjøpe nettopp denne bilen.

Vær kritisk til kilometerstanden
Noen ting er for gode til å være sanne, og kilometerstanden på en bruktbil kan være nettopp dette. Dersom du mistenker at noen har tuklet med kilometerstanden, bør du kontakte Statens vegvesen for å sjekke hva kilometerstanden på bilen viste ved siste EU-kontroll.

Sjekk heftelser på bilen
Det er viktig at du sjekker eventuelle heftelser før du kjøper bil, da heftelser følger bilen. Dersom tidligere eier tok opp lån med sikkerhet i bilen, vil denne gjelden følge bilen når den blir solgt. Dette betyr at hvis lånet misligholdes kan namsmannen ta bilen fra deg etter at du har kjøpt den, selv om det ikke er din feil at lånet ble misligholdt.

For å unngå dette bør du sjekke heftelser ved å sende en tekstmelding til Brønnøysundregistrene. Du sender REGNR (mellomrom) og bilens registreringsnummer til 2121.

Skriv kontrakt
På NAF sine sider finner du en oversiktlig kjøpskontrakt du kan bruke ved kjøp og salg av personbil.

Kaskofritt billån

På våre sider sammenligner vi forbrukslån til alle formål – deriblant til bruktbilkjøp. Dette kan være et godt alternativ dersom du ønsker å kjøpe en rimelig bruktbil.

Et kaskofritt billån vil si at du slipper å ha en dyr kaskoforsikring på bilen, som kreves ved et billån med salgspant. Banken tar ingen pant i bilen når de gir det et et slikt lån, og renten vil derfor være noe høyere enn et billån med salgspant. Likevel vil dette kunne være en god løsning dersom du kjøper en billig bil som er uforutsmessig dyr å ha kaskoforsikring på. I tillegg slipper du også unna gebyrene, ettersom banken ikke tar pant i bilen.

Bruktbillån tilbyr også en enkel søknadsprosess, samt fleksible betalingsløsninger. Vær oppmerksom på at du bør nedbetale et bruktbillån så raskt du kan, da du på denne måten unngår påløpende renter over lengre tid.

Ofte stilte spørsmål

Et kalt kaskofritt billån, også kalt bruktbillån, er for deg som ønsker å kjøpe en bil under en viss verdi, og som ikke ønsker kaskoforsikring eller andre krav til bilens stand (alder, type bil etc.). I motsetning til et ordinært billån, trenger du med et bruktbillån verken kaskoforsikring eller å sette pant i bilen.

En kaskoforsikring koster gjerne mye, og om du er ung eller bilen er gammel er det ikke alltid lønnsomt, da man må betale høye summer hvert år for å holde forsikringen gyldig.

Et bruktbillån har gjerne litt høyere rente enn et ordinært billån, men sluttsummen av forsikringer og lånekostnader kan bli rimeligere for biler som har en verdi under 100.000 kroner. Et bruktbillån krever kun ansvarsforsikring, som betyr at kun den involverte motpart er dekket i ulykker hvor du er ansvarlig.
Lånets løpetid varier mellom banker og lånets beløp.

Normalt er nedbetalingstiden mellom 1 og 15 år, avhengig av hva slags bank og nedbetalingsplan du velger. Smålån kan ha kortere løpetid enn ett år. Husk at renter påløper fra dag én. Flere av bankene tilbyr også avdragsfrihet i form av betalingsfrie måneder eller fleksibel tilbakebetaling. Vær oppmerksom på at du bør betale tilbake bruktbillånet så raskt du klarer for å unngå akkumulerte rentekostnader.
Vanlige billån krever at bilen er ferdig nedbetalt før bilen er nådd en viss alder. Disse lånene krever også at man har full kaskoforsikring. Derimot vil det for et bruktbillån og andre lignende lånetyper hvor det ikke tas pant i bilen, være mindre krav. For disse lånene velger du selv hvilken forsikring du ønsker og hvilken alder bilen skal ha. Dette blir ofte aktuelt når man skal kjøpe bruktbiler.
Selv om kravene gjerne varierer mellom bankene, er det et par som normalt settes. Det vil alltid være nødvendig å oppfylle en nedre aldersgrense. Denne er gjerne 18 år - men flere setter den for eksempel på 23 år. Samtidig krever de fleste kredittgiverne at du ikke har aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger mot deg. Det er heller ikke uvanlig at en kredittgiver krever at du har en inntekt over et visst nivå før de gir deg lån. Noen kredittgivere krever også at du har registrert norsk bostedsadresse, mens et utvalg kredittgivere krever medlemskap.
På våre sider finner du bruktbillån fra flere ulike kredittgivere og du kan enkelt sammenligne lånevilkårene de tilbyr. Vi har oppgitt gjennomsnittlig effektiv rente på alle bruktbillånene, så du vet hva lånet koster deg i renter inkludert gebyrer. Tjenesten vår er helt gratis og uforpliktende.
Ja, angreretten gjelder for bruktbillån. Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du rett til å gå fra låneavtalen innen 14 kalenderdager fra dagen lånet ble utbetalt. Ønsker du å trekke tilbake lånet, må dette gis beskjed om til kredittgiver. Ved sending av skriftlig beskjed, må denne være stemplet og sendt innen fristen. Hele lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.