Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det billigste forbrukslånet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign forbrukslån og spar penger

Et lån uten sikkerhet er en type lån som gjør at du kan låne en bestemt sum penger uten sikkerhet, og betale tilbake en fast månedlig sum over en viss tid. At lånet er uten sikkerhet vil si at kreditoren ikke tar pant i objektet du kjøper. Det eneste som kreves er at du betaler terminbeløpene, som består av avdrag, renter og gebyrer.
Lån uten sikkerhet kan brukes til hva som helst. Noen tar et slikt lån for å betale tannlegeregninger, mens andre finansierer nytt kjøkken. Det er også mulig å refinansiere annen gjeld med dette lånet, det vil si samle andre lån til ett lån, som man bør gjøre for å prøve å oppnå lavere effektiv rente enn det man har i dag.
Beløpet du kan låne varierer fra bank til bank, men det er mulig å få lån uten sikkerhet fra 5000 til 600.000 kroner. Løpetiden på lånet, altså hvor lang nedbetalingstid du kan velge, varierer fra 1 til 15 år. Smålån kan ha kortere løpetid enn ett år.
Kostnaden på et lån uten sikkerhet består av renter og gebyrer. Rentekostnadene beregnes av den nominelle renten. I tillegg til renter, må du hos de fleste banker betale et etableringsgebyr for å få et lån uten sikkerhet, samt et termingebyr. Etableringsgebyrer varierer fra 0 til 2.500 kroner, mens termingebyret varierer fra 0 til 70 kroner.

I tillegg kan andre gebyr påløpe ved spesielle tilfeller. Noen banker tar et gebyr dersom du velger å ha betalingsfrie måneder, og du kan også belastes gebyr dersom du velger å innfri lånet i sin helhet tidligere enn avtalt.
Når du sammenligner lån uten sikkerhet bør du alltid sammenligne den effektive renten for de ulike lånene. Den effektive renten gir deg de totale kostnadene ved lånet, inkludert alle rentekostnader og gebyrer. Effektiv rente varierer med lånebeløpet og løpetiden, samt søknaden og kredittvurderingen din.
Renten på et lån uten sikkerhet er flytende. Det vil si at den både kan synke og øke i løpet av perioden du låner kreditt. Dersom renten endres skal du motta skriftlig beskjed om endringen fra kredittgiver.
Noen banker vil tilby muligheten til å velge egen forfallsdato, slik at man kan for eksempel kan sette forfallsdato til dagen man får lønning. Likevel har de fleste banker fastsatt forfallsdato som du må forholde deg til.
I enkelte tilfeller trenger banken ytterligere dokumentasjon fra deg for å kunne vurdere din søknad for lån uten sikkerhet. Dette kan inkludere dokumenter som

  • Siste lønnsslipp
  • Siste selvangivelse
  • Signerte lånedokumenter
  • Dokumenter over eventuelle andre inntektskilder (eksempelvis leieinntekter eller barnebidrag)
.
Dette er valgfritt, men vil styrke din lånesøknad, da begge inntektene regnes sammen. Du kan også få bedre rentevilkår dersom du søker om lån uten sikkerhet sammen med en medsøker.

Vær oppmerksom på at medsøker er like ansvarlig for å innfri lånebetingelsene som hovedsøker. Dette betyr at eventuelle inkassosaker eller betalingsanmerkninger også vil ramme medsøker.
Ja, det har du. Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du rett til å gå fra låneavtalen innen 14 kalenderdager fra dagen lånet ble utbetalt. For å trekke tilbake lånet må du gi beskjed til kredittgiver innen fristen. Det er mulig å sende en skriftlig beskjed på dette, og den må være sendt før fristen har utløpt. Lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.