Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det billigste forbrukslånet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign forbrukslån og spar penger

Beløpet du kan låne varierer fra bank til bank, men det er mulig å få MC-lån fra 5000 kroner opptil 600.000 kroner. Det er ikke sikkert du får låne maksimal kredittgrense av kredittgiver, da dette avgjøres basert på søknaden du sender inn samt en kredittvurdering gjort av deg. I noen tilfeller vil kredittgiver opplyse deg om at du ikke oppfyller kravene for lånet du søkte etter, men at du kan få låne et mindre beløp i stedet. Det blir da opp til deg å vurdere om du ønsker å godta dette tilbudet.
MC-lånets løpetid strekker seg som regel mellom 1 til 15 år. Smålån kan ha kortere løpetid enn ett år. Perioden du får på ditt MC-lån vil variere ut ifra lånets størrelse og din egen økonomi. Det anbefales at du betaler så mye du har kapasitet til hver måned, da dette vil korte ned løpetiden på MC-lånet. På denne måten unngår du at det samles opp for mye renter.
Kriteriene vil variere fra bank til bank. Vanligvis vil det være nødvendig å oppfylle en aldersgrense, hvor laveste alder er 18 år. Noen banker setter likevel en høyere alder, som for eksempel 23 år. Samtidig krever de fleste kredittgivere at du ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg. Det er heller ikke uvanlig at en kredittgiver krever at du har en inntekt over et visst nivå før de gir deg MC-lån. Noen kredittgivere krever også at du har registrert norsk bostedsadresse, mens et utvalg kredittgivere krever medlemskap.
Om du bør ha kaskoforsikring avhenger av hva slags type MC du ønsker å kjøpe, samt din egen økonomi og kjøreerfaringen du har. Alle kjøretøy må ha ansvarsforsikring, og det er mulig å kun ha dette. Det vil da bety at kun den involverte motpart er dekket i ulykker hvor du er ansvarlig.

En kaskoforsikring er gjerne veldig dyr, og prisene er ofte høyere om du er ung eller har en eldre MC. Ved kjøp av en splitter ny MC vil det være lønnsomt med kaskoforsikring, ettersom kjøretøyet har høy verdi. Dersom du skal kjøpe en eldre MC til eksempelvis under 60.000 kroner, bør du vurdere om du skal kjøre uten kasko og heller sette av litt i måneden til en buffer i tilfelle noe skulle skje.
Alle MC-lån du sammenligner på våre sider stilles uten sikkerhet, og kalles dermed usikrede lån. Dette betyr at du ikke må knytte opp eiendeler for å få lånet utbetalt. Et usikret MC-lån har høyere rentesats enn et sikret MC-lån, men dette trenger ikke nødvendigvis være negativt. Et sikret MC-lån krever nemlig som regel kaskoforsikring, noe som fort blir veldig dyrt - mens du greier deg med en ansvarsforsikring for et usikret MC-lån. Vit at dette varierer ut ifra verdien og alderen på motorsykkelen du skal kjøpe.
Ja, det er mulig. De aller fleste kredittgivere tilbyr MC-lån for handel mellom både forhandlere og privatpersoner. Vær oppmerksom på at kjøp og salg mellom privatpersoner kun er beskyttet under kjøpsloven, ikke forbrukerkjøpsloven. Det er derfor viktig at du sjekker kjøretøyet nøye før du tar selger i hånden. I verste fall har kjøretøyet mangler som ikke ble oppgitt av selger.
Alle typer forbrukslån, som MC-lån, vil ha en flytende rente. Det vil si at lånet følger markedet, og kan både øke og synke i løpet av en låneperiode. I så fall har du krav på å motta skriftlig beskjed fra kredittgiver om at renten vil endre seg.
Ja, angrerett gjelder også for MC-lån. Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du rett til å gå fra låneavtalen innen 14 kalenderdager fra dagen lånet ble utbetalt. Ønsker du å trekke tilbake lånet, må dette gis beskjed om innen kredittgivers gitte frist. Ved sending av skriftlig beskjed, må denne være stemplet og sendt innen den gitte fristen. Lånebeløpet, samt rentene som har løpt i mellomtiden, må tilbakebetales innen 30 dager.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.