LEVERANDØRDETALJER

Monobank

Forbrukslån fra Monobank

Monobank tilbyr forbrukslån fra 25.000 opptil 500.000 kroner, med en nedbetalingstid mellom 1 og 15 år. Hvor stort lån du får innvilget avhenger av din økonomiske situasjon. Banken vil se på din inntekt, betalingshistorikk, og nåværende gjeld for å avgjøre hvor mye du vil få utbetalt. Lånet stilles uten sikkerhet, som betyr at du ikke trenger å knytte noe du allerede eier eller skal til å eie som sikkerhet til lånet ditt. Renten bestemmes individuelt, og baseres på en kredittvurdering gjort av deg som kunde. Renten er flytende, og kan økes og senkes i samsvar med bankens vilkår og betingelser. Det vil alltid informeres om eventuelle renteendringer før de trer i kraft.

Den høye lånerammen gjør at lånet passer fint til for eksempel oppussing av huset eller andre større prosjekter, men du velger fritt hvordan du ønsker å disponere pengene. Lånet fra Monobank er et fleksibelt lån, som betyr at du kan få inntil 5 år avdragsfrihet. Dette lånet er dermed praktisk dersom du må ut med et større beløp, men ikke har mulighet til å begynne nedbetalingen umiddelbart. Vær likevel oppmerksom på at rentene vil påløpe fra første dag, og at den totale kostnaden for lånet derfor blir høyere dersom du utsetter nedbetalingen.

Kriterier

For å kunne søke om forbrukslån fra Monobank må du være fylt 25 år og ikke være eldre enn 70 år, og ha minimum 250.000 kroner i årsinntekt. Du kan heller ikke ha noen aktive betalingsanmerkninger. Banken setter disse kravene for å forsikre seg om at du er i stand til å tilbakebetale beløpet du låner. Du må også være norsk statsborger og ha en folkeregistrert adresse i Norge. I tillegg til grunnkravene vil det bli gjort en kredittvurdering av deg som kunde før du muligens får innfridd et forbrukslån.

Refinansiering

Du kan også bruke lånet fra Monobank til å samle smålån og kreditter i ett lån. Ved å refinansiere gjelden din kan du potensielt spare mye penger fordi du på denne måten unngår unødvendige gebyrer og får en bedre oversikt over egen økonomi. Du har også mulighet til å få en lavere rente på dette samlede lånet, sammenlignet med dine tidligere smålån.

Slik søker du

Det er helt uforpliktende å søke om forbrukslån fra Monobank og du får umiddelbart svar på hvor mye du kan låne. Søknadsprosessen er enkel. Du vil bli bedt om å fylle inn lånebehov, kontaktinformasjon, personlige opplysninger og informasjon angående din økonomi. Du vil også bli bedt om dokumentasjon. Vanligvis inkluderer dette en kopi av siste lønnsslipp og selvangivelse. Merk at du også må gi dokumentasjon for eventuelle andre inntekter du har, som leieinntekt eller barnebidrag. For at banken skal kunne foreta en kredittvurdering på deg er det viktig at du oppgir nøyaktige opplysninger. Dersom du får din lånesøknad godkjent kan du signere låneavtalen med BankID, og få pengene raskt inn på konto.

Du kan legge til medlåntaker i søknaden. Medlåntaker kan være samboer eller ektefelle med samme folkeregistrerte adresse. Det er viktig at medlåntaker oppfyller de samme kriteriene som hovedlåntaker for at lånet skal bli innvilget.

Betalingsforsikring

Monobank samarbeider med forsikringsselskapet AXA, og dersom du er bekymret for usikre tider kan du velge å forsikre lånet ditt. Betalingsforsikring kan dekke månedsbeløpet på ditt forbrukslån på inntil 13.000 i måneden i opptil en 12 måneders periode, hvis du skulle være uheldig å bli 100% sykemeldt, innlagt på sykehuset, 100% arbeidsledig/permittert, eller ved dødsfall. Prisen på betalingsforsikringen er 7,8% av ditt månedlige terminbeløp, og betales på en månedlig basis sammen med terminbeløpet. Kriteriene for denne forsikringen er at du er mellom 18 og 65 år og er frisk og fullt arbeidsfør, har en fast jobb der du jobber minst 16 timer i uken, er bosatt i Norge og registrert i folkeregisteret.

Avtalevilkår

Som kunde har du rettigheter og ansvarligheter. Blant annet har du retten til å tilbakebetale kreditten helt eller delvis før avtalt forfallstid. I en slik situasjon må du betale renter fram til og med tilbakebetalingsdagen. Resten av avtalevilkårene finner du hos Monobank.

Angrerett

Dersom du skulle ønske å kansellere lånet, har du ifølge Finansavtaleloven § 51b mulighet til å trekke det tilbake innen 14 dager fra dagen lånet ble utbetalt. For å trekke tilbake lånet må du sende inn en skriftlig beskjed til banken. Lånebeløpet, inklusivt renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

For å sammenligne forbrukslån fra Monobank med andre forbrukslån på markedet, besøk vår sammenligningsside for forbrukslån.

provider-pl.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken type lån er du ute etter?