LEVERANDØRDETALJER

Nordea

Forbrukslån fra Nordea

Nordea er Norges nest største bank, og tilbyr et bredt spekter av finansielle tjenester innenfor lån, sparing, pensjon og forsikring. Banken tilbyr forbrukslån fra 10.000 til 250.000 kroner, med en maksimal nedbetalingstid på fem år. Dersom du ønsker å forlenge den bestemte nedbetalingstiden på lånet ditt, kan du søke om dette ved å sende banken en e-post.

Et forbrukslån fra Nordea gir deg handlerom i økonomien når det trengs. Lånet er ment som en løsning dersom du har behov for penger til oppussing, uforutsette utgifter, eller lignende, men banken legger seg ikke opp i hva pengene brukes til. Lånet stilles uten sikkerhet, som betyr at du ikke trenger å knytte noe du allerede eier eller skal til å eie som sikkerhet til lånet ditt. Rentesatsen blir satt individuelt etter en totalvurdering av din personlige økonomi. Forbrukslån har høyere rente enn for eksempel boliglån, nettopp fordi det ikke kreves sikkerhet for lånet.

Det er vanlig at bankene bruker kredittscoring til å vurdere din betalingsevne. Kredittscoring er en metode som bruker statistikk og baserer seg på søknadsdata, data fra kredittbyrå og tidligere/nåværende betalingshistorikk. Din kredittscore viser sannsynligheten for tilbakebetaling av utstedt kreditt, samt risiko for mislighold av kreditt. Nordea ser også på programtilhørighet. Er du for eksempel medlem i Nordeas fordelsprogram, "Fordel Pluss", vil du få en lavere rente på lånet enn ikke-medlemmer. Renten er flytende, og kan økes og senkes i samsvar med bankens vilkår og betingelser. Det vil alltid informeres om eventuelle renteendringer før de trer i kraft.

Vær oppmerksom på at i tillegg til den nominelle renten, vil det påfølge et etableringsgebyr, samt termingebyr dersom du får innfridd et forbrukslån fra Nordea. Slike gebyrer er svært vanlig når man søker om forbrukslån fra forskjellige aktører.

Refinansiering

Dersom du har gamle smålån og kreditter, kan du bruke forbrukslånet fra Nordea til å refinansiere denne gjelden. Ved å samle dine smålån i et større lån vil du unngå unødvendige gebyrer fra tidligere lån og du kan også potensielt oppnå lavere rentevilkår. Med andre ord er det mye penger å spare på refinansiering.

Fleksibelt lån

Har du ikke mulighet til å starte nedbetalingen av lånet umiddelbart, finnes det mulighet for å få en avdragsfri periode på inntil ett år. Vær likevel oppmerksom på at rentene vil påløpe fra første dag, og at sluttbeløpet derfor blir høyere enn det vil være dersom du starter nedbetalingen med en gang.

Kriterier

For å kunne søke om dette lånet må du være minst 18 år, og ha et kundeforhold med banken. I likhet med mange andre leverandører krever banken også at du er ikke har noen aktive betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot deg. Leverandøren stiller disse kravene fordi de ønsker å forsikre seg om at du er i stand til å tilbakebetale beløpet du låner. I tillegg til de grunnleggende kravene vil det bli gjort en kredittvurdering av deg som kunde.

Har du en medlåntaker vil sjansen for å få godkjent lånesøknaden øke, og du vil kunne oppnå bedre rentevilkår. Medlåntaker er på lik linje med hovedsøker ansvarlig for å nedbetale lånet. Dette betyr at medlåntaker sammen med hovedsøker er ansvarlig for utestående lånebeløp, renter og gebyr ut avtalt tilbakebetalingsperiode.

Slik søker du om forbrukslån fra Nordea

Du kan få vite din låneevne ved å sende inn en lånesøknad til Nordea på nett. Lånesøknaden er helt uforpliktende. I lånesøknaden vil du bli spurt om å fylle inn informasjon om ditt lånebehov, dine personopplysninger, og din økonomiske situasjon. Det er viktig at du fyller inn denne informasjonen nøyaktig. Du vil også bli bedt om å sende inn dokumentasjon. Vanligvis inkluderer dette en kopi av siste lønnsslipp og selvangivelse, samt legitimasjon. Dersom du får innvilget din lånesøknad vil du motta en sms eller e-post fra banken så fort dokumentene er klare. Du kan trygt og enkelt signere låneavtalen med BankID. Hvis du signer med BankID, vil lånet utbetales samme dag eller førstkommende hverdag.

Angrerett

Dersom du skulle ønske å kansellere lånet ditt har du ifølge Finansavtaleloven § 51b mulighet til å trekke det tilbake innen 14 dager fra dagen lånet ble utbetalt. Du må da sende inn en skriftlig melding til Nordea. Lånebeløpet, inklusive renter, må tilbakebetalt innen 30 dager. Alt vedrørende angrerett finner du hos Nordea.

For å sammenligne forbrukslån fra Nordea med andre forbrukslån på markedet, besøk vår sammenligningsside for forbrukslån.

provider-pl.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken type lån er du ute etter?