LEVERANDØRDETALJER

OPP Finans

Forbrukslån fra OPP Finans

OPP Finans er en del av Gjensidige Bank som har et fullt spekter av banktjenester og er blant Norges største tilbydere av forbruksfinansiering. OPP Finans tilbyr forbrukslån fra 10.000 til 500.000 kroner, med en nedbetalingstid på inntil 15 år. Du kan selv bestemme ønsket nedbetalingstid innenfor denne rammen. Lånet stilles uten sikkerhet, som betyr at du ikke trenger å knytte noe du allerede eier eller skal til å eie som sikkerhet til lånet ditt. Det er opp til deg hva du vil bruke pengene på. Rentesatsen vurderes individuelt etter en totalvurdering av din personlige økonomi. Renten er flytende, og kan økes og senkes i samsvar med bankens vilkår og betingelser. Det vil alltid informeres om eventuelle renteendringer før de trer i kraft.

Refinansiering

Lånet passer også til deg som har gamle smålån og kreditter som du ønsker å samle i ett lån. Dersom du refinansierer gammel gjeld unngår du unødvendige gebyrer og kan potensielt oppnå bedre rentevilkår. På denne måten får du bedre oversikt over din økonomi og kun én långiver å forholde deg til.

Kriterier

For å søke om forbrukslån fra OPP Finans må du være minst 21 år, være norsk statsborger, og ha en årsinntekt på minimum 200.000 kroner. Du må også være fri for betalingsanmerkninger og kan ikke ha noen inkassosaker mot deg. Leverandøren setter disse kravene fordi de ønsker å forsikre seg om at du er i stand til å tilbakebetale beløpet du låner. I tillegg til disse grunnkravene vil banken gjøre en kredittvurdering av deg i form av en kredittscore.

Kredittscoring er en metode banker bruker for å vurdere din betalingsevne. Kredittscoring bruker statistikk og baserer seg på søknadsdata, data fra kredittbyrå og tidligere/nåværende betalingshistorikk. Denne modellen forteller banken hvor sannsynlig det er at du kommer til å tilbakebetale lånet og om du er en god eller dårlig betaler - med andre ord bankens risiko for å gi deg lån.

Slik søker du

Du kan søke om forbrukslån fra OPP Finans på nett. På deres hjemmesider fyller du et skjema som spør om personalia, din økonomi, eventuell medlåntaker og hva du ønsker å bruke pengene til. Det er viktig at du fyller inn informasjonen nøyaktig. Når du har sendt avgårde søknaden, vil du umiddelbart motta et tilbud. Svaret vil du få tilsendt på SMS. Når du mottar lånedokumentene vil du også bli spurt om å sende inn dokumentasjon. Dette innebærer en kopi av selvangivelse og en kopi av siste lønnslipp. Dersom du har andre inntektskilder må disse også dokumenteres. Eksempler på andre inntektskilder er leieinntekt og barnebidrag. Du kan trygt og enkelt signere avtalen med BankID, og få lånet satt inn på kontoen du oppgir i søknaden.

Du kan også søke med en medlåntaker. Dette vil ofte øke sjansen for å få låne det beløpet du trenger og i noen tilfeller kan du også få en lavere rente. Vær oppmerksom på at en medlåntaker på lik linje med deg er ansvarlig for utestående lånebeløp, renter og gebyr ut avtalt tilbakebetalingsperiode.

Innbetaling

Innbetalingen skjer gjennom faste avtalte terminbeløp i samsvar med tilbakebetalingsperioden. Forfallsdatoen faller enten 10., 20. eller 28. hver måned. Dersom du ikke betaler innen forfallsdato vil det påløpe forsinkelsesrente med den rentesats som er bestemt etter lov om renter ved forsinket betaling. Du kan søke om én betalingsfri måned i løpet av en 12 måneders periode dersom de siste seks innbetalingene du har gjort var punktlige. I tillegg kreves det at du har vært kunde i syv måneder.

Låneforsikring

OPP Finans tilbyr to låneforsikringer. Vanlig Låneforsikring dekker lånet ditt ved dødsfall, mens Låneforsikring Pluss har en mer omfattende dekning og sikrer deg både ved arbeidsledighet, kritisk sykdom og død. Du betaler forsikringen enkelt på samme faktura som forbrukslånet ditt. Vanlig Låneforsikring koster 1,96% av månedlig terminbeløp, mens Låneforsikring Pluss koster 9,95% av månedlig terminbeløp.

Angrerett

Dersom du skulle ønske å kansellere forbrukslånet har du ifølge Finansavtaleloven § 51b rett til å trekke tilbake avtalen i inntil 14 dager etter lånet ble utbetalt. For å trekke tilbake lånet må du sende inn en skriftlig beskjed til OPP Finans. Lånebeløpet, inklusivt renter, må tilbakebetalt innen 30 dager.

For å sammenligne forbrukslån fra OPP Finans med andre forbrukslån på markedet, besøk vår sammenligningsside for forbrukslån.

provider-pl.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken type lån er du ute etter?