Meny
Ring
Ring 22 95 22 95 Man-Fre 9:00-17:00

Hva er refinansiering?


Refinansiering handler om å ta opp et nytt lån, og bruke lånet til kun ett formål:
Innfri andre, dyrere lån.

Med dette lånet kan du få bedre lånebetingelser, slik at du kan spare tusenvis av kroner.


Med høye rentekostnader på smålån, kredittkort- og forbruksgjeld, blir man anbefalt å enten tilbakebetale alt utestående beløp før forfallsdato eller så raskt som overhodet mulig. Likevel kan man komme i situasjoner og perioder i livet der økonomien er trang og dette kan vise seg å bli vanskelig. I stedet velger man eksempelvis å betale minstebeløpet på fakturaen, noe som kan virke som en som en økonomisk lettelse i disse periodene.

Lar man derimot dette fortsette over en lengre periode, vil konsekvensen være at rentekostnadene fort går over styr. Før man vet ordet av det er gjelden større enn man klarer å håndtere, og man befinner seg i det som kan virke som en uendelig gjeldsspiral.

Kjenner du deg igjen i denne situasjonen eller opplever noe lignende?
Da vil refinansiering være en fornuftig løsning på problemet.
All erfaring viser at man kommer bedre ut ved å samle dyr gjeld og flere smålån i ett enkelt lån.
Økonomien blir ryddigere og bekymringene færre. Ikke minst blir de månedlige utgiftene dine mindre og nedbetalingstiden betraktelig redusert.
Refinansiering

Så mye kan du spare på refinansiering

Lønnsomheten av refinansiering kommer an på din økonomiske situasjon, samt renteforskjellen på din gamle gjeld versus det nye refinansieringslånet. Dersom du har dyre lån spredt hos flere kreditorer, er det viktig å samle alt dette når du skal refinansiere. Dette kommer av at du får en gunstigere rente jo større lån du søker om.

For å illustrere sparepotensialet ved refinansiering har vi følgende eksempel fra virkeligheten:

Ifølge tall fra SSB sliter omtrent 300.000 nordmenn med høy kredittkortgjeld. Disse har i snitt 60.000 kroner i gjeld på kortet.

Dersom man har en forbruksgjeld likt eksempelet over, og man kun betaler minstebeløpet på kredittkortfakturaen, har vi beregnet at man bruker hele 17 år på å bli gjeldfri. Hvis man i stedet velger refinansiering med en bestemt nedbetalingstid, resulterer dette i en halvering av rentekostnadene. Med det blir man gjeldfri på fire år kontra 17. Det er derfor ikke overraskende at refinansiering har blitt svært ettertraktet for å spare penger, nedbetale raskere og friskmelde egen økonomi!

Ofte stilte spørsmål

Refinansiering er et godt alternativ for deg som opplever økonomiske vanskeligheter. Sitter du på flere dyre forbrukslån og kredittkortgjeld som er vanskelig å håndtere hver måned? Hoper kredittkortregninger og andre fakturaer seg opp?

Uansett hvordan din gjeldssituasjon ser ut har du ingenting å tape på en uforpliktende søknad om refinansiering på våre sider - det er enkelt og helt gratis. Med det vil du få tilbud fra banker tilpasset din situasjon.
Når man har innsett behovet for å rydde opp i økonomien og ønsker å refinansiere dyr gjeld er det viktig å ta grep, ikke vent!

Det finnes mange mange banker som står parat til å hjelpe i en vanskelig økonomisk situasjon og gi deg et refinansieringslån, så lenge det ikke er noen betalingsanmerkninger i historikken din.

Gjør deg kjent med den totale gjeldsstørrelsen du har hos hver kreditor, legg sammen beløpene og kom frem til en endelig sum. Denne summen er den totale lånesummen du søker refinansieringslån for. For å sørge for at du får best mulig betingelser på ditt refinansieringslån, kan du på våre sider sammenligne og søke refinansiering.
Først og fremst kan det lette din økonomiske byrde ved å rydde opp i økonomien din og redusere kostnadene ved lånene. Dersom du får lavere rente og gebyrer med det nye lånet, vil du betale mindre hver måned. Du trenger også bare å forholde deg til én kredittgiver og én forfallsdato. Du gjør én betaling på samme dato hver måned, i stedet for å måtte holde styr på ulike lån med ulike termindatoer.
Ikke nødvendigvis. På våre sider tilbys alle refinansieringslån uten sikkerhet, men forbrukere med betalingsanmerkninger eller inkassosaker - som vanligvis ikke får innvilget søknader om lån - kan hos et fåtall kredittgivere skaffe seg refinansiering av lån med sikkerhet i eiendeler.
Refinansiering, som andre typer lån, koster renter og gebyrer. Dette inkluderer som regel etableringsgebyr og termingebyr. Disse gebyrene er bakt inn i den nominelle renten som tilbys på lånet - og kalles da effektiv rente. På våre sider oppgir vi gjennomsnittlig effektiv rente på alle lånene, men vær oppmerksom på at renten varierer basert på din søknad og kredittvurderingen som blir gjort av deg.
Kriteriene for innvilget refinansieringslån vil variere, men generelt sett må man være over en 18 år, være fri for betalingsanmerkninger og ha en inntekt som samsvarer med det beløpet man ønsker å låne.

Besøk våre sider for å søke refinansiering - det er gratis og helt uforpliktende. Med det vil du få tilbud fra banker tilpasset din situasjon.
Har du en betalingsanmerkning eller flere, vil de aller fleste banker avvise deg fra å få lån. Dette kommer av at betalingsanmerkninger er en indikator på en en ustabil tilbakebetalingshistorikk, noe som gjør bankene skeptiske på å låne ut penger uten sikkerhet. Det finnes likevel noen banker som gir deg muligheten til å refinansiere gjeld til en gunstig rente dersom du eier bolig som de kan ta sikkerhet i. For å lære mer og søke, kan du lese mer på denne siden: Banker som gir lån med betalingsanmerkning.

Slik virker Samlino.no

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.