Slik virker Samlino.no

Hvorfor bruke Samlino.no?

100% gratis!
Raskt og enkelt
Uavhengig

Samlino.no gir deg upartisk og oppdatert informasjon om finansielle produkter. Basert på deg og dine behov viser vi deg hvilke alternativer du har, slik at du kan sammenligne og ta et informert valg – veldig enkelt og helt gratis!

Testimonial person
Med Samlino.no fant jeg enkelt kredittkortet som passet meg best. Nå får jeg cashback på alt jeg handler og sparer 400 kroner hver måned!
Leif, 29, Oslo
Spar tid og penger

Finn det billigste forbrukslånet

Vi er opptatt av at du skal spare tid og penger. Vårt kundeløfte betyr at du vil få de laveste prisene tilgjengelig på markedet.

Sammenlign forbrukslån og spar penger

Refinansiering innebærer å erstatte eksisterende gjeld med ny gjeld med andre betingelser. Refinansiering av flere lån kalles også noen ganger for gjeldskonsolidering eller samlelån. Refinansiering kan gjelde både boliglån, forbrukslån, kredittkortgjeld og mer.
Det kan være flere grunner til at det kan være lurt å refinansiere lån. Først og fremst kan det lette din økonomiske byrde ved å redusere kostnadene ved lånene. Dersom du får lavere rente og gebyrer med det nye lånet, vil du betale mindre hver måned. Du trenger også bare å forholde deg til én kredittgiver og én forfallsdato. Du gjør én betaling på samme dato hver måned, i stedet for å måtte holde styr på ulike lån med ulike termindatoer. I tillegg kan refinansiering av lån gi deg lengre nedbetalingstid dersom du trenger dette, samt gi deg bedre oversikt over økonomien din.

Noen kredittgivere tilbyr også å ta seg av hele bytteprosessen for deg, som betyr at du slipper å kontakte alle kreditorene for å gjøre opp gjelden. Dermed blir utestående gjeld innfridd uten at du trenger å løfte en finger. Alt som gjenstår er å betale tilbake refinansieringslånet. Selv om du nå har havnet i en mer stabil økonomisk situasjon, betyr ikke dette at du bør nedbetale refinansieringslånet over en lengre tidsperiode. Du bør nedbetale refinansieringslånet så raskt det lar seg gjøre, så det ikke påløper for mye renter.
Refinansiering er et godt valg dersom du finner deg i en økonomisk knipe. Dette kan være flere smålån du har tatt opp med jevne mellomrom for å kjøpe det du trenger, men som du ikke greier å betale ned, eller andre gjeldsforpliktelser. Kredittkortgjeld har høye rentekostnader og bør derfor alltid nedbetales før forfallsdato, men i situasjoner der økonomien er trang kan dette vise seg vanskelig. Da kan fort rentekostnadene gå over styr og du sitter igjen med mer gjeld enn du klarer å håndtere. Dermed kan refinansiering av disse uhåndterlige låneforpliktelsene være redningen.
Ikke nødvendigvis. På våre sider tilbys alle refinansieringslån uten sikkerhet, men forbrukere med betalingsanmerkninger eller inkassosaker - som vanligvis ikke får innvilget søknader om lån - kan hos et fåtall kredittgivere skaffe seg refinansiering av lån med sikkerhet i eiendeler.
Refinansiering, som andre typer lån, koster renter og gebyrer. Dette inkluderer som regel etableringsgebyr og termingebyr. Disse gebyrene er bakt inn i den nominelle renten som tilbys på lånet - og kalles da effektiv rente. På våre sider oppgir vi gjennomsnittlig effektiv rente på alle lånene, men vær oppmerksom på at renten varierer basert på din søknad og kredittvurderingen som blir gjort av deg.
På Samlino.no finner du lånegivere som tilbyr refinansiering av lån. Du kan enkelt sammenligne leverandører som DNB, Skandiabanken, OPP Finans, Santander, Gjensidige og Ikano Bank. Vi gir deg oversikt over renter og gebyrer, samt hvor mye du må betale hver måned med hver av leverandørene. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende. Dersom du ønsker mer informasjon om våre kredittgivere finner du dette på våre leverandør-sider.
Du fikk avslag fordi du ikke oppfylte kravene stilt av kredittgiver. De fleste kredittgivere stiller krav til alder, betalingshistorikk samt inntekt - og noen stiller mer spesifikke krav. Én av hovedkriteriene som stilles av de fleste kredittgivere er at du ikke har betalingsanmerkning. Det er et fåtall kredittgivere som spesialiserer seg på å gi finansiering til forbrukere med slike anmerkninger, men du må i så fall stille sikkerhet i form av eiendeler før du får innvilget lånesøknaden. Vær derfor sikker på at du oppfyller kravene satt av kredittgiver før du søker om refinansiering gjennom dem.

Vi har hjulpet mer enn 20 millioner mennesker over hele verden

Priser innhentet siste 24 timer

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.