Meny
Ring
Ring 22 95 22 95 Man-Fre 9:00-17:00

Økonomiske vanskeligheter? Få hjelp her.

Dersom du har en bolig eller hytte du kan ta sikkerhet i, er sjansene tilstede for å rydde opp i dine økonomiske utfordringer - selv med betalingsanmerkninger.
Søk om refinansiering med sikkerhet hos oss, og vi setter deg i kontakt med riktig bank for din individuelle situasjon.
Du får svar på din søknad innen kort tid.
Refinansiering med sikkerhet


Opplever du betalingsproblemer, inkassosaker og betalingsanmerkninger er det viktig å handle raskt og ta tak i situasjonen, slik at du kan gjenvinne oversikt og kontroll over økonomien din. Har du bolig eller hytte du kan stille som sikkerhet, vil refinansiering med sikkerhet være en fornuftig løsning på de økonomiske vanskelighetene. Du kan velge en fleksibel nedbetalingsplan på inntil 25 år totalt. Kom styrket ut av et kundeforhold med en bank som hjelper deg rydde opp i økonomien!

Ved refinansiering med sikkerhet må disse kravene innfris:

  • Du må minimum refinansiere kr 300.000.
  • Du må eie egen bolig som banken kan ta pant i.
  • Du må vise en genuin interesse av å få orden på din egen økonomi.
  • Du må ha betjeningsevne i form av faste inntekter eller at innfrielse er basert på fremtidig salg.

Tilfredsstiller du disse kravene?

Uforpliktende med raskt svar


Flere fordeler ved refinansiering

Ved å refinansiere samler du sammen alle dine ulike gjeldsposter i et større lån. Dette kan være gjeld i form av kredittkort, nedbetalingsplaner, forbrukslån, smålån og lignende. På denne måten får du kun én kreditor å forholde deg til og lavere månedlige kostnader. Med lavere renter og færre gebyrer får du en tydelig plan for nedbetaling som du kan forholde deg til. Dette vil lette din økonomiske situasjon og gi deg en langt mer oversiktlig økonomisk hverdag. Potensielt vil du kunne spare tusenvis av kroner i gebyrer og rentekostnader!

Ofte stilte spørsmål

Den vanligste formen for refinansiering av gjeld er refinansiering uten sikkerhet. Da tar man opp et gunstigere lån uten sikkerhet enn gjelden man har pådratt seg, og dekker gjelden med refinansieringslånet.

Dersom man har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker og skal søke om refinansiering – da vil sikkerhet være et absolutt krav fra bankens side. Det er svært få norske banker som tilbyr refinansiering med sikkerhet, men Bank Norwegian er trolig det beste eksempelet på en bank som gjør det.

Andre former for refinansiering av gjeld er blant annet refinansiering av boliglån. Dette kan lønne seg dersom det har gått noen år siden man kjøpte bolig, ettersom boligen kan ha steget i verdi samtidig som lånestørrelsen har krympet.
Dette svaret kommer an på hvordan din gjeldssituasjon ser ut, men dersom du per i dag betaler ned på ulike gjeldsposter av ulik størrelse - både i beløp og renter - vil det som regel alltid lønne seg å refinansiere disse til et lån med en gunstigere rente. Da renten på et kredittkort er høyere enn renten på et refinansieringslån, vil det alltid være mer gunstig å betale ned på et refinansieringslån fremfor et kredittkort!
Første skritt er å få oversikt over hva slags gjeld du faktisk har. Sett deg ned og få oversikt over alle smålån, kredittkortgjeld, ubetalte regninger og ting du eventuelt har kjøpt på avbetaling. Når du har gjort det vet du hvor mye du trenger å søke om lån for.

Dersom du har betalingsanmerkninger og søker om refinansiering, må du ha minst kr 300.000 i gjeld du skal refinansiere, samt bolig du kan stille som sikkerhet for lånet.

Dersom du ikke har betalingsanmerkninger, vil et usikret refinansieringslån være aktuelt for deg i stedet. Husk at det er viktig at du finner et refinansieringslån med så lav rente som mulig. Bruk derfor vår sammenligningsside for refinansiering uten sikkerhet for å finne tilbyderne med lavest effektiv rente, og søk så hos flere som kommer ut på toppen, ettersom det endelige tilbudet vil variere.

Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.