LEVERANDØRDETALJER

Santander

Forbrukslån fra Santander

I tillegg til kredittkort tilbyr Santander Consumer Bank også flere typer lån, som blant annet billån, MC-lån, båtlån og forbrukslån. Forbrukslånet hos leverandøren kan for eksempel brukes på oppussing eller andre prosjekter som krever ekstra kapital. Du velger selv hva du bruker pengene til, men være oppmerksom på vilkår og betingelser før du søker om lånet. Fordi lånet tilbys uten sikkerhet, er den effektive renten høyere enn renten for blant annet billån eller boliglån.

Fordeler ved å ta opp forbrukslån hos Santander

Santander tilbyr forbrukslån med inntil 350.000 kroner i maksimalt lånebeløp, som kan komme godt med ved blant annet oppussing av leilighet. Lånet stilles uten sikkerhet, som betyr at du ikke trenger å knytte noe du allerede eier eller skal til å eie som sikkerhet til lånet ditt. Minimum lånebeløp er på 10.000 kroner. Med forbrukslån fra banken vil du kunne få en nedbetalingstid på opptil 15 år. Låner du under 150.000 kroner vil du kun få en maksimal nedbetalingstid på 12 år. Kredittkortet har ingen etableringsgebyr eller termingebyr. Du har mulighet til å få opptil tre betalingsfrie måneder dersom du kan bevise at du er en god tilbakebetaler og har god orden på økonomien din.

Kriterier for å få forbrukslån hos Santander

For å få lån hos Santander må du ha fylt 25 år, samt være bosatt i Norge. Det kreves videre at du ikke har noen inkassosaker eller betalingsanmerkninger. De fleste banker gir ikke lån dersom du har betalingsanmerkninger. Du må som låntaker ha en fast minimumsinntekt på 200.000 kroner. Santander vil også vurdere din kredittscore etter du har møtt de generelle kravene. Dersom du velger å søke om lån med en medlåntaker må også vedkommende dokumentere sin inntekt. Vær oppmerksom på at medlåntaker er like ansvarlig for å betale utestående lånebeløp, renter og gebyrer som deg. Du må signere lånedokumentene før du får utbetalt forbrukslånet. En slik signering kan lett gjøres elektronisk via BankID. Søknaden er uforpliktende, noe som innebærer at du kan takke nei selv om du får søknaden innvilget.

Kalkulering av rente

Santander setter rente på forbrukslån individuelt, noe som betyr at renten du oppnår på lånet vil være basert på all informasjon du gir banken om deg selv. Banken har konkurransedyktige rentenivåer og vil være avhengig av blant annet lånebeløpet du velger å ta opp. Kredittsjekken som gjennomføres av Santander har også innflytelse på rentenivået: en god kredittscore vil gi deg bedre rente enn en dårlig kredittscore.

Refinansiering

Santander tilbyr også refinansiering av lån, noe som innebærer at du kan samle alle dine dyre smålån og kredittkortgjeld til ett lån med bedre betingelser og vilkår. Fordi Santander også har lav effektiv rente, vil det i mange tilfeller lønne seg å refinansiere dine lån hos Santander.

Slik søker du

Du kan enkelt søke om lån fra Santander på nett. Du blir først bedt om om å velge ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Deretter må du fylle ut personopplysninger, inkludert fødselsnummer, navn, adresse, e-postadresse, mobilnummer, sivilstatus og om du er norsk statsborger. Det neste du må oppgi er informasjon angående din økonomi. Her blir du spurt om inntekt, husholdningens gjeld, boforhold med mer. Til slutt er det bare å se over søknaden og sende den inn.

For å søke om forbrukslån hos Santander signerer du lånepapirene med BankID for at prosessen skal gjennomføres raskt. Renten på lånet blir satt individuelt, avhengig av din betalingsevne, hvor mye du velger å låne, samt hvor lang periode du ønsker å nedbetale lånet på. Med andre ord vil all data leverandøren legger inn om deg, bidra til å danne grunnlaget for renten du får innvilget. I enkelte tilfeller vil du måtte dokumentere inntekten din, samt inntekten til din medlåntaker dersom du søker om lånet sammen med en annen. Det gunstige med en uforpliktende lånesøknad er at du kan søke om flere lån samtidig, sammenligne vilkårene opp mot hverandre og deretter velge det lånet som passer deg og dine behov best.

Angrerett

Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du rett til å trekke tilbake låneavtalen i inntil 14 dager etter lånet ble utbetalt. For å trekke tilbake lånet må du sende inn en beskjed til Santander innen de 14 dagene. Både lånebeløpet og de inklusive rentene må tilbakebetales innen 30 dager.

For å sammenligne forbrukslån fra Santander med andre forbrukslån på markedet, besøk vår sammenligningsside for forbrukslån.

provider-pl.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken type lån er du ute etter?