LEVERANDØRDETALJER

yA Bank

Forbrukslån fra yA Bank

yA Bank tilbyr forbrukslån mellom 25.000 og inntil 500.000 kroner. Dersom du tar opp et forbrukslån hos yA Bank kan du velge å bruke opptil 15 år på å nedbetale lånet. Du har i tillegg mulighet for inntil tre års avdragsfrihet. yA Bank tilbyr forbrukslån uten sikkerhet som innebærer at du som lånetaker ikke behøver å stille for eksempel din bil eller ditt hus som pant når du tar opp lånet. Du kan dermed ta lånet uten sikkerhet til faste eiendeler.

Med forbrukslån fra yA Bank får du penger du kan bruke på det du vil, om det er en båt, oppussing av hus eller reise. yA bank tilbyr en veldig god rente på sine forbrukslån, men det er viktig å ta høyde for at rentene varierer i takt med blant annet ditt inntektsnivå.

Kriterier for å få forbrukslån i yA Bank

For å få forbrukslån fra yA Bank må du oppfylle noen minimumskrav. Først må du ha fylt 20 år. I tillegg må du ha en inntekt på minimum 250.000 kroner i året, og du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger. Det vil også bli gjort en kredittvurdering av deg for å se om du er i stand til å håndtere lånet.

Søknadsprosess

Ønsker du å komme deg til yA Bank sitt søknadsskjema for å søke om et forbrukslån, kan du enkelt gjøre dette via vår resultatside for forbrukslån. Her kan du velge ønsket lånebeløp, ønsket nedbetalingstid og om du ønsker avdragsfrihet. Når du har valgt det som passer deg, kan du se dine terminbeløp i både den avdragsfrie perioden, og perioden etter. For å gå videre trykker du “søk”-knappen. Her kommer du til et skjema hvor du må fylle ut personalia og informasjon om din økonomi. Til slutt vil det komme et resultatskjema. Alle lånedokumenter blir sendt via e-post, så det er viktig å legge ved riktig e-postadresse. Når du har mottatt lånedokumentene må du skrive dem ut og signere dem. Når du sender dem tilbake til yA Bank må du i tillegg sende dem en kopi av siste selvangivelse og kopi av siste lønnslipp. Du må også dokumentere eventuelle andre inntekter utover fastlønn, som leieinntekter eller barnebidrag. Dersom all dokumentasjon stemmer med opplysningene i skjema du fylte ut, blir lånet lagt til utbetaling. Derfra tar det én til tre virkedager før lånet er på konto.

Økt forbrukslån

Dersom du allerede har forbrukslån hos yA Bank og ønsker å øke lånet slik at du har ekstra penger til for eksempel nye eller eksisterende prosjekter, kan du søke om å øke forbrukslånet ditt. En forutsetning er at du har en god betalingshistorikk hos banken.

Refinansiering

Du kan også refinansiere eksisterende lån i yA Bank. Dette vil være særlig relevant dersom du har dyre smålån og kredittkortgjeld. Ved refinansiering kan du samle disse lånene til ett lån, slik at dine månedsutgifter blant annet reduseres. Du refinansierer dine lån ved å etablere et yA Forbrukslån med et beløp som dekker de lånene og den kredittkortgjelden du ønsker å samle. Du kan refinansiere fra 25.000 til 500.000 kroner. Renten du får ved refinansiering er avhengig av personlige omstendigheter, lånebeløp og nedbetalingstid. Ønsker du å vite hvor mye du kan spare på å refinansiere, kan du kontakte yA bank og få et uforpliktende tilbud i 30 dager. Alt det praktiske ved refinansiering ordner banken for deg.

Betalingsfrie måneder

Når det gjelder betalingsfri måned, er dette mulig å søke om én gang hver sjette måned. Dette må gjøres før månedens terminbeløp forfaller og koster 250 kroner hver gang. Det er mulig å søke om så mange betalingsfrie måneder du vil, og det vil bli foretatt en vurdering om det blir innvilget eller ikke. Søknadsskjema og vilkår finner du på yA Banks hjemmeside.

Betalingsforsikring

For en ekstra økonomisk trygghet kan du velge betalingsforsikring. Denne dekker dine terminbeløp på inntil 10.000 kroner i opptil 12 måneder om du skulle bli sykmeldt i mer enn 30 dager, ha sykehusopphold på mer enn tre dager, og ved arbeidsledighet og permittering. De 30 første dagene gjelder som en egenandelsperiode og regnes etter forsikringens startdato. Prisen for dette er 263,45% av ditt terminbeløp, men i gjengjeld gjelder forsikringen i 36 måneder (tre år). Du må være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd for å kunne få denne betalingsforsikringen.

Avtalevilkår

Som kunde har du rettigheter og ansvarligheter. Hvis renten blir endret, må kredittgiver gi skriftlig beskjed til deg senest seks uker før endringen trer i kraft. Du har også som kunde rett til å tilbakebetale kreditten helt eller delvis før avtalt forfallstid. I så fall må du betale renter fram til og med tilbakebetalingsdagen. Resten av avtalevilkårene finner du hos yA Bank.

Angrerett

Ifølge Finansavtaleloven § 51b har du anledning til å gå fra avtalen innen 14 kalenderdager fra dagen lånet ble utbetalt. For å trekke tilbake lånet må du gi beskjed til yA Bank innen fristen. Det er mulig å sende en skriftlig beskjed på dette, denne må være sendt før fristen har utløpt. Lånebeløpet, inkludert renter, må tilbakebetales innen 30 dager.

For å sammenligne forbrukslån fra yA Bank med andre forbrukslån på markedet, besøk vår sammenligningsside for forbrukslån.

provider-pl.spinner.text

Fant du ikke det du så etter?
Hvilken type lån er du ute etter?