Meny
Ring
Ring 22 95 22 95 Man-Fre 9:00-17:00


Hvordan virker en sparekalkulator?

Bestem et fast månedelig sparebeløp og se hvordan dette kan vokse i løpet et gitt antall år, basert på en gitt rente. Lånekalkulatoren vil vise deg totalt avsatt sparebeløp, opptjente renteinntekter og det totale sparebeløpet etter et bestemt antall år.

Sparekalkulatoren beregner antall spareår, rentesats og startbeløp. Den tar derimot ikke høyde for inflasjon og skatt på renteinntekter. Man kan se på inflasjon fra to vinkler: pengenes verdifall og vekst i konsumprisene. Veksten i konsumprisene ligger hvert år på omtrent 2,5 %, noe som betyr du må betale mer for varer i fremtiden for en bestemt sum penger. Skattesatsen på renteinntekter ligger på 28 %. Har du nettoformue på over 870.000 kr ilegges det også formueskatt på 1,1 %.

Husk å sammenligne sparekontoer

Med store renteforskjeller på sparerenten hos ulike banker, lønner det seg å sammenligne ulike sparekontoer før du bestemmer deg for hvor du vil plassere sparepengene dine.

Dersom du sparer penger i dag på sparekonto, må du jakte etter beste rente på høyrentekonto, fordi den lave renten kombinert med inflasjon resulterer i negativ realrente. Dette betyr i sin tur at pengene du har stående på konto taper seg i verdi.

For personer under 34 år er det lurt å spare penger på BSU da du normalt får høyere sparerente enn både høyrente- og vanlige sparekontoer, samt 20 % av det årlige innskuddet i skattefradrag.


Samlino.no lar deg sammenligne ulike spareformer

Finn beste spareform for deg!


Gratis sparetips

Få de beste sparetipsene rett i innboksen din ved å abonnere på vårt nyhetsbrev.